Какво е влијанието на средното образование?

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Насловот кажува. Што мислите, колкаво е влијанието на средното образование врз градењето на индивидуата, а поважно, дали основата стекната во средно се осеќа понатаму. Пример, со средно економско, на технички факултет. Дали би имал потешкотии, иако сум одличен ученик ? Бидејќи јас ја имам основата на економијата, а не на електро-техниката. Во секој случај, сакам да чујам важи искуства и дали таквата промена на средно-факултет е потешка ?
Фала многу :)

Па имат многу такви случаи, во средно едно учеле, на факс нешто сосема десетто.
Јас гимназија бев на општествено-хуманистичка Б пошо сакав да се запишам на психологија, и во последен момент се премислив и сега сум на хемија. Вистина тие шо биле средно медицинско или фармација се малце поспремни, ама некоја голема разлика и не се осеќат пошо во прва година ептен од основните работи се почвит, така да, не би требало да имаш проблем ако си учиш, го разбираш материјалот и го сакаш.

Па имат многу такви случаи, во средно едно учеле, на факс нешто сосема десетто.
Јас гимназија бев на општествено-хуманистичка Б пошо сакав да се запишам на психологија, и во последен момент се премислив и сега сум на хемија. Вистина тие шо биле средно медицинско или фармација се малце поспремни, ама некоја голема разлика и не се осеќат пошо во прва година ептен од основните работи се почвит, така да, не би требало да имаш проблем ако си учиш, го разбираш материјалот и го сакаш.
Фала ти, баш ме расположи :D

Братучедми од стоматолошко-средно Штип, отиде Воена Академија Г.М.А Скопје и засега супеер му оди, барем не се пожалил, предмене :) :)

Битола, технички, електро струка со 4 години.

Ако не си скаран со математиката, тогаш со малку поголем напор од врсниците ќе можеш да го завршиш.
Ако си скаран, тогаш очекувај да заглавиш на интеграли, диференцијали, лимеси, експоненцијали и други заебанции. Во тој случај барај друг факултет на време.

Ако не си скаран со математиката, тогаш со малку поголем напор од врсниците ќе можеш да го завршиш.
Ако си скаран, тогаш очекувај да заглавиш на интеграли, диференцијали, лимеси, експоненцијали и други заебанции. Во тој случај барај друг факултет на време.
Истите срања се учат и на машински ?! Иначе не, не сум скаран со математиката

Ако ти фаќа црпката за математика и логика слободно запиши се. Јас лично имав дупка во математичкото образование 4 години(средно) и во однос на некои поспремни колеги бев инфериорен во тие општи познавања. Ама талентот преовлада и без некој проблем се прошетав низ тие математички предмети( иако да ме прашаш сега нешто од математика тешко дека ќе можам да ти одговорам :)).
Сепак ако не ти иде логиката не само што потешко ќе ги совладуваш почетните проблеми, туку и потешко ќе навлегуваш во струката. А што средно си завршил и што си учел и не е толку битно, има време, ќе научиш.;)

Ако ти фаќа црпката за математика и логика слободно запиши се. Јас лично имав дупка во математичкото образование 4 години(средно) и во однос на некои поспремни колеги бев инфериорен во тие општи познавања. Ама талентот преовлада и без некој проблем се прошетав низ тие математички предмети( иако да ме прашаш сега нешто од математика тешко дека ќе можам да ти одговорам :)).
Сепак ако не ти иде логиката не само што потешко ќе ги совладуваш почетните проблеми, туку и потешко ќе навлегуваш во струката. А што средно си завршил и што си учел и не е толку битно, има време, ќе научиш.;)
Фала, а ти технички си учел или друго ?

Од 0% па до 100%,
Зависи каква шанса ќе ти се укаже послем средно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom