Кој е Бог?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Svako čovekovo delo je vrdanje i lukavstvo jednog zeca.
Ljubav i Smrt su hrtovi koji ga love.
Bog je uzgojio lovačke pse i uživa u sportu.
To je Panova Komedija da čovek misli da lovi, dok ti psi love njega.
To je Tragedija čoveka da kada se suoči sa Ljubavlju i Smrću on počne lajati. On više nije zec već vepar. Ne postoje druge komedije ili tragedije. Odbi zato da budeš sprdnja Boga; živi i umri u okrutnosti ljubavi i smrti!
Tako će Njegov smeh biti potpuno prožet Ekstazom.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.211
Поени од реакции
12.203
To je Tragedija čoveka da kada se suoči sa Ljubavlju i Smrću on počne lajati. On više nije zec već vepar. Ne postoje druge komedije ili tragedije. Odbi zato da budeš sprdnja Boga; živi i umri u okrutnosti ljubavi i smrti!
Аман бре, ме изненади со овој извадок од Книгата на Лаги :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Kakov razvoj na temava... Bog da chuva! ...samo koj?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.487
Поени од реакции
11.439
знаеш што ме нервира кај некои? тоа што пробуваат да ми наметнат нешто.
као на пример секташите што перат мозоци на оние смотаните со некои си глупави финти.
биди си атеист неверувај у бога ме заболе, ама немој да пробуваш да ме разубедуваш и јас да не верувам у бога а нит па јас ке те убедувам да почнеш и ти да веруваш у него.
нели секој си има право на сопствен избор? што пробуваш сеа па плус ван темата си

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
знаеш што ме нервира кај некои? тоа што пробуваат да ми наметнат нешто.
као на пример секташите што перат мозоци на оние смотаните со некои си глупави финти.
биди си атеист неверувај у бога ме заболе, ама немој да пробуваш да ме разубедуваш и јас да не верувам у бога а нит па јас ке те убедувам да почнеш и ти да веруваш у него.
нели секој си има право на сопствен избор? што пробуваш сеа па плус ван темата си
Каде виде дека јас тебе те убедувам во нешто момче? Верувај си и во шарени носорози ако сакаш твој проблем.
Ти го прочита ли насловот на темата? Јас сум и тоа како на темата, ти си офтопик. За мене бог е универзумот. Кој ти дава право да ми забраниш што јас ќе сметам за бог? Нели имам право на избор?

M

Muranyi

Гостин
Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Добро бе пеер ме убеди,утре ќе се конвертирам.
И сакам да бидам верник со сите нишани,ама првин сакам да и го дотерам умот на оваа мојава.Па да ми кажеш каква е таа направија за млатење жени и од кај можам да си ја набавам?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Негов, големо Н?
Па зарем оваа изјава не го признава постоењето на Јахве?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Негов, големо Н?
Па зарем оваа изјава не го признава постоењето на Јахве?
Овој цитат би требало да ти појасни што претставува четириделното име за Телемитите:

"Но овој Збор сам по себе е план на структурата на Универзумот, и на тоа била разработена Светата Кабала, одкаде што ние го имаме Знаењето за Природата на сите работи кои и да биле тие, на секое ниво на постоење, и за нивните сили, тенденции и операции, заедно со клучевите за нивните Порти."

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кај виде бе Јахве махве. Читај го текстот не туку бладај.
Не бладам јас бе ти си тој што блада.
Овој цитат би требало да ти појасни што претставува четириделното име за Телемитите:

"Но овој Збор сам по себе е план на структурата на Универзумот, и на тоа била разработена Светата Кабала, одкаде што ние го имаме Знаењето за Природата на сите работи кои и да биле тие, на секое ниво на постоење, и за нивните сили, тенденции и операции, заедно со клучевите за нивните Порти."

Планот е на...?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не бладам јас бе ти си тој што блада.
Појма немаш што збориш, ќе да е до виното, оди застани пред огледалото (на Ошо) и таму бладај си.

Kajgana Shop

На врв Bottom