Кој е Бог?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се, ама апсолутно се што треба да знаете за тоа кој е Бог е овде...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
A, таман ни тргна муабетот.:(
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:32 ---

Е, полека со анатеми, се сложувам дека секој е бог, ама не сам, туку со Бог.;)
Opaa, pak politeizam, a? ;)

Koj kje bide pobog od kogo?
Zhivo sum zainteresiran za vertikalnata hierarhiska struktura na taa zaednica I za algoritmot po koj kje se dodeluvaat poziciite vo piramidata.
Isto, bash bi procital I nekoja romansirana storija za sitnite spletki i palavshtini vo panteonot.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Вашите Богови, и вашите запознавања, се во вашите мали мозочиња, испотресени од умирачката. Во страв, се сте способни да голтнете, па и една таква збирка на глупости каква што е библијата. А за овој изгубениот џихадист на темата, со интелегенција на туна од конзерва, не вреди ни зборови да се трошат.

Религиозните се срамот на човештвото...

Вашите деца ќе се срамат од вас, и со подбивање ќе гледаат на вашиот страв, кој ве принуди да коленичите...
Нека ти текне од каде е:Слобода или Смрт!;)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 19:55 ---
Ц, не е безличен.
Туку, Кој е?
--- надополнето: 15 мај 2012 во 19:59 ---
Не, не либериј, немој со тие копирања... едно та исто. Ок е ти што си веруваш, но да бараш заедница со „бог“ за да и ти бидеш бог е... лигавење и нема смисла.
Бог си, без разлика дали тебе ти се допаѓа тоа или не.
Само извежбај го богот во тебе да ужива во искуствата на Божицата и ќе видиш што бог носиш во таа черупка од човек.
Тогаш нема да мора да го вадиш окото ако тоа те соблазнува, ќе знаеш што да правиш а да бидеш целосен.
Ништо? Со голема буква? Ти има некоја симболика? Не сакаш да си Ништо? хм... Евреите имаат добар опис на Ништото од кое настанале 10 000 светови.

Барајте го бог во себе и надворешниот бог и приказните за Едниот Бог и супер-силниот бог кој што помага само на Евреи и во поново време уште еден кој што помага на муслимани(без разлика на нација), ќе исчезнат како прашина. Секој човек и секоја жена е ѕвезда. Во срцето гори таен пламен кој што ќе го согори секој надворешен бог велат.
Единствена заедница постои во човекот и ништо поеќе и ништо помалку. Не ги лажете луѓето со бедна надеж и бесцелен страв од смртта.
До ова се најблиску источните учења...

Ок, доста од мене... продолжете да видиме на крај кој ќе биде Бог или Божица...
Убаво звучи, но за жал без онтологија, само класичен пиетизам.:unsure:
--- надополнето: 15 мај 2012 во 20:11 ---
Opaa, pak politeizam, a? ;)

Koj kje bide pobog od kogo?
Zhivo sum zainteresiran za vertikalnata hierarhiska struktura na taa zaednica I za algoritmot po koj kje se dodeluvaat poziciite vo piramidata.
Isto, bash bi procital I nekoja romansirana storija za sitnite spletki i palavshtini vo panteonot.

Нема политеизам, туку заедница на Создателот и Создаденото со исто достоинство.:)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
И шо? Ти избра смрт?

На кој јазик да ти напишам, на турски? ОК Evren на турски. Или слика сакаш?
Јас кажав што избрав.
А ти не не запозна со твојот Бог, поконкретно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас кажав што избрав.
А ти не не запозна со твојот Бог, поконкретно.
Не си достоен да го запознаеш него. Треба од догмите (и црковните и световните) прво да се ослободиш.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Според Исламот, незаборавај де!:)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 21:11 ---
Не си достоен да го запознаеш него. Треба од догмите (и црковните и световните) прво да се ослободиш.
Многу услови поставуваш, не ми се свиѓа, па нели сме слободни?:rolleyes:
--- надополнето: 15 мај 2012 во 21:14 ---
Онтологија бараш (иако ти е кажана од моја страна, но не ја разбираш изгледа и ти е вака подобро да си „философираш“), а христијанин си.
Ај мајката... чудни станале луѓево...
Без онтологија, џабе веземе, пардон, зборуваме за Вистина.:notworthy:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.212
Поени од реакции
12.203
Без онтологија, џабе веземе, пардон, зборуваме за Вистина.:notworthy:
Без ти да седнеш и да научиш нешто +, џабе јас зборувам кога ти не ме разбираш ниту ќе ме разбиреш.
Имаш одбивност кон се туѓо и ќе се тегавиш бесконечно измислувајќи проблеми кои се проблеми само за твојот дух...

А јас ти велам, учи либериј за да се разбериме.
Ама тешко нели? Знам... тоа е вистина.

Kajgana Shop

На врв Bottom