Кого го сметате за херој на оваа олимпијада?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување

Кого го сметате за нај спортист на олимпијадава

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да,да Фелпс е херојот,но....Не ми даваше срцето:)да гласам за него...Усаин Болт ми остави ФЕНОМЕНАЛЕН впечаток неговата детска радост,неговата брзина се нешто посебно....:vozbud:

Сашко Несторов прв од позади во стрелаштво :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Кавадаречка направиа:pos2::pos2::pos2::pos2: Тртни му го и замини си:pos2::pos2:

Usain Bolt

Батето е едноставно ѕвер , навистина чудо од човек.

Сите четворица се цареви во своите дисциплини.:smir:
Јас за Болт гласав.

Фелпс кој целиот позлати и го направи невозможното.
Болт кој се покажа во неверојатно светло.
Исинбаева која е ненадмината.
:toe:
И морам да го додадам херојот:

Маартен ван ден Вејден

Гласав за некој друг, малку иритиран од тоа што во списокот е ставен Надал ???? по кој основ??по звучноста на името? зошто не ставивте да гласаме за некој што тепал во бадминтон :)), јасно некој го предлозил, секоја чест на дечкото моментално најдобар во тоа што го прави. Дури и инсибаева не би ја ставил во списокот, не е херој? сите знаевме дека ке го собори рекордот, пошо таа на секој нареден натрепвар го прави тоа, значи очекувано.
Мајкл фелпс е тој што направи нешто что ке се памети, но..симпатиите према него ни се малку послаби, бидејки е амер:) (малку) и поради тоа что сепак имаше најави дека ке го освои тоа што го освои, и трето, бидејки сите знаеме дека на 7-мата трка, дека не беше подобар а победи ,(секако дека беше прв, не го оспорувам тоа, но не беше подобар), овој чавик ке победеше да се тркаа на 99,99 метри или пак на 100.1 :) цело време беше пред него, и тоа очигледно, затоа се направи толкава фрка дали бил или не побрз, не е прв пат да заврчи трка со стотинка разлика:),еднсотавно не се погоди завеслајот на чавик..како и ад му беше името.
Наспроти овие три работи, од кои првото со минимално скоро и иц влијание, второто значи дека не сме изненадени, така да немозе да се препиче голем успех..бидејки бече очекуван, и третата за која сите ние а и фелпс сигурно се осела лосо кога знае дека овој другиот бече бољи,
ОД друга страна пак, Болт, сите знаевме дека е мегу фаворитите и се очекуваче течка битка, а тој.....ги растури, наспроти сите...очекувања, значи има предност во втората точка :изненадување, и особено во третата: апсолутен неприкосновен во своите дисциплини. Без хард филингс кон пливачите...ама
Еден е најбрз човек на планетата...и тоа ке се памети секогаш...и сите ке го знаат, дури и тие што се бават со пливанје и тие што немаат врска со атлетика...најбрз во вода..е подкласа pod granka na ova prvoto:)
И конечно покрај овие двајца, а иритиран од тоа што беа вметнати некои освојучи на златен медал во одредени дисциплини, ке ве запрачам... дали некој му текнува на ДАРА ТОРЕС? 41 година пет олимпијади 1984, 1988, 1992, 2000, и 2008, на сите пет медали... и на крај..на оваа три медали сите три сребрени.
50 метри слободно
4X100 слободно
4х100 мешано
Според мене покрај овие двајца, и оваа спортистка е херој на оваа олимпијада

извинете што во тектсто на местото на Ш сум ставам Ч, тастатурата ми е малку чудна последно време

Дефинитивно Фелпс нема конкуренција дечкото освои како за некој што викаа невозможните 8 злата од кои 6 ги освои самиот и од овие 8 злата скрши 6 светски рекорда и еден олимписки рекорд.И луѓето не беа толку заинтересирани за него бидејќи знаеа за неговиот голем талент на минатита олимпијада на која освои исто така 8 медали само таму 6 златни и 2 бронзи.Нема компарација овде со никој.Нормално повеќето гласаа за Болт дека ги освои најатрактивните медали со светски рекорд во најатрактивните дисциплини и остава подобар впечаток што е за секоја почит.

Дефинитивно Фелпс

Е сеа...се двоумам:)
На врвот сепак ми се заедно Исинбаева и Фелпс...а после нив може да биде Болт!!!:):smir:

Michael Phelps ама и Болт е тука некаде многу ме изненади

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom