Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено многу се радувам што гледам вакви протести, полека но сигурно изгледа почнува народот да се освестува...
Бидејќи за мене школото е одамна завршена работа, мене повеќе ме засега тој 35% данок а гледам и дека протестите се спојуваат. Искрено, мене ова ми изгледа на еден голем тест од владата, тест за тоа колку сме спремни да го примаме во шупакот т.е. тест на издржливост ама овој пат се заебаа гадно.
Ме интересира што мислите ако дојде до некои поголеми протести и притисоци па и насилен пад на владата мислите ли дека тоа би било ок? Кој би ги заменил овие олоши?
Жално е што доколку за брзо време дојде до промена на власт, престолот би го завземале уште поголеми олоши, соросоморони, виткачи на кичма и тотално ноншалантни политичари кои мислат за свој гз, т.е. ист кур како и овие.
Има ли оваа земја според вас добра опција? Гледате ли добра опција или добар водач у оваа вукојебина?

Од историски аспект да те замолам ова, кога веќе зборуваш против партијата, користи го вториот дел од нејзиното име, пошто „ВМРО“ како организација во минатото претставувала нешто на што секој Македонец треба(л) да се угледа. Не дозволувај да придонесеш кон тоа да името стане синоним за партијата (или повеќето партии со тоа име) и така да се извалка она што вистински тоа име го претставува. Толку само имам да кажам :)

Имам една диплома по историја на државен натпревар ако ти значи нешто. Мене ништо не ми значи :D

Ај види некој нивен билборд и прочитај под тоа 24 години вмро-дпмне што пишува...
Ако трговски друштва треба да добијат одобрение од Министерство за правда ако сакаат во фирмата да користат државен симбол или да го користат името „Македонија“ заедно со сите негови скратеници, тогаш кој е тој што на овие им го дал правото да користат и да се тврдат дека имаат демек некој континуитет со вмро ?
Таа работа требала да се „исече“ уште на почетокот...
Рики е во право, се согласувам со него.
ВМРО е на секој Македонец, ВМРО е организација која имала идеали и се борела за истите и не треба да се поистоветува со политичка партија.
Генерално историски симболи и имиња не треба да им се припишуваат на политички партии, пошто тие се на секој Македонец, а не на мајка им. Затоа сега е и проблемот со грбот, затоа што многумина лавот го мешаат со ДПМНЕ, заради знамето.
Денес, ако не грешам, има и закон за тоа, кога регистрираш политичка партија мораш да побараш согласност од судот за името и симболите. Ама на почетокот во 90тите беше каша попара, не се знаеше кој тера, кој води...
Али тоа не значи дека треба да се дозволи политичка партија да се изедначува со историска организација. По твоево значи некој од СДСМ не може да се гордее со ВМРО, затоа што ДПМНЕ (и НП) си го прибрале првиот назив.

Историја е историја, политика е политика.

Искрено многу се радувам што гледам вакви протести, полека но сигурно изгледа почнува народот да се освестува...
Бидејќи за мене школото е одамна завршена работа, мене повеќе ме засега тој 35% данок а гледам и дека протестите се спојуваат. Искрено, мене ова ми изгледа на еден голем тест од владата, тест за тоа колку сме спремни да го примаме во шупакот т.е. тест на издржливост ама овој пат се заебаа гадно.
Ме интересира што мислите ако дојде до некои поголеми протести и притисоци па и насилен пад на владата мислите ли дека тоа би било ок? Кој би ги заменил овие олоши?
Жално е што доколку за брзо време дојде до промена на власт, престолот би го завземале уште поголеми олоши, соросоморони, виткачи на кичма и тотално ноншалантни политичари кои мислат за свој гз, т.е. ист кур како и овие.
Има ли оваа земја според вас добра опција? Гледате ли добра опција или добар водач у оваа вукојебина?
Нема, за жал. Ова е една и единствена опција. Се што е во зародиш го уништува тоа е најлошо. А има во зародиш многу паметни глави.

Во вакви ситуации колку само фалат јаки навивачки групи. Желба има , моќ нема. Тешко некој од момците што носат ракавици поради ладното да фрлат молотов коктел на некоја институција. Колку и да звучи лудо како што спомна некој погоре , да имаме Делии или Гробари ќе завршат јака работа. :)

И да , радикални протести се единствен начин да се постигне нешто во ситуацијата. Гнидите од владата воопшто не ги допира мирен марш со музиче во него. Запали 2 згради , напрај судир со полицијата и нека пренесуват CNN и BBC , тек тогаш можда ќе има резултати.

Студентите ги подржувам затоа што не се корумпирани, и ги обединија сите вери и нации, и затоа што поштено си ја бараат правдата. Кога ќе дојдат навијачите или ако има инциденти тогаш тие студенти че се извалкаат и протестот че изгуби на вредност. Само истрајност и слога како до сега, само разлика да биде еднаш недлено, нека биде секој ден и ќе дојде победата.

Тие го присвоија празникот и денот си го слават како нивни, па и комитски вечери организираат вие за името се фативте.:icon_mrgr:

Тие го присвоија празникот и денот си го слават како нивни, па и комитски вечери организираат вие за името се фативте.:icon_mrgr:
Баш затоа не мораш ни ти да го прифатиш тоа. Али ај да не забегаме.

Никакви радикализиации, и никакви хепенинзи. Баталете концерти. Потребно е масовност, марширање и протести. Потребно е секој следен марш да биде помасовен.

Клучниот збор е масовност. Оваа банда на власт само масовност ја плаши. Се сеќавате како го обиколија и сардисаа Ѓорче кога беше убиен тој дечкото? Единствено што им беше грижа беше да нема голем број луѓе на улици.

Тоа е затоа што им се дозволува.
Треба и другите партии истото да го направат на тој ден, за да се докаже дека ВМРО е на сите.
Плус дел од Твитерџии со вицовите за денот на ВМРО дека е ден на ВМРО-ДПМНЕ, само ја дозацврстуваат позицијата дека тоа е едно исто. :)

Никакви радикализиации, и никакви хепенинзи. Баталете концерти. Потребно е масовност, марширање и протести. Потребно е секој следен марш да биде помасовен.

Клучниот збор е масовност. Оваа банда на власт само масовност ја плаши. Се сеќавате како го обиколија и сардисаа Ѓорче кога беше убиен тој дечкото? Единствено што им беше грижа беше да нема голем број луѓе на улици.
+1

@leandra знам дека пишуваш со емоции.
@true blue, јас те разбирам, ама отвори си ги очите зошто (со респект и без никакво потценување) се уште сте деца и не знаете до каде можат да отидат работите.

А ние што знаеме за општествена одговорност и солидарност да не се родивме препаметни ?
И ја сум го имал истото образование како и тие што не ги гаат овие чувства, ама ја сум размислувал и сум сфатил што и како треба да мислам. Ова е нешто што не треба да чекаш друг да те научи, туку во тебе треба да се разгори тој оган.

Не може да се разгори во тебе тој оган, ако од мал те учеле да си гледаш за себе.
Тоа е потсвесно, нешто што тешко може да се искорени.

@leandra знам дека пишуваш со емоции.
@true blue, јас те разбирам, ама отвори си ги очите зошто (со респект и без никакво потценување) се уште сте деца и не знаете до каде можат да отидат работите.
Кажи ми како во понеделник да направиме поголема маса на народ пред собрание?
А ние и онака сме далеку. Дај ми идеја? Да им помогнеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom