Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
www.studentskiplenum.org/%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0/
Izvinete za vakov link..i za latinicata :)...procitajte go tekstot. Ima okolu izgubenata nastava. Ne mi se svigja delot za work & travel poso ne se slozuvam so napisanoto no mislam nema da ima problem so toa.
И те како ќе има проблем, аргументиве им се многу лоши. Не идат сите во Америка само за работа,идат и да прошетаат.

Третото прашање, е прашањето за Work&Travel. Се чини дека изгубените недели скапо ќе ги чинат оние кои сакаат да заминат да работат за Америка летово. Иако тоа е делумно точно (материјалот ќе мора да се предаде побрзо), сепак вистинското прашање кое треба да се постави е: а зошто колегите се спремни на таков чекор воопшто, ако на нив им е сè супер тука?
Честито, писателов на текстов достигнал нов левел на идиотизам. Ваков спин да се направи во две реченици ја досега не сум видел. Еве @KembaW ќе те земам како пример пошто ти пиша дека треба летово да одиш, зашто бе ти си спремен на таков чекор чим ти е супер тука, а?

Срамота еј, сака да каже демек ако сметаш дека бојкотов не е решение, автоматски сметаш дека ти е све супер, дека не си ни против државниов. Ова е таа егоцентричност и разликување само црно-бело за што зборам цело време. Слепо оправдување и игнорирање на очигледните проблеми, па пошто не може да се одбрани овој проблем кој се ствара, одма вакво идиотско вадење во вид на напад.

Еготрипови... еготрипови насекаде, а меѓу нив хипстеризам и хипици.

„ Зошто да губиме часови за кои сме платиле? – А, зарем сметаме дека парите дадени за сегашното образование навистина вредат?“

Ете го најдобриот и најчестиот аргумент шо го даваат овие од автономниве зони коа им викат дека некој ПЛАЌА ЗА ТИЕ ПРЕДАВАЊА.
ПА ИМА АЛТЕРНАТИВНИ ПРЕДАВАЊА КОИ СЕ МНОГУ ПОДОБРИ ЗА ВАС!
Пошо изгледа глупи се овие сите шо избрале факс и плаќаат за него, коа можат у животов да успеат и со алтернативни предавања.

„ Зошто да губиме часови кои (можеби) ќе ни го пролонгираат летот за Америка? – А, зошто воопшто и одиме за Америка, зарем не можеме со нашето знаење стекнато тука да одиме на пракса? “

За на мајка ти п*чката одиме за америка, да ви е*ам тоа егоцентричните егоистични хипстери.

Овие фаци не се научени изгледа на немање пари. НЕ се научени дека некој собира со месеци за да упише семестар, не се научени дека некој ОДИ ДА ЗАРАБОТИ не само да ШЕТА ко шо се они научени.
Море марш у 3 лепе пизде материне веќе од вакви ѓубриња. Тато носи, мама меси, ја лежам на автономни зони и изигравам револуционер.

Последно уредено:
Од цел текст за тоа се фативте само...иако ќе се согласам дека проблематично е напишаното (не дека и ја ќе одам па ми смета туку само по себе нема поврзаност). @Dimitar171 Мислев на тоа дека нема ова да трае уште толку долго и дека нема да има компликации за идење. :)

Иначе не се нервирај бе друже, лошо е по здравје тоа. :) (не е ова за тебе Димитар)

Да го чита некој од МОН што одлучува за испитот многу ќе се израдува. Устври ќе се израдуваше. да не беа моменталните политички случувања.
Наместо да пцујат по министерства и одбори они сами меѓу себе се пцујат. :вонзем:

Ве знаат како дишите и колку малку треба едни против други да се свртите. А пази сите имате(ме) заедничка цел, да го нема законов.
Ем викаш дека не чини, ем не даваш некоја идеја како да биде? Не на форум да пишеш, лично на тие што се таму да им кажеш свој став.

Толку дупки има у статијава...
Ајде од почеток.

Не, Груевски не ве покани на средба зошто окупиравте факултети. Груевски ве покани на средба уште пред да стане збор воопшто за окупација. Ве покани на средба зошто преку маршовите ние студентите ве промовиравме вас. Така да не си влагајте во филм дека со окупацијата сте направиле нешто револуционерно и дека окупацијата е тоа што ве донесе во Влада, зошто не е тоа причината туку причината сме ние студентите.

Втора работа, се борите против власт со тоа што ја блокирате формалната настава ?
Демек од таа формална настава произлезе предлогот за државен испит па затоа сеа нејзе ќе ја блокираме ?
Стварно не ја глеам логичката поврзаност меѓу борбата против државен испит/власт и блокирање на формална настава...

Идеме на делот кај што се претставуваат како спасители пратени од небото да не избават нас обичните смртници од гревовите и маките.
Пази ќе ги надоместеле професорите предавањата. Убаво тоа, ама не сфаќаат дека не се проблем предавањата туку што правиме со колоквиуми и со испити ?
Еве веќе 2 недели има окупација, а не сме удостоени со одговор околу тоа што со колоквиуми и испити.
Башка што ќе се поремети се, ќе треба да се поместуваат сесии и ќе биде тешко враќањето во нормала. И се ќе биде ова со поместувањето ирелевантно ако они спремиле план што предлагаат да се направи со колоквиумите и испитите, ама како што кажав за овие 2 недели не сме удостоени со одговор.

Нуделе бесплатна храна. :cuc::cuc::cuc:

За work & travel нека биде објаснувањето шо го дадов погоре, си бираш или ќе бидеш УМС или предавник...

Идеме даље.
Медиумите треба да известуваат, затоа не знам што е револуционерно во известувањето на Ал Џезира. Тоа што нашиве „медиуми“ не известуваат, не значи дека известувањето на Ал Џезира е нешто што вие револуционерно сте го постигнале.
Ајде да ги прашаме Ману Чао, Дубиоза, Милчо за што всушност се окупира и колку они се информирани, па ќе праиме после муабет.
Поддршка како поддршка не е лошо, ама не ми го вадете тоа како некој аргумент кој треба да ви го спаси гзот.

И на крај статијата завршува со убав заканувачки тон :
веќе ве предупредивме дека со нас нема играчки
Или у превод ако не играте по наши правила ќе ви ебеме матер.

Едина работа за која се согласувам со пленумот е тоа што го пишале за студентските домови, зошто е вистина, ама се друго у статијава им е тешко срање.

Ne mi se svigja delot za work & travel poso ne se slozuvam so napisanoto no mislam nema da ima problem so toa.

Убаво ти пишуваат, ама ти си недоследен во твоите напори да ја подобриш татковината. Наместо да земеш да одиш на младинска работна акција на лето, ти сакаш да се курцаш низ америка.

Нема одмора док траје обнова!

Мене уште ми е нејасно какво емитување бара пленумот, специјална фрекфенција 24/7 пренос од автономни зони?

Тоа околу солидарноста за студентите од внатрешноста кои најверојатно ќе треба да платат кирија еден месец плус и февруари за џабе што да кажам. Ако немате за кирија пленумот ви дава бесплатна храна. И после Марија Антоанета била циник.

Ова со w&t по 10-ти пат го читам и не ми се верува дека некој успеал да напише вакво нешто.

ПоздравПленумци

Не знам што е по смешно, дали статусите за тоа како вемероу им помогнал на студентите или статијата дека или си пленумец или предавник.
Не знам која страна повеќе се губи периодов...

Или можеби, потрагично, наместо посмешно?

Зошто не протестираме, наместо да окупираме?
– Затоа што еден ден блокирање улици за кои никој нема да биде известен не е ништо во споредба со фактот

A од понеделник до петок истото ? ...
Тогаш и никој нема ни да има потреба да известува за тоа, веќе секој ќе свати што се случува зашто ќе му се ебе матер на скопјево. Али ок.

Од цел текст за тоа се фативте само...иако ќе се согласам дека проблематично е напишаното (не дека и ја ќе одам па ми смета туку само по себе нема поврзаност). @Dimitar171 Мислев на тоа дека нема ова да трае уште толку долго и дека нема да има компликации за идење. :)

Иначе не се нервирај бе друже, лошо е по здравје тоа. :) (не е ова за тебе Димитар)
Има студенти шо веќе уплатиле, шо термините за тргнување не имсе во јули, ами во мај и почеток на јуни.
Сега пред свршен чин ќе ставите,ако се продложни со ова. Бирај, ќе одиш Америка и ти пропаѓа цел семестар или ќе си полагаш преместени втори колоквиуми и ти пропаѓаат уплатените пари.
Да, ќе жртвуваме за иднината,ама тогаш кога знаеме дека вреди и јас сега кажав дека не го поддржувам студентскиот пленум, па да си ги барам правата преку него, пошто не мислам дека тој мене ме застапува како студент. Исто како што не мислам за студентскиот парламент.
Ако целта на сето ова е рушење на власта, власта се руши на Илинденска,а не на факултет, пошо мене све ми изгледа тоа ќе да е целта.

Само да потсетам, пошто оправдувате и тоа дека АКО има вмешаност од некоја политичка партија во организираноста, финансирањето на пленумот, дека тоа е во ред пошто студентите преку таа/тие партии си ја исполнуваме целта.
Уште на првиот протест ова беше објавено,а сега епа можи да ни влези,ама малку да не боли.
Студентите уште еднаш се оградуваат од политичките партии. Од Студентскиот пленум се децидни дека зад протестот не стои ни една политичка партија туку тежината на аргументите.

Малку сум out од последниве случувањеа ама зарем не би можело да се организира дополнителна сесија за луѓето што ќе одат на w&t? Да речеме некаде покасно, во септември или октомври?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom