Кога оставаш

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Што мислите, кога оставаме некој, треба да го оставиме за цел живот или не, треба да оставиме на времето да ни покаже дали навистина треба да бидеме со таа личност.
И обратно, кога некој ќе ве остави, повеќе сакате да ве остави и по години или период да ви се врати или да ве остави засекогаш?

Па зависи за кого како,ако со некого не ми било убаво и сум го оставила поради тоа би сакала да е засекогаш,меѓутоа не можам да бидам сигурна дали ќе биде засекогаш,можеби со тек на време ќе посакам да бидам повторно со него,или можеби ќе ми биде мило што е готово,и ќе се надевам дека е засекогаш.

А доколку со некој ми е убаво,и тој ми раскине,и ако по повеќе одминато време јас сеуште имам чувства за него нормално дека ќе сакам да ми се врати,нема да сакам да ме остави засекогаш,ќе сватам дека тој е за мене и дека навистина треба да бидам со таа личност,или можеби извесен период ќе се жалам,а подоцна ќе сватам дека за џабе ги трошам солзите.

Значи,конкретно за мене,не можам да знам дали ако некого оставам или ме остави ќе биде засекогаш,не знам дали треба да се остави засекогаш,бидејќи не можеме да знаеме кај ќе не донесе животот,можеби јас ќе оставам некого и ќе бидам сигурна дека е засекогаш,а утредента да сватам дека го сакам и дека сум згрешила,па да ја удирам галавата во ѕид.:smir:

Еднаш имам оставено. Зашто морав. Не можам да објаснувам зошто и како, но морав, конечно после 2 ипол години необична врска, морав да прекинам. И знаете што, многу боли, но најмногу кога го оставаш тој што го сакаш и кој те сака, а знаеш дека нема утре за вас, дека се мора да згасне, во спротивно би имало огромни последици.

Сепак, постојат многу различни оставања. Но на крај, сите се сведуваат во две категории, привремени и трајни. Привремени би требало да бидат таму каде што има вистинска љубов, но на која треба простор да издише. Но сепак и трајните не би можеле да ги наречеме оставања без љубов, зашто најчесто тие се прекинување на големо нешто кое веќе нема утрешен ден,а боли зашто не можеме да живееме со него и без него.
Ах, па какви и да се, оставањата секогаш се тешки и болни, но секогаш се со причина која ни дава сила да издржиме или не. Ах мразам оставања, мразам кога некој ме остава сама, ми предизвикува темница и гнасење, ми предизвикува чувство на малечкост и беспомошност, посебно ако доаѓа од некој драг. Но, правило е дека понекогаш ќе бидете оставени, за некогаш и вие да оставате, Се додека еден ден, се најдете без причина да оставите или да бидете оставени. И Тогаш, ќе заборавите на сите оставања.

Засекогаш. И останатите 6 миљарди луѓе треба да добијат шанса :)

Nikogas ne sum imala vrska od tipot "skaraj se smiri se pa pak skaraj se pa pak smiri se". koga bilo kraj bilo za sekogas....kolku i da e tesko, sekogas sum se navrakala na pricinite zosto ne sme poveke zaedno i zatoa sum mozela da prodolzam napred, bilo da sum ostavena, bilo da sum ostavila nekogo.

Оставам, бришам во моментот, не го сакам тој човек во мојата сегашност.
Не се обидувам да ја планирам иднината, ако се вратиме некогаш на истиот пат и функционира магија, јебемлига:)
Освен ако ептен ми се згадил побогу и тоа спаѓа во еден од тие ставови кои се темел на личноста.

Да јас мислам дека треба да оставиме времето да ни покаже.Јас верувам дека се и секогаш се случува со причина. Имало причина што сме раскинале со таа личност. Можеби за да сватиме дека таа личност ни е судена и неможеме да живееме без неа или пак да го увидиме токму спротивното.

Никогаш не викам никогаш,и никогаш нема да речам дека личноста што ми се свиѓала нема да ми се свиѓа и понатаму па да нејкум да правам ништо со неа.Једном и никад више!Тоа е безвезно...ако некогаш ти се свиѓала личноста незначи дека е крај после раскинување или муавање.Секако со исклучок на поедини инциденти ако се случат,па по тоа да нејкеш очи да му видиш а не па да го чувствуваш блиску до себе!eseakeviis:

Имам таков случај,НЕЈЌАМ ОЧИ ДА МУ ВИДАМ!!!Пред некое време тоа не беше така,раскинавме 2 пати и сакав 3 пат да се смирам среќа паметно изреагирав и не се зезнав,убаво ми беше со него и покрај таа помисла кој на кого раскинал како раскинал ама ете,памет...ofofof:

Времето секогаш на крај покажува дали сме биле во право или не во нашата одлука да си отидеме.
Животот е многу непредвидлив, ироничен да не речам, па никогаш не може човек да гарантира со кого и каде ќе заврши. Можеби по 10 -15 години, врската која завршила повторно ќе се обнови и ќе биде уште поубаво и двајцата позрели и повеќе ќе уживаат во нивната љубов.
Но, смирување за краток период да речеме 6 месеци по раскинувањето ми е малку нелогично, затоа што маните и работите кои довеле до прекин на врската пак се тука и може многу лесно пак работите да излезат од контрола. Се разбира, не мора тоа да значи.
Како и да е, не сум од оние кои сакаат да обновуваат врски кои се готови, кај кои е ставена дефинитивна точка, но пак ќе кажам, никогаш не знаеш што ќе ти донесе животот и со кого ќе завршиш.

Па порано ставав тотален крај на врските.. Никогаш не повторував приказни.. Сега раскинав со дечкото, ама сепак мислам дека ќе има реприза на истата приказна.. Само се надевам со подобар крај..

Што мислите, кога оставаме некој, треба да го оставиме за цел живот или не, треба да оставиме на времето да ни покаже дали навистина треба да бидеме со таа личност.
И обратно, кога некој ќе ве остави, повеќе сакате да ве остави и по години или период да ви се врати или да ве остави засекогаш?

Kрпен живот.

Кога оставаш, остави се. Кога ќе те остават, продолжи. Ама "оставање" може да има милион значенија, како ќе ни одговара во моментот, нели? Такви сме*, слабаци. Плус, чоечки е да простиш, и да останеш прост :)

Ајде одма јутуб срч: Жељко, Заборављаш.

*Ние од Партијата на Слабаците, не сите вие.

Вртам грб целосно. Одбирам да ми свртат грб засекогаш. Еднаш се обидов да одржам пиши-бриши ситуација и испадна фијаско. Затоа невр аген.
Можам да се задоволам со убави спомени, а неподносливи ми се репризи на неуспех. Прават да се мразам и да мразам. Затоа сакам кога се сече, да се пресече онака што не би можело да се состави.

Кога оставам тоа е дефинитивно засекогаш, но со повеќето сега сме добри другари(што ми е многу драго). А кога мене ме оставаат премногу сум горда за да можам пак да му се вратам...но како што е спомнато-за година или неколку години ако пак се разгори љубовта би можело да се заврши со среќен крај, зошто да не...

Ако запознаеме личност која навистина ни значи во тој случај оставањето за цел живот би била само една излитена фраза. Годините ќе си минуваат, ќе се залажуваме дека сме оставиле и заборавиле некого, се додека едно утро не се разбудиме и се запрашаме како би било да бевме сеуште заедно. Можеби добро, можеби не. Сомнежот секогаш ќе постои.

Постојат личности во мојот живот кои мислам дека засекогаш сум ги оставила зад себе, но верувам и дека ќе постојат такви кои никогаш нема да ги оставам колку тоа и да сакам да го сторам. Сигурно ќе останат барем во еден дел од мене, кој постојано ќе ме потсетува на нив. Секогаш ќе постои сенката на минатото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom