Кое е твоето контроверзно мислење? (Читај воведно мислење)

Zasto ne e tocno toa, a temata e takva. Najverojatno se grees/si se greel na drva pa ne ti odgovara muabetot :D Gi iam razgledano tie nekolku studii sto se praveni za Skopje, i toa e zaklucokot.

Bas naprotiv, da bese ko sto vikas, nema politicar sto nemase da saka da go resi ova i da glumi spasitel. Za dosta lugje ova e br.1 problem u drzavata ( apsurdno za mene, ama okej).
Problem koj e predizvikan od 1.5 milioni ziteli e mnogu potesko da se resi nego problem od 5 fabriki. Kogo e poelsno da go proveris sto gori vo kotelot?
Не се греам на дрва, цел живот во стан живеам и се греам на парно. Небитно, грешка си за политичарите затоа што не сакаат да го решат. Едноставно е, премногу пари се во игра со тоа отпадите за да некој повлече нога да ги елиминира сите, а претпоставувам тука е притисокот и од горе зашо имаме дадено газ под кирија за 19 следни генерации.

Не се греам на дрва, цел живот во стан живеам и се греам на парно. Небитно, грешка си за политичарите затоа што не сакаат да го решат. Едноставно е, премногу пари се во игра со тоа отпадите за да некој повлече нога да ги елиминира сите, а претпоставувам тука е притисокот и од горе зашо имаме дадено газ под кирија за 19 следни генерации.
Ova e tipicen primer na toa so go zboram, i za zal 90% od lugjeto go imaat istoto mislenje za zagaduvanjeto vo drzavata.

Ima sitna para u igra so otpadite i nivnata uloga u zagaduvanjeto e minorna. Ima mnogu pari koj treba potencijalno da bidat potroseni za da spustis odreden procent, i pak gradot da e zagaden, i on da padne od vlast.

Na krajot od denot kje ti izgradi eden spomenik ili 2km pat i kje go izlgasas, i toa e dosta pologicen izbor za nego.
Автоматски споено мислење:

Почеток на 2000тите години имаше обиди Крива Паланка да се гасифицира, односно до домаќинствата да пристига гас и не ми текнува што дали и за греење само беше. Знам дека се одеше од куќа на куќа за анкетите за да се прашат граѓаните и притоа ако имаше добар дел да сакаат да се потпише договор. Инвестицијата од домаќинството беше некои 2-3 000 евра во време кога плата беше 100 и нешто евра(добар дел од градот невработени и се снаоѓаше како знае). Муабетот на народот беше при толку дрва што имам, ќе плаќам за гас да се греем.
Да има народот пари сигурно нема сега да плаќа 50 000 денари за еден камион дрва и притоа да треба да растовара, сече, цепи, реди итн итн.
Klucnoto e da imaat pari. Megjutoa i da imas pari, da gradis mrezha na gas do domovi e glupo tehnicko resenie. Sea toa 3k bi bilo nekoj 10k da receme ako ne i poise, so e cena za edna toplinska pumpa so instalacija. Na strana od toa so geopolitickata situacija gasot e mn skap, a kojznae i dali nekad kje bide poeftin.

Последно уредено:
„Тука сум за да ви ветам“ :pos:
Он кажа дека е тука да вети. Само објаснува зошто е тука.
Нигде у кажаното не ветува ништо.

Но, дури и да сте го сфатиле дека ветува, сеуште не можеме да кажеме дека не го исполнил ветувањето, бидејќи вели - "по 11 декември ќе има гасни станици во 32 града". Значи, сеуште има време да го исполни тоа. У ствари, за вечност станува збор. Нигде не вика дека ќе напраи гасни станици у период од 11 декември па до X дата.

Последно уредено:
11 strani za zagaduvanjeto ej, zamisli mene ako me tagira nekoj i koga ke pisam deka site crncugi treba da bidat eksterminirani, ke stane Kosovo pole. :LOL:
Само не знам кој очекуваш да те предизвика за тоа на овој форум, за да стане Косово поле. Поконтроверзно би било да речеше што било обратно од тоа. :cautious:

Инаку го известив @Sussaro вчера во приватна порака кај 3 поручок (24 часови плус) на што не ми врати ни дали е заинтересиран, и денес во 8 сабајле го пингнав на темата. Можеби сум на игнор и не видел, бидејќи отсекогаш му сметало што ден преку ден бевме ние во “Пепи” и “Шабан” во Дабиље, а нему мораше да му е евент еднаш-двапати годишно, па можеби уште е лут, нека го контактира некој ако сака.

Мојот втор избор за да даде контроверзно мислење е: @парва

@Io Sono Interista потврди само дали да идеме даље додека има моментум, а Суси ќе го читаме кога ќе извади книгата ионака.

Само не знам кој очекуваш да те предизвика за тоа на овој форум, за да стане Косово поле. Поконтроверзно би било да речеше што било обратно од тоа. :cautious:

Инаку го известив @Sussaro вчера во приватна порака кај 3 поручок (24 часови плус) на што не ми врати ни дали е заинтересиран, и денес во 8 сабајле го пингнав на темата. Можеби сум на игнор и не видел, бидејќи отсекогаш му сметало што ден преку ден бевме ние во “Пепи” и “Шабан” во Дабиље, а нему мораше да му е евент еднаш-двапати годишно, па можеби уште е лут, нека го контактира некој ако сака.

Мојот втор избор за да даде контроверзно мислење е: @парва

@Io Sono Interista потврди само дали да идеме даље додека има моментум, а Суси ќе го читаме кога ќе извади книгата ионака.
Ти одлучуваш, како ќе кажеш, така.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Сеа ќе биде нешто поврзано со анти Божиќ, Исус религија и ќе го довлечка цел религиски подфорум со двеста километарски постови кои ќе ми го воспалат палецот скролајќи.

...јас мислев дарлинг ќе ја аднеше, најсоодветна е! :rolleyes:
Посесивен сум за неа, тешко ми е да ја делам, сакам сами да се грицкаме по темите. Нејзината промискуитетност со цитирање наоколу, и што не е на форумот само за мене, да чека само да напишам нешто, е причината зошто уште не сме елопирале. Малку знаат, но јас сум доста старомоден.

@парва, не ти се мешам во суверено право, но немој нешто за кое веќе има цела тема и кое го дискутира истата група на луѓе во последниве 15 години. Дај нешто за кое сите можеме да се расправаме :)

Па контроверзно за другите.. ама ја ова го зборам со години во темата "Најекономично греење"!

Дрвата и греењето на дрва никако не е главен загдувач н воздухот! И тоа и самиве го "откриваат" во текстов, за пак на крај, округло па на ќоше да извадат глуп заклучок оти тоа е наративот!

Па на пролет/есен кога не се грееме, квалитетот на воздух ни е иста катастрофа!
Значи изворите на тоа загадување, повеќе од очигледно не се шпоретите на дрва..

Ама при очи, сите се прават слепи за ова!

Ееееи ск станују од спање.
Попладевна дремка ми се претворила у мечкарску хибернацију.Еве будимо сс ја и Парватеа а други индијанци су по каубојски пакетчиња у Сити мол.
Да ву смену памперс и да дојде жена ми, ке седну и ке напишу мое контроверзно мислење кое га пофторују одамна и цфрсто стоју на тој дека е најлогично нешто за едно општестфо, ама претшко е да се остфари. Некои фрикови ке се сложиф сс мене, а по конзервативни ке ме нападнеф.
Сакате кратко и едноставно да га образложу на куманофски или да седну после на шољу и да "серу" на литературно?
:icon_mrgr:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom