Како си влезе утакмицава ... штета што ме паднаа гнасите челзи , си ја имав заокружено пред време оваа .Вечерва не игра Пекович кај Минесота , така да пробајте ја т1<106.5 .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како си влезе утакмицава ... штета што ме паднаа гнасите челзи , си ја имав заокружено пред време оваа .Вечерва не игра Пекович кај Минесота , така да пробајте ја т1<106.5 .
Е за ова не сум сигурен. Приход е 100.000, чист профит ти е 90.000.
Мислам дека е на 100.000, затоа што во таа пријавата пишува, пријавени ПРИХОДИ за тековна 2013-та.
Земи го мислењево со резерва.
Ај некој да ме потсете -1.5 е да победе со 2 или повише разлика а -2 или -2.5 и нагоре?
За хокеј зборувам незнам дали е исто со фудбалот
Ај некој да ме потсете -1.5 е да победе со 2 или повише разлика а -2 или -2.5 и нагоре?
За хокеј зборувам незнам дали е исто со фудбалот
а -1 ?
Еве вака, ја пред недела дена сакав да се осигурам здравствено преку фондот.
Во другите документи што ми дадоа, имаше да потпишам изјава, во која ке кажам точно колку ПРИХОДИ сум имал во тековната 2013-та година.
Нашата Влада смета дека ако имаш над 96.000 денари ПРИХОДИ, треба сам да си плаќаш дел од здравственото осигурување.
Што поголеми приходи имаш, толку повеќе ке треба да плаќаш. 2 или 3 столба.
Можеш да ја замислиш иронијата, ако добиеш 2.000 Евра, па сите ги изгубиш. Ке си накачиш на врат најверојатно да го изгубиш бесплатното лекување и плус да им плаќаш.
Затоа што, некој погоре пишал дека Фондот за здравство е поврзан со УЈП и имаат увид во тоа колку си добил, но не и колку си изгубил.
Во изјавата си пишуваш фино и лепо, дека под Материјална и Кривична одговорност ја потпишуваш, и дека ако лажеш, може да биде искористена против тебе на Суд.
Затоа, јас ке си ги подигам парите преку некој вработен.
Е двојно е ама ништо не ме чуди.А дали вработен подигнал и 300 000 нема врска со неговото здравствено осигурување ?Тоа го немам разгледувано али по логика, нема зашто него по втор пат да го оданочуваат, тоа 2-3% е веќе двојно оданочување.
Нема врска,здравственото осигурување го плаќа фирмата каде што работишЕ двојно е ама ништо не ме чуди.А дали вработен подигнал и 300 000 нема врска со неговото здравствено осигурување ?
Нема врска,здравственото осигурување го плаќа фирмата каде што работиш