Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа сигурно нема да ти признаат. Види, од некоја страна и тие се во право. Англиската поговорка вели дека кладењето е договор помеѓу двајца џентлмени. Сигурно не е џентлменски однос да начекаш печатна грешка како коефициент 3 на Сити и да се натовариш. Се сеќавам во една кладилница во Битола, многу одамна, играа Данди со Ренџерс, коефциентите беа обратно поставени, на Ренџерс двојката беше 10+. Тогаш немаше авторизација на тикетите. Половина Битола им уплати 2 на Ренџерс, затоа што на шалтер работеше една девојка која појма немаше од кладење. За да се заштитат од такви ситуации, си го додадоа тоа правило, па сега и на суд не можеш да добиеш.
Колку ги одравте?:)

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

фала шо толку на долго, на широко и експлицитно ми објасни.

ценам.

не знаев дека и по грешка за коеф не би исплатиле, сепак нивна грешка е. фала за инфо, барем не би се залетал некогаш да лупнам пари.

во право си за ова драстично... како им одговара така ќе си толкуваат.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Види сега ова за грешките при драстична разлика во коефициентот, дека има право да ти го поништи не е правило од вчера и секој барем просечен уплаќач треба или барем пожелно е да го знае. Ако играш долго време твој пропуст е што си го испуштил тоа, ако не си некој сериозен играч тогаш сериозно без сарказам ти велам да ги прочиташ правилата на кладилницата во која играш најмногу, каде што покрај општи информации има и корисни работи како на пример кога една утакмица ти се смета со коефициент 1, какви се правилата кога еден меч ќе се одложи/прекине/презакаже, потоа што се случува со тековниот резултат, дали важи, за кој период и така натаму.

Не си земајте толку се при срце, не може основни работи на долго и на широко да се објаснуваат овде.

Колку ги одравте?:)

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Навистина не се сеќавам, беше пред повеќе од 10 години, кладилницата се викаше Џокее, не постои повеќе. :)[DOUBLEPOST=1517497284][/DOUBLEPOST]
Нема да бидеш во минус, зашто данокот се смета на добивката, не на уплатата + добивката.

Џонката тогаш беше премлад да игра во кладилници. :)

Мене ми се случи една интересна случка во лето господово 2014 кога играв кошарки на големо..играа во Јужноамеричко некое си првенство Уругвај со Перу..Уругвај беше фаворит со 1.01 коеф за нивна победа и границата за нив беше 48,5, а за Перу 88,5(нормално згрешени) во тогашно Еврогол..јасно ни пет ни шест се осоколив и сите 7000 денари ги стегнав на Уругвај +...кога отидов до дома да земам плус некој денар и да ја натоварам тогаш ја блокираа...е сега не само што Уругвај лесно уште на полувреме си ја надмина границата на која јас ја пишав туку и 116 коша дадоја:pos: што значи ја надминаа и нивната реална граница..си ојдов до кладилница ми го исплатија на 1.90 коеф и никому ништо..е веројатно доколку дадеа под 88,5 тогаш ќе ја рачунаа 1 коеф.

Џонката тогаш беше премлад да игра во кладилници. :)
Џони гарант се има кладено дали ќе изгрее сонцето некое утро и има промашено.

Него Џони, кажи 2-3 зицери за викендот да натовариме брдо лова. Интер? :icon_lol:

Џони гарант се има кладено дали ќе изгрее сонцето некое утро и има промашено.

Него Џони, кажи 2-3 зицери за викендот да натовариме брдо лова. Интер? :icon_lol:

За сабота најсериозно ми фаќаат око

Менгладбах т1 1+
Вердер т2 1+
Стразбург т1 1+
Севиља т2 1+
Бенфика 1 и т1 2+

Мене копачка прошлиот викенд Порто 2-2&3+ кога ја прекинаа на 1:0 на полувреме со промашено прво полувреме ми ја сметаа како 1 коеф.
А Моцарт другар ја чекаше 2+ полувреме како промашен тип му го сметаа.

Види сега ова за грешките при драстична разлика во коефициентот, дека има право да ти го поништи не е правило од вчера и секој барем просечен уплаќач треба или барем пожелно е да го знае. Ако играш долго време твој пропуст е што си го испуштил тоа, ако не си некој сериозен играч тогаш сериозно без сарказам ти велам да ги прочиташ правилата на кладилницата во која играш најмногу, каде што покрај општи информации има и корисни работи како на пример кога една утакмица ти се смета со коефициент 1, какви се правилата кога еден меч ќе се одложи/прекине/презакаже, потоа што се случува со тековниот резултат, дали важи, за кој период и така натаму.

Не си земајте толку се при срце, не може основни работи на долго и на широко да се објаснуваат овде.
и ти другар не си земај при срце шо ти вратив со сарказам.
во право си за знаење на правилата ама времето шо го потроши да ми реплицираш сега и да ми реплицираш првиот пат сигурно е поголемо и повеќе од времето кое го потроши ставро да ми реплицира еднаш и подолго па да објасни шо е работата. така да, ако е за време и објаснување, потроши дупло повеќе...

не сме сите до толку "упатени" во правилата, а и ретко кој ги чита искрено кажано, како шо можи да видиме од реплицирањето на темата.

како и да е, со правилото максимално си се штитат шо и до негде е океј ама од др страна е апсолутно глупо да ти поништи добивка и смета коеф 1 ако направиле грешка.

како што пиша александар погоре, дали ќе ти смета исто коеф 1 ако го промашиш типот и го губиш влогот, па да ти ги врати парите? си имал таков случај?

како што пиша александар погоре, дали ќе ти смета исто коеф 1 ако го промашиш типот и го губиш влогот, па да ти ги врати парите? си имал таков случај?

Обично за такви утакмици си има објава уште кога ќе се увиде грешката и таму вели што и како. Пример сум имал случај каде што имаше објава поради погрешен коефициент секоја игра за овој меч се поништува и се смета со коефициент 1. Некогаш имало само за конкретниот тип(без разлика дали ќе влезе или не). Секој случај одделно се третира, секако одлуката е во нивни раце, но работите се така поставени и јавно објавени што луѓето кои се кладат свесно ги прифаќаат.

1 коеф ќе биде, без разлика како ќе заврши.Си велам нема толку боси коцкари што при евентуален пад на 7.5 не би тркнале до кладилница да си ја вратат уплатата :D
И за утакмици кои што се изиграле вчера,а по грешка се поставени како да се играат друг ден,си има законче со кое што е 1коеф.До пред 7-8 години се земаа пари и на такви грешки

Каков е тој џентлменски договор, кој идиотите зголемуваат граница а истовремено коефициентот од 1.85 на 1.6 го обараат?
Пред 2-3 месеца моцарт не сакаја да ми исплатат тикет.. Ги чекав 3 дена за на крај да се искарам и им реков следен пат со инспектор ќе дојдам виде не виде таа на шалтер му ги пренесе на телефон овие зборови на шефот и ме исплатија...

Ебати идиотите фенер кош не можат да дадт во втора четвртина .. први поени после 3 и пол минути игра...

Ебати идиотите фенер кош не можат да дадт во втора четвртина .. први поени после 3 и пол минути игра...

Човек, немаш бе некој низ дома, или некој другар да му се жалиш кога не ти оди во кладилница?

Па не отру у курац веќе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom