Англија вечер ми е двојка.Уругвајците во одбрана се шупелки,башка и Лугано нема да игра,Суарез ако игра,нема да биде 100% спремен,додека англичаните не беа лоши против жабарите,ја имаа играта и ги имаа шансите.Мислам дека и Уругвај вечер ќе си ги пакува куферите,репрезентација како шпанците е тоа,без жар и без мотивација за игра.
Јапонија ми е кец,тоа педерчињата грчки ќе чекаат на контри и полуконтри,ама средниот ред во споредба со грчкиот им е коска на жутите со Кагава и Хонда.И нападот не им е лош,Оказаки има да ги силува гнидите

Ок,признавам,поише навијачки е оваа утакмица.
Колумбија-ГГ 3+
Лабилна одбрана имаат и едните и другите,што знам,за нијанса ми изгледа подобра одбраната на Колумбија за разлика од никаквиот Туре што им е главен играч во одбрана на слоновите.
Средниот ред ќе ја има главната улога на оваа текма,кој ја преземе контролата на теренот,тој ќе ја и диктира играта,но мислам дека еден од Бони или Дрогба на едната и Ибарбо или Џејмс на другата страна ќе дадат барем по еден гол на двете страни
Италија исто така кец,со победа го заверуваат првото место во група.Костарика мислам дека нема да има сили за нов подвиг,овој пат против расположените жабари.
Кристиансандс-3+
Шведска трета лига,немам некои особени информации,освен дека овие домаќиниве и даваат и примаат дома доста голови,додека гостите во најлош случај даваат барем по еден гол на гостувањата.
Лундс-ГГ
ист случај и за претходната утакмица
Бридаблик-3+
Исланд куп,оваа за 3+ плаче,сите преходни нивни утакмици се завршени со 4+ и победник бил Бридаблик.Завршени се со идентичен резултат од 4-1,па за 3+ има одличен коефицент (1.5)
ќе го пуштам ова на 50-60 денари да се прати,вчера шпанците матер ми ебаа за еден мочан гол