Карактерот во очите?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс сум од Демир Хисар, и ми иди една жена (од Болницата за душевни болести таканаречена Лудница) застанува до мене и вика:

Курвински очи имаш ти...

Mac)) напиша:
Оние со плави и зелени демек многу лажеле...така вика една другарка :)
Ја како што знам не лажат туку со нив не можело да се прави муабет,се губиш во нивниот поглед и веќе забораваш што сакаш да кажеш!
Глеаш срцка зашто ја и ти не се разбираме!:vozbud:
Ај забегавме!

Mickey_k напиша:
Мислам дка бојата на очите нема многу влијане за разлика од погледот. Каков поглед имаш таков и си. Можеш да го искарактеризираш некого според него. А за бојата на очите незнам дека може да влиае.

Tuka se slozuvam. Od pogledot mozes da go odredis karakterot barem malku (poveke). A edinstveno shto znam (ne znam dali e medicinski tocno) e deka tie so posvetli oci, imaat ponekvalitetni oci.

Абе знам јас се, за тоа што покажуваат очите и на кој начин.
Муабетот ми беше, дали и бојата можеби, го покажува карактерот.

Читав негде, дека и такви испитувања се прават,па затоа и ве прашав,заедно да откриеме,има ли бојата врска со карактерот и ако има каква е таа?

Инаку, јас имам светло кафени очи.Темпераментно едно створење,галамџија невиден.Уживам да се смеам,дружељубива сум,комуникативна.Со саати се занесувам во интересен разговор.Знам да избувнам и грди зборови да кажам,но знам и да се извинам.Плачка сум,кога сакам-сакам до крај на живот.Кога нејќам,не кажувам.Се задлабочувам во мислите,анализирам постапки,мои и туѓи,откривам,истражувам,многу читам,зборам на телефон по цел ден....

Има ова врска со бојата на очите,а???:)

А шо прајме ак имаш рецимо едно кафеаво а едно зелено око :raz: ?
Тогаш си мултикарактер или ..

Јас пак имам сини очи:)
Темпераментна, тврдоглава, мора се да биде по мое, зборам по телефон по цел ден, обожавам плажа, песок, вода, и се што е поврзано со летото, лесно сум избувлива, и лесно некој може да ме изнервира, на моменти сум многу груба на зборови, и често и да грешам тешко ми е да се извинам, ако се извинам тоа го правам одоколу, а директно никогаш, друго што да кажам, па тоа е, ако ми текне уште нешто ќе пишам...:)

Моите очи се машани... зависи од светлото :) еднаш плави еднаш зелени... или нешто измеѓу ....

А добар сум јас... многу мирно дете :)

Зелени ми се очите и не верувам баш дека објаснуваат некоја карактерна црта.
Не се чувствувам ништо поспецифична од останатите...:nesum:

walker_girl напиша:
Зелени ми се очите и не верувам баш дека објаснуваат некоја карактерна црта.
Не се чувствувам ништо поспецифична од останатите...:nesum:

ја имам кафеави и не се пронаогам баш во горе наведените објаснивања, така да го делам истото мислење со валкерче

Ok, epa togash iam temno kafeni ochi.....elegantna, sakam da bidam, valjda sum. Mistichna, samo za onie koi ne me znaat :)

tocno imam zeleni oci i neobicna sum i specificna...ednostavno lugeto ne me svakaat i neznaaat sto sakam...dobro,i ja neznam sto sakam nekogas ali mnogu sum problematicna...sekogas nesto mi fali

pa bibike imame ista boja na oci a i tvojot opis na karakterot bajagi se sovpaga so ona sto jas bi go rekla za sebe si! moze ima vrska...
kako i da e, koga se zapoznavam so nekogo ja gledam dlabocinata na pogleedot, sjajot vo ocite so bi rekle, a ne tolku bojata! Mozes mn da vidis vo tugite oci kolku poveke go poznavas covekot, tolku podobro!
Primer porano koga ke dojdev domatazna, iznervirana, a ne sakav da zboram so moite doma za toa, znaev da zastanam pred vrata i da se smejam, zezam( dobra glumica sum) a majka mi samo sto ke me videse po ocite( pogledot) znaese deka ne e se ko so treba..
gi prepoznavam i ja s drugarkite taka ponekogas..Pogledot izdava!!!

Имам зелени очи и воопшто не наоѓам слични карактеристики со луѓето кои имаат исти такви. Очите како очи и разните погледи знаат да кажат многу, ама бојата не верувам.
Најверојатно испитале се луѓево, па ајде сега и од бојата на очите ќе проценуваме нечиј карактер.:toe:

Имам кафеаво со примеса на зелено очи и по принцип сум многу комуникативен, пријателски настроен, без пардон, галамам многу, секогаш позитивен, додуша се нервирам од ситници ама брзо ми мине нервоза.[/quote]I jas imam kafeavi so primesa na zeleno i ako veruvate ist sum vo karakter so Mickey K znaci ima nesto:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom