Кога последен пат у политика и вести сте прочитале некоја добра вест?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Само лоша вест е добра вест за новинарите па затоа изгледа и нема многу добри вести на медиумите. А и добрите работи во некои медиуми зависи накоја страна припаѓаат можат добрата вест да ја прикажат како да е крај на светот.

Jas kozite sum gi izgubil i nezalim:) ti ja izgubu jugoslavija i te gledam ,places lelekas .Nemoj daja baras nazad:)zosto e loso po zdravje .Sto pobrzo toa go razberes podobro za tebe.I ne se vadi na generacski dobra:) nekoj pred tebe uzival go prcel , nekoj pred niv stradal , pred niv bil ubivan .. ne gledaj na toa sto drzavata keti dade , tuku sto ti ke doprineses za drzavata i narodot.:( Go iscicavte narodot i ebavte majkata na drzavata , uzivavte dodeka uzivavte e sega nemaaaaa , sega se vi smeta i vlaknata na k..... vi smetaaaaa ama toa e.
:tapp:

Ова треба да е добра политичка вест? Абе фанатик ти си докажан патриот,страдалник и партиски војник...незнам што ти треба повеќе да се докажуваш?:toe:

Последна добра вест што ја прочитав беше тоа дека СДСМ го кандидира Фрчко за прецедник...:pos2:

последната добра вест што ја прочитав беше за бесплатното вакцинирање против ракот на матката...
ваљда...

Ајде...
без многу-многу лупање од земја.
Се сеќавате ли кога некој (било кој) од политичарите:
ве израдувал...
донел добра вест...
завршил некоја работа...

Со дата и целна дознака (работата или веста) по можност. :wink:

jas procitav 08 juni dobra vest..``sonce`` osvoi samo 27 pratenici ))))))))))

последната добра вест што ја прочитав беше за бесплатното вакцинирање против ракот на матката...
ваљда...
Се сложувам.
Прва добра вест,потврдена на темава.

Пак да ве замолам...
политичари се сите оние мргуши од било која партија.
Дали сонце или дпмне или некој трети добиле или изгубиле избори не може да се вреднува за добра вест на темава.
Топикот беше што направиле за нас,за општеството,каква работа завршиле итн.Било кој од нив.

Пошто менаџерски гледано,овие топтан се за бркање од фирма. :toe:
Само `одмараат` и се вадат на варијанта дека и тие пред нив така правеле исто.
Ај да ве видам вие по истиот терк понашајте се на вашето работно место...
што мислите...една недела ќе издржите пред да ви ја покажат вратата?

ваљда...

+ бесплатна мамографија
+ бесплатни пап тестови...

се чека малку повеќе, ама барем бесплатни се....и можат и жени без плави картони да се јават на преглед....

Чекај,озбилен си ти?

Вау,ни ги отвори очите!

Секој знае да мрчи за власта и да пропагира на форуми,но дај предложи некое реално и изводливо решение,што ни е пред очи,а не го глеаме.
А не да етикетираш очигледни работи како сега првпат некој да ги открил.

Незнам долго време немам слушнато..

добри вести: бруто плата, закон за забрана за употреба на најлонски кеси, закон за видеонадзор на јавните здравствени установи (ова првото можеби беше на економија, не се сеќавам точно) и ај сега да не ги листам сите страни, ама сепак имаш донекаде право, малку добри вести

ах заборавив и актуелната тема подвиг на македонски планинар

Seuste nemalo dobra vest vo mediumite za nas obicnite gragjani no jas se nadevam deka eden den vo mnogu bliska idnina ke ja procitam slednata vest:

Makedonskiot Narod Masovno Izleze Na Ulicite Na Makedonskite Gradovi Za Da Si Ja Povrati Nazad Svojata Sloboda,Drzava,Dostoinstvo i Svoite Prava na Dostoinstven Zivot I Gi Izbrka Od Foteljite Najgolemite Beskicmenjaci I Predavnici Na Ovaa Drzava Politicarite i Nivnite Partiski Vojnicinja!!!!

Тое е многу дискутабилно и релативно дали е добро или лошо

тоа е толку добро колку што е добар чек без покритие, или како пиење во кафана на рецки, дур пиеш добро ти е (кога ќе се отрезниш малце те боли глава, или малце повеќе -зависно од бројот на рецките и нивната номинална вредност)

Зевсус, не знам како ти ја сфаќаш политката, ама кога ја последен пат проверив политиката, ни била, ни е, место на кое политичарите седат на зелена полјана, се гушкаат, смеат, пијат чај со колачиња и делат розеви пакети на народот.

Затоа, прашањето на темава е малку наивно/банално и е муабет за пред кооперација со пиво и табла.

А, кога веќе бараш позитивни моменти, имаше:
-Бесплатна вакцинација против ХПВ.
-Бесплатен ПАП тест
-Видео надзор на болници
-Стимулација за 3. дете
-Субвенции за земјоделците
-Капитални историско/археолошки пронајдоци
-Конторла на издавање лекови
-Акции за садење дрва
-Бруто плата

Има и уште...Прва прилика ќе ја надополнам листава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom