Казна од 50 евра за правење ајвар пред зграда

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
издавам дворно место за правење ајвар,ајмо навалете цена-по договор,а може и по некое тегло за замена на пари:pos::pos::pos:

издавам дворно место за правење ајвар,ајмо навалете цена-по договор,а може и по некое тегло за замена на пари:pos::pos::pos:
HACCP стандард исполнуваш или ќе не гони санитарната?

ako ako.. pa glej stv na sto lici sakame EU NATO sme sakale. epa sipki vareni se odnesuvame uste kao u 19 vek. i za gubreto ne samo50 evra nego 500 treba kazna posto narodov makedonski dok ne go udris po ceb nema da mu dojde pametot!

Ajvarot e nase nacionalno obelezje. Zakonov e glupav. Sto im e poentava? Vo maalovo ima nekolku familii koi vcera pravea ajvar vo dvor pa nikomu nisto

Ajvarot e nase nacionalno obelezje.
Што збориш бе срце , не сум го знаел ова:nesum:
И јас обожавам ајвар , ама не можам месец дена секој ден пред зграда да се пробивам низ наредените ќумбиња , купишта ѓубре од пиперките итн . Забраната не важи за куќите , викендиците , така да не е се така црно . А на крајот на краиштата , има и купечки ајвар кој е многу убав ( ДИЕМ ГП на пример , лани се утепав од јадење ајвар и лутеница)

Сте се помкнале од село за да живеете у град?...Епа, онда нема ни да палите оган и оставате смет у градска средина и тоа на јавен простор, него ќе се однесувате урбано и во склоп со безбедносните превентивни мерки.

Ако ви се праи ајвар, вратете се у селото, одете си у приватното дворно место или у викендицата и сл.
Се разбира, може да го посетите и годинешниов фестивал на зимница за да си купите домашен ајвар.

Нас ни грабаат име и историја, овие за ајвар се фатиле

Ajvar rules !!! :vozbud:

Ako go nema ajvarot ke ja nema ni Makedonija zapamtete go toa ... site pred Vlada da se srushi zakonot ... Za Makedonija i ajvarot napreddddddd :vozbud:

Сте се помкнале од село за да живеете у град?...Епа, онда нема ни да палите оган и оставате смет у градска средина и тоа на јавен простор, него ќе се однесувате урбано и во склоп со безбедносните превентивни мерки.

Ако ви се праи ајвар, вратете се у селото, одете си у приватното дворно место или у викендицата и сл.
Се разбира, може да го посетите и годинешниов фестивал на зимница за да си купите домашен ајвар.

Нас ни грабаат име и историја, овие за ајвар се фатиле

Супер варијанта е всушност законов. Баш заради болдираното. Луѓето кои живеат на село, и имаат вишок време, можат да се наполнат пари. Плус, низ град нема да газам по лушпи од пипер.
Модераторе, земјата се распаѓа, војни на секој чекор, вие за историја сте се фатиле. :pos:

Ме интересират нешто.Ако те фатат дека правиш ајвар пред зграда или на некоја друга јавна површина откако ќе те казнат со 50 евра,дали можиш да си продолжиш со праење ајвар???

Јади бе, немај гајле.
Ајвар е ко Чак Норис:
За Ајвар нема закон, оти Ајвар е закон.
Јас веќе јадам.
Ако сакате и на вас малку да ви (про)дадам. :)

Што збориш бе срце , не сум го знаел ова:nesum:
И јас обожавам ајвар , ама не можам месец дена секој ден пред зграда да се пробивам низ наредените ќумбиња , купишта ѓубре од пиперките итн . Забраната не важи за куќите , викендиците , така да не е се така црно . А на крајот на краиштата , има и купечки ајвар кој е многу убав ( ДИЕМ ГП на пример , лани се утепав од јадење ајвар и лутеница)

Znam deka znaes ama morav da pisam za da ja kazam poentata. Ova e preuveliceno ama morav - kako bi im bilo na Svajcarcite da se zabrani da pravat sirenje? Ili vo Amerika da se vovede zabrana na McDonalds? Znam deka moze da se pravi ajvar po selata i sl ali isto e

нека ми дојдат во двор да ми даат 50 евра казна 50 мајки ке им е***:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom