Кога последен пат у политика и вести сте прочитале некоја добра вест?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
З

Затоа, прашањето на темава е малку наивно/банално и е муабет за пред кооперација со пиво и табла.

А, кога веќе бараш позитивни моменти, имаше:
-Бесплатна вакцинација против ХПВ.
-Бесплатен ПАП тест
-Видео надзор на болници
-Стимулација за 3. дете
-Субвенции за земјоделците
-Капитални историско/археолошки пронајдоци
-Конторла на издавање лекови
-Акции за садење дрва
-Бруто плата

Има и уште...Прва прилика ќе ја надополнам листава.

Болдираното е само за пиво и седнати на гајба пред кооперација да мезиме со лоша срењанинска салам и смрдливо мешано сирење.

Се сложувам со наведеното и можам да додадам дека позитивно е и барањето секој земјоделец да не плаќа данок директно, туку да му се наплаќа пресметано во цената на услугата при субвенционирањето и откупот на финалниот производ.

За она во италик (првото) имам сомнеж дека е уставно, а второто сеуште не можам да дадам мислење бидејќи е прерано. како идеја е добра, ама треба да се реализира целосно.

Ова треба да е добра политичка вест? Абе фанатик ти си докажан патриот,страдалник и партиски војник...незнам што ти треба повеќе да се докажуваш?:toe:
Nesum partiski opredelen.Toa sto sum simpatizer na vmro neznaci deka imam i partiska knishka.Partiski vojnici nese zamaraat so forumski mislenja tie si rabotaat vo real, i izvrsuvaat partski zadaci.Vo zavisnost od konceptot na partijata taka i deluvaaa.vmor povekje na teren so gragjanite , a sdsm ima posofisticaran koncept ,povekje virtuelno po raznorazni forumi i stranici. Na kajgana mozes na prsti da gi nabrois partiskite decki:)Tie se poznavaat od satelit:)

Зевсус, не знам како ти ја сфаќаш политката, ама кога ја последен пат проверив политиката, ни била, ни е, место на кое политичарите седат на зелена полјана, се гушкаат, смеат, пијат чај со колачиња и делат розеви пакети на народот.

Затоа, прашањето на темава е малку наивно/банално и е муабет за пред кооперација со пиво и табла.

А, кога веќе бараш позитивни моменти, имаше:
-Бесплатна вакцинација против ХПВ.
-Бесплатен ПАП тест
-Видео надзор на болници
-Стимулација за 3. дете
-Субвенции за земјоделците
-Капитални историско/археолошки пронајдоци
-Конторла на издавање лекови
-Акции за садење дрва
-Бруто плата

Има и уште...Прва прилика ќе ја надополнам листава.
Ај ти надополнувај... а јас ќе се дрзнам да прегледувам.
1.Сигурно позитивно.Ама поголем ефект постигнуваш при градење на индивидуално силно финансиско општество у кое што секој може да си ја дозволи потребната медицинска грижа.Овака останува блуткавиот вкус дека треба да ја наредиш девојка ти/жена ти ко крава у штала за да ја `жигосаат`.
А кога сум ја у прашање... то јуне нече да муне.
2.Исто.
3.Една од покретенските акции што некој можел да ги `смисли`.Животот не е big brother! Чекам у најбрзо време да падне на суд и после тоа многу ќе ме интересира кој ќе ја преземе (надомести) штетата.
4.Таа стимулацијата не е ни еден ПРОМИЛ од потребите на едно дете.
Или поедноставено... тоа ти е како да фрлаш пари у бунар.
Притоа со партиски предзнак.
Нека фала.... :toe: мени не ми требаат нивните перени пари.
5.Позитивен предлог.
Ама да не должам... ти текнуе како заврши тој `процес` на дело?
Потполно фијаско. (сега за сега).
Али ипак позитивно.Ради добрата воља.
6.Камења не се јадат.
Тоа се ставки кои што се `ставаат у употреба` при вишак пари.
А Македонија нема такви.Нажалост.
7.Пуна заебанција што треба да ја објаснуем на минимум 10 страни и се ќе се јави некој бот после тоа да ми се контра за глупости.Всушност... поентата е бајпасирање,заобиколување на постојните (исто така партиски) веледрогерии со такви на актуелната власт.
Обичниот граѓанин нема од тоа ништо. :toe:
8.Натакнем их на чивилук !!!
Суровици ќе ми садат... клошари. Се заради провизија направија штета на сите фирми у државава.Им одземаа два РАБОТНИ дена.
9.= ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДАНОК за партиски цели,т.е преранување на максимално гломазната партиска бирократија.
Се оданочуе и храна и превоз,избришани се сите ставки од `репрезентација` до спонзорства... :kesa:

Ај ти надополнувај... а јас ќе се дрзнам да прегледувам.
1.Сигурно позитивно.Ама поголем ефект постигнуваш при градење на индивидуално силно финансиско општество у кое што секој може да си ја дозволи потребната медицинска грижа.Овака останува блуткавиот вкус дека треба да ја наредиш девојка ти/жена ти ко крава у штала за да ја `жигосаат`.
А кога сум ја у прашање... то јуне нече да муне.
2.Исто.
3.Една од покретенските акции што некој можел да ги `смисли`.Животот не е big brother! Чекам у најбрзо време да падне на суд и после тоа многу ќе ме интересира кој ќе ја преземе (надомести) штетата.
4.Таа стимулацијата не е ни еден ПРОМИЛ од потребите на едно дете.
Или поедноставено... тоа ти е како да фрлаш пари у бунар.
Притоа со партиски предзнак.
Нека фала.... :toe: мени не ми требаат нивните перени пари.
5.Позитивен предлог.
Ама да не должам... ти текнуе како заврши тој `процес` на дело?
Потполно фијаско. (сега за сега).
Али ипак позитивно.Ради добрата воља.
6.Камења не се јадат.
Тоа се ставки кои што се `ставаат у употреба` при вишак пари.
А Македонија нема такви.Нажалост.
7.Пуна заебанција што треба да ја објаснуем на минимум 10 страни и се ќе се јави некој бот после тоа да ми се контра за глупости.Всушност... поентата е бајпасирање,заобиколување на постојните (исто така партиски) веледрогерии со такви на актуелната власт.
Обичниот граѓанин нема од тоа ништо. :toe:
8.Натакнем их на чивилук !!!
Суровици ќе ми садат... клошари. Се заради провизија направија штета на сите фирми у државава.Им одземаа два РАБОТНИ дена.
9.= ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДАНОК за партиски цели,т.е преранување на максимално гломазната партиска бирократија.
Се оданочуе и храна и превоз,избришани се сите ставки од `репрезентација` до спонзорства... :kesa:
Тргнав да цепидлачам, и тоа онака под точки, исто ко шо ти цепидлачиш, али пошо сум уморна, ќе ја оставам репликата у "мак на конац фазон" за утре.

Сега само ќе ти кажам дека бркаш лончиња, и мешаш твој личен анимозитет и фрустрација со објективност. А, у тој случај не се прават добри анализи, него само имаш дисплеј на нечие гневно его.

Тргнав да цепидлачам, и тоа онака под точки, исто ко шо ти цепидлачиш, али пошо сум уморна, ќе ја оставам репликата у "мак на конац фазон" за утре.

Сега само ќе ти кажам дека бркаш лончиња, и мешаш твој личен анимозитет и фрустрација со објективност. А, у тој случај не се прават добри анализи, него само имаш дисплеј на нечие гневно его.
:pos2::pos2:hahah go zakopa:))):back:

За тоа што медиумите пишуваат и емитуваат само лоши работи не се тие криви крив е народот затоа што на народот тоа и го интересира а тој е должен да му го привлече вниманието на секој граѓанин...
кога е било оваа на вести да се каже ова и оваа дрма во културниот дом тој и тој во толку часот и оди и види двајца бес тројца...
дај му нашиов народ пушки и ножеви бе море и нека се колат, бесат се у :drk:

Ада...
одбиј !!!
Не проаѓа `воинствена реторика`.
Нити карачки став.
А бе просто е.
Со факти,посочи ми каде тоа јас сум смешал лончиња?
Се што сум ти напишал е факт.

Dobri vesti pa ima samo na EDNOOKI inaku drugoto e se depresivni i hroniki koi uste tolku stvaraat nedoverba pomegu narodot

a da ima i dobra vest KOGA KOMETAL BESE EVROPSKI SAMPION samo toa:toe:za zal

te razbiram Ada ama neli e bolje sami da si plakame....
a so kontrolata i so DIKTIRANITE ceni ke ja unazadat 5 godini farmacevtskata industrija...
trebase zakonot da vazi samo za antibiotici i ne 50000evra kazna jas mozam da kradam ..svasta(primer) pa nema da platam tolkava kazna...inaku ako nekoj ima informacija neka kaze dali ima povisoka od ovaa T.E KOJA E NAJVISOKATA PARICNA KAZNA????

inaku Ada da Ada toa bea dobri vesti ama treba i efekti neli:smir:
mislam deka zevzus mislese na osekanje na efektite od rabotenjeto na vladava
no ekonomski ne se osekaat odma efektite od reformi..treba godini..
zatoa vo ekonomija ima kratok sreden i dolg rok

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom