Коинциденции

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Интересен е историјатот на институцијата, Претседател на САД. На многумина од нив се извршени успешни и неуспешни атентати. Но посебно интересен е податокот за двајцата најпопуларни американски Претседатели Абрахам Линколн и Џон Ф. Кенеди кои и на двајцата животите таргично им завршија со атентат. Помеѓу овие двајца претседатели постојат толку големи сличности и коинциденции што им се случувале во животот, што се граничи со границата на фантазијата и несекојдневен раритет во секојдневниот живот, а сепак се историски и непобитни факти .

Да набројам некои од нив:

Абрахам Линколн беше избран во Конгресот во 1846 година
Џон Ф. Кенеди беше избран во Конгресот во 1946

Абрахам Линколн беше избран за претседател во 1860 година
Џон Ф. Кенеди беше избран за претседател во 1960 година

И на двајцата презимињата им се со седум букви.

Двајцата беа посебно загрижени за граѓанските права

Нивните сопруги ги изгубија своите деца додека живееја во Белата куќа.

Двајцата Претседатели беа убиени во Петок.

Двајцата Претседатели беа смртно погодени во глава.

Секретарката на Линколн се презиваше Кенеди.
Секретарката на Кенеди се презиваше Линколн.

Двајцата Претседатели беа погодени од атентатори “јужњаци“

Двајцата Претседатели беа заманети со исто така Претседатели “јужњаци“ и двајцата беа со исто презиме Џонсон.

Ендрју Џонсон заменикот на Линколн беше роден 1808 година. Линдон Џонсон заменикот на Кенеди беше роден 1908 година.

Атентаторот на Линколн беше роден 1839 годинба.
Атентаторот на Џ.Ф. Кенеди беше роден 1939 година.

Таткото на Џ.Ф. Кенеди беше Амбасадор во Англија со резиденција во Court of St James
Синот на Линколн стана Амбасадор во Англија со резиденција во Court of St James

Двајцата атентатори беа познати по нивните три имиња. John Wilkes Booth - Lee Harvey Oswald

Двете имиња им се по петнаесет букви.

Линколн беше погоден во театарот ФОРД
Кенеди беше погоден во претседтелскиот автомобил од марката ЛИНКОЛН.

Линколновиот атентаор избега од местото на настанот од театарот а беше фатен во магацин.
Кенедиевиот атентаор избега од местото на пукање од магацин а беше фатен во театар.

Двајцата атентатори не дочекаа судски процес. И двајцата пред тоа беа убиени со атентат.

Веднаш по атентатот на Линколн се прекина телеграфскиот сообраќај.
Веднаш по атентатот на Кенеди се прекина телефонскиот сообраќај

Недела дена пред атентатот Линколн престојуваше во Монро, Мериланд.
Недела дена пред атентатот Кенеди престојуваше кај Мерилин Монро.

И двајцата претседатели на денот дале две пророчки изјави: Неколку часа пред да убиен Линколн на своето обезбедување им рекол: “ Доколку сака некој да ми го одземе животот, тука не можам ништо да направам да го спречам“.

Неколку часа пред Кенедиевото заминување за Далас каде беше извршен неговиот смртоносен атентат, Кенеди и’ рекол на Жаклина ( сопругата). “Доколку сака некој да ме убие од некој прозор со пушка, никој тоа не може да го спречи. па зошто воопшто за тоа да размислуваме и да се грижиме.“

Но има уште една многу интересна страница . Има толку интересни податоци што навистина не можам да издвојам кој е најинтересен. Авторот на текстот прави споредби и анализи на овие две личности што во еден момент вели дека длабоко верува Кенеди е реинкарнација на Линколн. А зошто? Видете овде.

merbmw091we5.png
merbmw092fs0.png

:ija:

Се фрапирав додека читав. Продолжувам со читање на страната! Интересно!

За мене ова е необјасниво.
Па коинциденција имале и во бројот на превртување сред спиење:)

Ваква коинциденција нема!!! LOL

Фактите кажуваат ... LOLOLOLOLOLOLOL

:nemoguce: :nemoguce: :nemoguce:
Или Кенеди точно до ситница го простудирал животот на Линколн, па се потрудил да го ископира бидејќи му се допаѓал или навистина е тешка и несфатлива коинциденција!
Немогуче!:nesvest:

znam znam za toa samo cudno mi e kako moze da se tolku slicni vo se.milsam deka imase vakva tema veke otvoreno.

Чудно, но вистинито.
Од овој момент почнувам да верувам дека е можно да има коинциденција, досега не бев убеден во оа.

Ова е правото, ме мрзеше да го преведувам, ако некој се нафати да го преведе, биче боље.

The stories of identical twins' nearly identical lives are often astonishing, but perhaps none more so than those of identical twins born in Ohio. The twin boys were separated at birth, being adopted by different families. Unknown to each other, both families named the boys James. And here the coincidences just begin. Both James grew up not even knowing of the other, yet both sought law-enforcement training, both had abilities in mechanical drawing and carpentry, and each had married women named Linda. They both had sons whom one named James Alan and the other named James Allan. The twin brothers also divorced their wives and married other women - both named Betty. And they both owned dogs which they named Toy. Forty years after their childhood separation, the two men were reunited to share their amazingly similar lives. (Source: Reader's Digest, January 1980)

Хехе, малку вознемирувачко... Дали тоа значи дека постои судбина? Пишано е?

Доста од наведените факти воопшто не се случајни туку се само некои сосема нормални работи кои се многу веројатни и очекувани.

Сепак, иако е вистина абеее како можеше, ам ко да не вервам. Знам дека не е можно, а Е! :S

Da ova go imav na power point prezentacija imase uste nesto ama ne mi teknuva demek sifrata na linkoln bila kenedi,a sifrata na kenedi bila linkoln

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom