Карактерот во очите?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Имав една другарка во средно нејкеше да ме гледа у очи демек од плави очи фаќале уроци и многу фаќале клетви ако сум ја гледал ке и се десело нешто...најсмешно беше што си остана доследна на тоа ми праеше муабет со наведната глава или се вртеше на страна редовно:bilokojzbot:

имам слушано демек зелени очи биле курвински очи... но сепак не верувам дека бојата на очите може да каже нешто за тоа каков е човекот, бојата може само да те привлече.

очите се прекрасно нешто, многу ме привлекуваат сини очи и такви, длабоки погледи...

Претежно ми се случува штом поледнам некого во очи да знам што карактер има. Ирелевантна ми е бојата на очите.
Некој има очи кои ме стопираат во мислите , некој има кој ми побудува мисли.. Но најчесто штом некој ме погледне во очи знам веднаш каков човек и со каков однос треба да се поставам кон него.

LUGE BITEN E SJAJOT VO OCITE.TOJ SJAJ TE PRAI POUBAV/A. TOJ SJAJ GO IMAS KOA SI SREKEN/NA. ALI SREKA: MOZE I DA SE ODGLUMI IAKO TESKO. PROBAJTE U OGLEDALO! NASMEJTE SE I SO KE SE DESI

Очите се огледало на душата дефинитивно. Колку лесно можеш да познаеш дали е човек среќен, тажен, заљубен по самиот израз на очите.
Бојата и не е толку битна, иако сини очи изгледаат онака некако..хм..не знам како да објаснам... Некако како најпродорни се, како најмногу да можеш да гледаш преку нив, да се задлабочиш.
Добро не е ми беше тоа поентата, поентата ми е дека очите не можат да ги скријат чувствата... треба само да знаеш како да распознаеш.
И уште многу би зборела за очите, ама ми се спие и ме мрзи.

LUGE BITEN E SJAJOT VO OCITE.TOJ SJAJ TE PRAI POUBAV/A. TOJ SJAJ GO IMAS KOA SI SREKEN/NA. ALI SREKA: MOZE I DA SE ODGLUMI IAKO TESKO. PROBAJTE U OGLEDALO! NASMEJTE SE I SO KE SE DESI

Да, битен е сјајот кој го имаш во очите, тие се огледало на душата, за карактерот што знам, мислам дека не. Ама глупости се тоа вакви очи, онакви, лоши, добри, злобни и или не. Ја имам кафеави очи кој знае што мислите за мене:pos2:

очите - огледало на душата
не можам да речам дека не е така
ама мислам дека и не е релевантно
затоа што во очите на другите најчесто го гледаме или она што сакаме да го видиме или она од што се плашиме дека ќе го видиме а тоа не ја подржува горенаведената "дефиниција" :)

Во очите на една личност можеш да видиш многу.... ако знаеш да погледнеш во нивната длабочина која може да ти раскаже различни приказни.....
Мене обично првиот впечаток за некоја личност ми претствуваат очите и доколу во нив видам на прв поглед нешто позитивно тоа и така излегувало. Очите се огледало на нечија душа, а боите немаат врска со карактерот. Сите ние генетски имаме различен карактер кој неможе да се унифицира преку бојата на очите.

Очите се огледало на душата дефинитвно.Колку лесно можеш да познаеш дали е човек среќен,тажен,заљубен по самиот израз на очите.
Бојата и не е толку битна,иако сини очи изгледаат онака некако..хм..не знам како да објаснам...Некако како најпродорни се,како најмногу да можеш да гледаш преку нив,да се задлабочиш.
Добро не е ми беше тоа поентата,поентата ми е дека очите не можат да ги скријат чувствата...треба само да знаеш како да распознаеш.
И уште многу би зборела за очите,ама ми се спие и ме мрзи.

Тоа да, сите така ми велат дека се познава кога некој е заљубен, му се гледа во очите. Само проблемот е што јас никако не можам да заклучам по погледот кога е некој заљубен кога не е. МА да другарки и другари ми велат- не е можно да не си приметила, види како заљубено те гледа ( за мистер икс)... Е што е тоа што се приметува? Any signs, искрички можеби што е тоа??? Или јас сум дибек:pos2::pos2::pos2:

Преку очите човекот може да ги изрази своите мисли...Каква една совршена врска меѓу мозокот и надворешниот свет...

Ви се случило ли да погледнете некого мислејќи: Ај замолчи!...и тој/таа да ви го прочита погледот и навистина да замолчи?

Секој може да наведе барем една таква ситуација...

Имав една другарка во средно нејкеше да ме гледа у очи демек од плави очи фаќале уроци и многу фаќале клетви ако сум ја гледал ке и се десело нешто...најсмешно беше што си остана доследна на тоа ми праеше муабет со наведната глава или се вртеше на страна редовно:bilokojzbot:

hahahahahah e ova bese ... v kraj jako.....
nema vrska.... bojata ne e tolku bitna kolku sjajot... toj e... nemozam da objasnam... duri i kafeavite oci koga e srekna licnosta se prekrasni

SOOPSTENIE: NE ME GLEDAJTE V OCI LOSO VI SE PISUVA

Не знам дали има нешто врска, ама сум приметил. Речиси сите успешни спортисти имаат плави или зелени очи. Можеби е само случајност или ...

Е до пред некое време немаше шанси да размиислувам за ова ама: еден дечко седи у кафич надвор со конобарката и ја седнувам со нив. Тој период почнав да слушам чудни работи и да ги проверувам посматрачки ( нешто од типот на Целестинско пророштво и една книга што не стигнав да ја прочитам Розата од вода). И дечково почнува за енергии бла бла. Имаше натпис у весник нешто Буш, Мосад... и дечково ме праша знаеш ли зошто е светов ваков (у смисол никаков). Епа зошто не водат луѓе со темни очи-мајмуни. И вика ние Македонците сме боженствена раса зошто вистинските Македонци имаат светли очи (пр.Александар Македонски) и дека сме некако мигрирале од Израел. И од тогаш пробувам да најдам генерална слика за луѓето со различна боја на очи. И мислам дека има врска...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom