Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Најозбилно, каде отиде Каракамишева, ја нема да дава нешто мислења, а ептен ме интересира зошто нејзиното мислење

Сеуште не знаеме дали во новиот закон сеуште ќе биде предвиден државен испит или друг метод на надворешна контрола, но сепак и ова е една победа, мала но убава и значајна.

Најозбилно, каде отиде Каракамишева, ја нема да дава нешто мислења, а ептен ме интересира зошто нејзиното мислење

Сеуште не знаеме дали во новиот закон сеуште ќе биде предвиден државен испит или друг метод на надворешна контрола, но сепак и ова е една победа, мала но убава и значајна.
Деминира бомби. :D Груевски треба да е позаинтресиран за импакт факторот на професорите отколку за државниот испит. Да сум на негово место, би се согласил.

Деминира бомби. :D Груевски треба да е позаинтресиран за импакт факторот на професорите отколку за државниот испит. Да сум на негово место, би се согласил.

Па зошто да не, студентите верувам нема многу да се потресат ако импакт-факторот остане, а тие се спасат од државниот испит, професорите сами без студентите тешко ќе мобилизираат повторно ваква енергија, ем Грујо ќе си истера првата замисла, ем студентите ќе ужуваат во својот триумф.

Шо е оваа еуфорија ?
Да не се укина државниот испит ?
Почнавте на зборот на Груевски да верувате ?!

И да, дури и да се договорил нов ЗВО, дури и тој нов ЗВО да се направи, дури и да се изостави државниот испит од тој нов ЗВО, не значи дека се поништиле глупостите што ги правеше пленумот, напротив тие уште си стојат.

Шо е оваа еуфорија ?
Да не се укина државниот испит ?
Почнавте на зборот на Груевски да верувате ?!

И да, дури и да се договорил нов ЗВО, дури и тој нов ЗВО да се направи, дури и да се изостави државниот испит од тој нов ЗВО, не значи дека се поништиле глупостите што ги правеше пленумот, напротив тие уште си стојат.
Класичен форумски негативец :)
pessimist.jpg

"Адеми не прецизирал дали државниот ипит ќе остане како идеја..."

http://www.telegraf.mk/aktuelno/247...na-dogovor-ke-se-izrabotuva-celosno-nov-zakon

Па милам дека подобро е да не остане како идеја оти и он треба бајаги да го повтара материјалот... бајаги.

Треба да продолжите (дали со окупација или протест кој метод милисте дека е подобар) и во наредните 30-40 дена. За секој случај.

"Адеми не прецизирал дали државниот ипит ќе остане како идеја..."

http://www.telegraf.mk/aktuelno/247...na-dogovor-ke-se-izrabotuva-celosno-nov-zakon

Па милам дека подобро е да не остане како идеја оти и он треба бајаги да го повтара материјалот... бајаги.

Треба да продолжите (дали со окупација или протест кој метод милисте дека е подобар) и во наредните 30-40 дена. За секој случај.
Колку што гледам и Ректорот не бил баш прецизен.
Иначе, верувам дека формалната настава ќе продолжи, но ќе се продолжи со алтернативните предавања.

Од колку саат ќе биде генералниот пленум на Машински?
Не знам, ќе ти пишам ако дознаам у меѓувреме.

@Bojan Van Buuren Јасно е дека Пленумот правел грешки, тоа е факт. Јасно е дека имало некои внатрешни несогласувања што сум ги видел со мои очи. Но, да не беше притисокот направен од Пленумот и илјадниците студенти и граѓани кои решија да се приклучат на таа борба, сега факултетите ќе се спремаа за измените од септември, а професорите ќе си пишуваа веќе трудови со имапкт фактор кои ќе мораа исклучиво да бидат објавени во Web of Science.
Ти од стартот беше полн со скепса за ова активирање на студентите, почнувајќи од оној прв собир.

Последно уредено:
Колку што гледам и Ректорот не бил баш прецизен.
Иначе, верувам дека формалната настава ќе продолжи, но ќе се продолжи со алтернативните предавања.

Повтарајте материјал ако не да не ве заебат сумливо ми е. План Б.
Мада читам ќе има нов закон... по стариот нема екстерно нели, да не го подметнат на друг начин во новиот.

Не е дека само сакам контра да одам, ама ја не и верувам на оваа власт и тоа што е постигната ваква согласност денес не ми е од големо значење, зошто пример и Анкетната за 24ти декември требаше да реши многу прашања па не се реши ништо со нејзе. Муабетот ми е дека со овие ништо не е сигурно.

Мој став е дека професорите секако го јадат со импакт-факторите, Гуревски ќе им удоволи на студентите не е до толку будала, а освен тоа него секако не му ни беа студентите примарната цел.

Студентите ако се паметни, ќе се задоволат со непостоењето на државен испит, и нема да заглибуваат у политички води повеќе и да се глупираат со водење на професорската борба на нивни грб.

Во тој случај легитимноста на секоја акција од ваков тип (автономна зона, протести и слично) е уште поголема.

Додека не стават печат не им верувајте, барем јас не и верувам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom