Кога денот ке го почнете со чаша пиво,а не со кафе

• Креатор на темата Креатор на темата demjan lacky
  • Време на започнување Време на започнување
Како може хербалифе да е земска убавина кога на сите им е јасно дека тоа е маркетински трик,

Искрено не знам што е тоа Хербалајф како поим :icon_lol:. Мене информациите кои што ги имам проверено на своја рака ми се од тука за исхраната првично и основно :icon_lol:.

http://www.naturalnews.com/

Моето главно пиење го испив во тинејџерството и младоста, сега останаа последиците, не можам да пијам се до ручек време, не ме ни влече, али зато од пред ручек па до време спиење се опуштам, во работни денови ( за да следниот ден бидам бистар во глава и уравнотежен во тело ради теренска работа) то се 200-250 грама ракија или пола од тоа ако уз ручек и после него оди пиво (пластика, литар ипол) во време на викенди, неработни денови, се оди и тро појќе али не многу. Знам точно која и колку ми е мерката за да се чуствувам пријатно и застанувам ко ќе осетам дека по следната чашка ќе ми биде лошо. Не знам можеби ради пијанствата тешки во младоста сега не можам да се испијанам, достигнувам расположение, еуфорија али следен чекор не е поголемо пијанство него напротив, отрезнување иако продолжувам да пијам и мачнина во стомак, како да сум се пренаполнил и исчезнале сите ефекти на алкохолот. Зато си имам мерка, знам до каде да одам и да ми е убо.

Да, некогаш ти здосадува. Јадев последно сенешто посно протеинско, чаеви, маеви, медови, оцети...и полека нели вежбања, јапанска тортура, чуда, намалив килажа, антиоксиданси зелен чај, фрц прц. види како изгледам.., ама ми скисна па вчера земав еден четврт лиснат бурек со шунка и еден четврт бурек со месо...сите арно и финоморфини ми отидоа на стотка:D .
Да, често се прашувам зашто такво самоказнување, маки (мачење, што вика стариот како инквизиција) што ако доживееш 80-90 ако немаш кејф у живот.

Полагав испит од 8:30 до кај 9:30 и после со екипата отидовме до чаршија да пиеме пиво... Во меѓувреме чекавме резултати и си рековме или пиеме од мука или радост. Испадна од радост и се полеавме со пиво и узо.

Решивме ќе стануваме и кога гледам 12 саат попладне а јас камен пијан. Шетав низ центар како на Сури и Џемо вонбрачно дете да сум.

Убаво ти е дур те држи алкохолот а кога ќе почнеш да се трезниш поручек сваќаш дека сакаш јетрата да си ја извадиш и исцедиш.

Шпански омлет... Дискутирајќи колку сме се здрвиле синоќа а веќе кога се збори за пијанство место сок од портокал дај по еден џек. Вообичаена работа на одмор

од алкохолни пијалаци, понекогаш денот ми почнувал со мимоза...со потешки алкохоли не сум се бавел сега за сега, бар од сабајле :)) за ручек и вечера ееее романи може да се пишуваат :)

Нашите додовци пиеле по две чаши ракија ама си легнувале најкасно до 21 часот и станувале во 4 сабајле, не седеле на фејсбук и по форуми.
И НЕ ГАЗЕЛЕ НА АСФАЛТ
--------------------------------------
за камен во еден бубрег - пиво на гладно срце од чаша
за камен во два бубрега - пиво на гладно срце од влаша
и после пола саат мочаш во старо тенџере и слушаш - ако тропне,тоа му е мајката,
кажувај и на други со исти маки - да се спасат од ножот.

Мастика домашна,онака од централа,колку да ме размрда троа...:D
од централа бе :LOL: отварам флижидер глеам шише и мислев вода дека е, оно ракија да било :/ аууууууууууу мислам дека детството си го заебав.
е само тогаш едино сум се напил од централа, иначе ракија исклучиво со салата натенане :P
а пиво е за мочковци, не пијам!

не можам да пијам се до ручек време, не ме ни влече, али зато од пред ручек па до време спиење се опуштам, во работни денови ( за да следниот ден бидам бистар во глава и уравнотежен во тело ради теренска работа) то се 200-250 грама ракија или пола од тоа ако уз ручек и после него оди пиво (пластика, литар ипол) во време на викенди, неработни денови, се оди и тро појќе али не многу.
Ете зашто постовите после ручек ти се посмешни :)

сабајлињата почнати со пиво даваат резултат на добро поминат ден !!!!! зимно време со греана ракија, пууу па поубави денови нема

Ништо нема да биде сработано тој ден, но дедо ми секогаш ми велеше ,,Е де, не е мечка работата па да ти избега.,,

Еј добра тема ,немојте да сте ја бришеле.Инаку деца седите рат не си играјте,од сабајле ако го фатиш крстот,го еба ежот:D.Не сеа сериозно,ова може да биде доста опасно,ок е само ако се десило некад,ама ако иде више у навика,е тоа е првиот знак на алкохолизам.Ова го кажуам зошто знам иам другар,рече не бе само еднаш нема ништо,и ете го сега,секој ден чмае у кафана.Све е добро додека е со мера,после тоа,никој не ни е крив.

Па ако почне со чаша пиво, знам дека другиот ден ќе почне со главоболка, пошо ќе пијам цел ден :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom