Буковец
www.KETERING.com.mk
Слушам се, ама преферирам од класицизам наваму...ај од романтизам уствари.
А инаку бирам опера пред симфонија.
А инаку бирам опера пред симфонија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
dlicno:...исто и Бах ми е мил за слушање...ја имам дома таа колекцијата од 16цедиња и знам да си пуштам и да медитирам....прекрасен е тој спој со себе и класиката...така можеш да се тешиш дека има нешто совршено за кое можеш да се фатиш....!
Сите се делите на рапери, металци, трансери и шо ти знам... е сеа дали има некој шо слуша класика??? Мене оваа музика искрено многу ми праи мерак... башка е ептен на ВРВ на уметноста и музиката! Преферирам метал, но има и метал музика што има класични елементи! Но во никој случај не би стаил НИШТО од метал музиката над класиката! Барем на уметнички план! Па ја лично им се дивам на класичарине! Тоа е нешто невероватно! Секоја чест!Се мисли на калсиката од Бетовен, Чајковски, Моцарт... а да пишам историјат за класика не ми стига цел учебник по музичко... :smir:И кога веќе отвараш тема напиши ги сите работи од кај тоа дошло и што е.Почетоци,историјат,развиток,стилови...бла бла бла.....Вака како што си поврзал нешто со метал јас ќе си помислам дека Ајрон Мејден свират некоја си класика.![]()

Па дај препорачај нешто некое дело,да чуеме,едуцирај не малце :wink:Се мисли на калсиката од Бетовен, Чајковски, Моцарт... а да пишам историјат за класика не ми стига цел учебник по музичко... :smir:
И за класиката како уметност![]()

Ќе постирам и ја, бев да се бањам, ама за некое време коа нема да ме мрзи ќе стаам нешо