Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Демек,оние што имале сини очи,се таинствени и длабоки.Оние со зелени биле необични и специфични,а пак оние со темни очи,мистични и елегантни.
Дали сте размислувале, или можеби знаете, какви карактери имаат, луѓето со одредена боја на очи?
Какви се оние плавооките,црнооките...???
Тргнете од себе и од оние што ги познавате.Какви очи имаат,а какви карактери. Опишете ги,заедно ќе откриеме.![]()
баталите вие патриотизам... Јас сум ви овде вистинска Македонка :pos2:Е до пред некое време немаше шанси да размиислувам за ова ама: еден дечко седи у кафич надвор со конобарката и ја седнувам со нив. Тој период почнав да слушам чудни работи и да ги проверувам посматрачки ( нешто од типот на Целестинско пророштво и една книга што не стигнав да ја прочитам Розата од вода). И дечково почнува за енергии бла бла. Имаше натпис у весник нешто Буш, Мосад... и дечково ме праша знаеш ли зошто е светов ваков (у смисол никаков). Епа зошто не водат луѓе со темни очи-мајмуни. И вика ние Македонците сме боженствена раса зошто вистинските Македонци имаат светли очи (пр.Александар Македонски) и дека сме некако мигрирале од Израел. И од тогаш пробувам да најдам генерална слика за луѓето со различна боја на очи. И мислам дека има врска...
во моето мислење не е важна бојата на очите, она што навистина значи е да се искрени и чисти, за секој човек има едни такви,оние вистинските кои не можат да бидат заменти од ничии други. со право велат очите се одраз на душата, и само во едни такви очи можеш да го видиш одразот на твоите.