Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Вечерва не игра Пекович кај Минесота , така да пробајте ја т1<106.5 .
Како си влезе утакмицава ... штета што ме паднаа гнасите челзи , си ја имав заокружено пред време оваа .

Е за ова не сум сигурен. Приход е 100.000, чист профит ти е 90.000.
Мислам дека е на 100.000, затоа што во таа пријавата пишува, пријавени ПРИХОДИ за тековна 2013-та.
Земи го мислењево со резерва.

Значи ни го изнапикаа скрос.Данок 10% вкладилница, па по 1200ден секој месец па некој гледам пишал дека ако имаш над 136 е уште поголемо.Значи ако имаш пријавено ти приход од 400 000ден(што може само 100 000 да ти се профит затоа што не ти е секое ливче добитно)... од тие 100 000 ќе ти остане курот врака може и минус да влезеш.И дали ќе имаш над 96 после иста е границата или ? Се што знаеш може да ми кажеш би ми било од корист.Како знаеш така немора да е точно..

Ај некој да ме потсете -1.5 е да победе со 2 или повише разлика а -2 или -2.5 и нагоре?

За хокеј зборувам незнам дали е исто со фудбалот

Ај некој да ме потсете -1.5 е да победе со 2 или повише разлика а -2 или -2.5 и нагоре?

-1.5,so dva i nagore,a -2 i -2.5 od 3 i nagore.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Еве вака, ја пред недела дена сакав да се осигурам здравствено преку фондот.
Во другите документи што ми дадоа, имаше да потпишам изјава, во која ке кажам точно колку ПРИХОДИ сум имал во тековната 2013-та година.
Нашата Влада смета дека ако имаш над 96.000 денари ПРИХОДИ, треба сам да си плаќаш дел од здравственото осигурување.
Што поголеми приходи имаш, толку повеќе ке треба да плаќаш. 2 или 3 столба.

Можеш да ја замислиш иронијата, ако добиеш 2.000 Евра, па сите ги изгубиш. Ке си накачиш на врат најверојатно да го изгубиш бесплатното лекување и плус да им плаќаш.
Затоа што, некој погоре пишал дека Фондот за здравство е поврзан со УЈП и имаат увид во тоа колку си добил, но не и колку си изгубил.

Во изјавата си пишуваш фино и лепо, дека под Материјална и Кривична одговорност ја потпишуваш, и дека ако лажеш, може да биде искористена против тебе на Суд.

Затоа, јас ке си ги подигам парите преку некој вработен.

Ако имаш -2 и ако победи со 2 разлика ти се рачуна 1 коефициент, betcity e така и некој онлајн обложувалници. Е ако победи со 3 разлика тогаш ти се рачуна коефициентот што си е даден.

Епа тогаш е срање :icon_mrgr:

Знам одамна не уплаќав хендикепи ама не ми текнуваше зошто...еве зошто било :icon_lol:

Еве вака, ја пред недела дена сакав да се осигурам здравствено преку фондот.
Во другите документи што ми дадоа, имаше да потпишам изјава, во која ке кажам точно колку ПРИХОДИ сум имал во тековната 2013-та година.
Нашата Влада смета дека ако имаш над 96.000 денари ПРИХОДИ, треба сам да си плаќаш дел од здравственото осигурување.
Што поголеми приходи имаш, толку повеќе ке треба да плаќаш. 2 или 3 столба.

Можеш да ја замислиш иронијата, ако добиеш 2.000 Евра, па сите ги изгубиш. Ке си накачиш на врат најверојатно да го изгубиш бесплатното лекување и плус да им плаќаш.
Затоа што, некој погоре пишал дека Фондот за здравство е поврзан со УЈП и имаат увид во тоа колку си добил, но не и колку си изгубил.

Во изјавата си пишуваш фино и лепо, дека под Материјална и Кривична одговорност ја потпишуваш, и дека ако лажеш, може да биде искористена против тебе на Суд.

Затоа, јас ке си ги подигам парите преку некој вработен.

Значи ако парите ги подига некој вработен,дали се 97000 или 397 000 нема да има никакви проблеми тој? Освен што може да му наметнат некој друг данок од 2-3% заради голем профит.

Тоа го немам разгледувано али по логика, нема зашто него по втор пат да го оданочуваат, тоа 2-3% е веќе двојно оданочување.

Тоа го немам разгледувано али по логика, нема зашто него по втор пат да го оданочуваат, тоа 2-3% е веќе двојно оданочување.
Е двојно е ама ништо не ме чуди.А дали вработен подигнал и 300 000 нема врска со неговото здравствено осигурување ?

Е двојно е ама ништо не ме чуди.А дали вработен подигнал и 300 000 нема врска со неговото здравствено осигурување ?
Нема врска,здравственото осигурување го плаќа фирмата каде што работиш

Нема врска,здравственото осигурување го плаќа фирмата каде што работиш

Да , ама фирмата му дава плата 12 000 и му плаќа 1100 денари за осиг. е сеа ако подигни тој 300 000денеари ќе има премн голем приход и да не треба повеќе пари да плаќа за здравственото.Како што пиша погоре Vidoq зависи од приход и понатаму 2 3 столб..

Колку денови трае префрлувањето на парите од картица на скрил,па од скрил на бет 365? Ако префрлам вечер дали ќе може да играм за викендов?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom