Kindle

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.135
Поени од реакции
34.643
Воодушевена. Малце ми смета шт ово темно не може да се чита, али тоа е тоа. И се нервирам што не можам да си го носам со себе дури не му купам као опаковка, пошто страв ми е у чанта дан ми се оштети.
Првиот пат кога денски ќе си седнеш на клупа на кеј или воопшто било каде на сонце... ќе заборавиш на тоа дека нема позадинско светло. Тогаш ќе можеш да им се смееш на сите ај(шит)пад шминкери кои од сонцето ништо нема да гледаат на ЛЦД екранот. За навечер едноставна лед светилка ќе за врши работа... а над креветот (и фотељата/каучот) секако имаш лампа за читање, така?

Добро те советуваа за заштитна обвивка, нарачај си од ибеј нешто од безбројните кинески понуди со евтин шипинг до тука. Нешто од типот на овие доле, имам сличен таков и добро решение е од повеќе аспекти...

--- надополнето: 31 март 2012 во 00:01 ---
Ауууу многу бе. Идеја што да правам до тогаш? Привремено решение?
Заштитна амбалажа од компјутерски компоненти, матични плочи на пример (пошто се големи). Ем е мека ем е антистатик...

Ако немаш другар што чува вакви работи по дома (остатоци од последното склапање на нов РС) замоли во било кој РС сервис/фирма... ги фрлаат секојдневно.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
И моето стигна пред некое време.:) Додека ми направија футрола си го шетав во кутијата од амазон. Не ми зафаќаше многу место во ташна.
Инаку се заљубив во чудово, немам зборови. Најдобро потрошените пари во животов.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.715
Поени од реакции
13.420
@StatusQuQ, ти си следечи!
Инаку, кажете шо пари ви зедоа, ако не тука виа пп. Ептен сум загреан за чудово.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Мене ми го донесоа од Америка, така што само основната сума ја платив и плус 5-6 долари за ддв најверојатно.:)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И моето стигна пред некое време.:) Додека ми направија футрола си го шетав во кутијата од амазон. Не ми зафаќаше многу место во ташна.
Инаку се заљубив во чудово, немам зборови. Најдобро потрошените пари во животов.
Па и јас се мислев да го шетам во кутијата од Амазон се дури не му купам опаковка (аман, не ми текнува зборот).(y)
--- надополнето: 31 март 2012 во 08:29 ---
@StatusQuQ, ти си следечи!
Инаку, кажете шо пари ви зедоа, ако не тука виа пп. Ептен сум загреан за чудово.
Мене 6.000.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Па и јас се мислев да го шетам во кутијата од Амазон се дури не му купам опаковка (аман, не ми текнува зборот).(y)
--- надополнето: 31 март 2012 во 08:29 ---

Мене 6.000.
A кој kindle го зема? Јас го земав од 80 долари, се на се 4000 платив.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Аууу со дефект е, не се полни. Пднав у депресија.
--- надополнето: 31 март 2012 во 12:56 ---
Дан има тука некој преку кој можам да нарачам, т.е. он да нарача, јас да платам? Сега кога го видов, не ми се останува без него.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Аууу со дефект е, не се полни. Пднав у депресија.
--- надополнето: 31 март 2012 во 12:56 ---
Дан има тука некој преку кој можам да нарачам, т.е. он да нарача, јас да платам? Сега кога го видов, не ми се останува без него.
Како бе не се полни? Пробај одма кога ќе го поврзиш со компјутерот да му напраиш safety remove ;)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Како бе не се полни? Пробај одма кога ќе го поврзиш со компјутерот да му напраиш safety remove ;)
Се пробав. Контактирав со Амазон, дефектен е киндлот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.135
Поени од реакции
34.643
Проработееееееее ахаххахахахахаха.
Ќе ме стрефи некој удар од крајности во расположенија :D:D
Не се тревожи.
Ми се случило еднаш-два-пати за година дена вака... не е дека не може да ти се полни туку изгледа како да не може да се уклучи. Обично се дешава кога ќе пробаш да отвориш книга или документ со голема графика внатре (некој баг во делот од фирмверот за скалирање, ресајзирање на слики).

Само остави го пола саат на мира... ќе се рестартира сам.

Мислам дека со последните упдејти се решава ова, јас лично од други причини не сакам да упдејтирам... а зошто тоа е веќе друга приказна. :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
СТИГНАААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Најсреќна у свет :)))))
Некој дан знае кај можам да му најдам облека во Македонијава?
Аj честито ^ ^.
Футрола некаква дефинитивно треба, ја мојот веќе го изгребав, го носев во џеб од фармерки.
Се мислам да земам некоја мала торбица, за да може да го носам со мене, зошто и да најдам футрола пак ќе треба во џеб да го носам што не е преактично.
Пред да се стопли го носев во јакната, перфектно го собира во внатрешниот џеб.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Аj честито ^ ^.
Футрола некаква дефинитивно треба, ја мојот веќе го изгребав, го носев во џеб од фармерки.
Се мислам да земам некоја мала торбица, за да може да го носам со мене, зошто и да најдам футрола пак ќе треба во џеб да го носам што не е преактично.
Пред да се стопли го носев во јакната, перфектно го собира во внатрешниот џеб.
Фалааа :)

Абе дан има по продавнициве кај што се продаваат електронски читачи?

Не се тревожи.
Ми се случило еднаш-два-пати за година дена вака... не е дека не може да ти се полни туку изгледа како да не може да се уклучи. Обично се дешава кога ќе пробаш да отвориш книга или документ со голема графика внатре (некој баг во делот од фирмверот за скалирање, ресајзирање на слики).

Само остави го пола саат на мира... ќе се рестартира сам.

Мислам дека со последните упдејти се решава ова, јас лично од други причини не сакам да упдејтирам... а зошто тоа е веќе друга приказна. :)
Ама не, ми се појави порака дека не се полни. Страшно беше :(

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.135
Поени од реакции
34.643
Во малиот киндл има цел еден компјутер со свој оперативен систем, кој иако за среќа не е од Микро$офт (Линукс е) сепак некад му се дешаваат гличеви и багови... ништо што нема да се среди ако го оставиш го на мира пола саат.

Инаку најдобро е да не го полниш дури кога целосно ќе се истроши батеријата.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Се двоумам кој да го земам, помеѓу Киндлот и Nook.

Nook Simple Touch некако подобар ми е естетски.
Читав нешто како, после некој апдејт на нукот, не можел да прикажува кирилица. Па затоа сакам да ве прашам сите вие што имате киндл, дали има некој проблем со прикажување кирилица?

Друго, пробал некој да го џејлбрејкува киндлот? По интернетов има еден куп видеа од рутиран нук и интересно изгледа. Може да се користат андроид апликации.

Kajgana Shop

На врв Bottom