Кога би оделе на приватен универзитет, кој би го избрале?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Кога би оделе на приватен универзитет, кој би го избрале?

• Вкупно гласачи
    147
Па планирам да одам на приватен факултет и би го избрал Европски,али има време уште до факултет здравје и живот до тогаш ;)

И јас кога би одела на приватен факултет би се запишала на европски.

Пошо од приватниве само на Европски ја има мојата струка би го одбрај тој. Инаку и на ФОН да имаше ке идев можеби и таму. На исто рамниште ми се тие два.

FON No.1

Jas sum na FEIT, ali brat mi ce ide na FON, posto se najorganizirani - FAKT ! Eden drugar mu e na Evropski i ne e zadovolen uopste !

Jas ke odberam fakultet na koj ke mozam normalno da studiram bez pritoa moite doma da nemaat za leb. Jas ke si odberam fakultet na koj pred da odam da polagam ke ja nemam dilemata dali ke polozam ili ke polozam. Ke odberam fakultet koj na svoite reklami nema muzika koja ja tera baba mi navecer da spie so zapaleno svetlo. I na kraj ke odberam fakultet koj ke mi ovozmozi da naucam nesto.
E arno ama toa so ja go baram go nema vo privatnite univerziteti.
Ustvari toa so ja go baram go nema ni vo drzavnite ama nejse tie se baska prikaska

Без разлика на сите критики упатени до твојов пост, ми се свиѓа како размислуваш. Не може да се воспостави баланс приватен -државен никако, според мене. Програмата која се нуди наприватните е хендикепирачка во секој поглед. Државните пак не овозможуваат таква слобода, но сепак се учи повеќе, тоа е реалната и за некои болна вистина.

Не би рекла дека програмата која се нуди на приватните е похендикепирана. Јас тоа би го кажала за државните. На државен учиш по застарени книги и најчесто по стара програма во која има многу непотребни работи. Доколку учиш на приватен по американска програма со книги по кои учат во Америка не може да си хендикепиран. Е сега работата е колку ти ќе учиш. Ако си отиден на факултет за да научиш, можеш во секое време да го прашаш професорот се што те интересира за да научиш подобро. Според мене тие што се на приватен се во предност (сепак ова важи за оние кои се поамбициозни, а не за сите студенти).

Би го избрал ФОН дефинитивно. Бидејки има луге кои се таму и раскажуваат како се земат дипломите............ Исто како да одиш леб да купиш

Би го избрал ФОН дефинитивно. Бидејки има луге кои се таму и раскажуваат како се земат дипломите............ Исто како да одиш леб да купиш
:pos::pos::pos:
До некаде си во право, но ако си амбициозен и сакаш да научиш имаш многу добри услови, е сега кога ќе ти текне дека ти си се убил од учење за да постигнеш нешто а некој книга не отворил дипломираат заедно со тебе малце кине филм али тоа е јбг, живот курва ги нема сите убавини заедно

Би се запишала на Европски дефинитивно.

Bash zatoa ne bi otishol na FON.

би ја одбрала Академија Италјана
па ако одлучам да идам за моден дизајнер сигурно би се запишала на овој факултет

Факт е дека во македонија нема добри приватни факултети, уште имаат многу низок ранк. За разлика од странство каде се многу поразлични.
Инаку ако би избирал од македонските би избрал или Фон или Њујорк универзитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom