POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Широк љубовен размер имаш20-25![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Широк љубовен размер имаш20-25![]()
No comment.Широк љубовен размер имаш![]()
Кажав и претходно газдата има право што сака да прави во негов локал не е државна установа па да се жали некој на дискриминација (не зборам за екстремни примери).
Епа жените помалце јадат ехехеее ак не ви се свиѓа не идејте.................
ЦЦЦЦ....чек бе кој си ти бате да кажуваш дали некој може да се жали или не за дискриминација? Ова е слободно општество каде што кој сака може да се жали за било што. Не значи дека ако се жалам по автоматизам сакам државата да преземе нешто и да ги казни. Се жалам бидејќи не ми се свиќа етиката на ова. Тоа е тоа. Не преувеличувај.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:27 ---
Ова 'ако не ви се свиѓа не идете' е толку клише фраза што ми доаѓа да повратам кога ќе ја слушнам lol. Океј и што постигна со тоа што ја кажа? Ако на некој не му се свиѓа нема да иде нормално, нема да чека ти да му го кажеш ова. Фразава никад ми немала смисла освен ако некој сака да се прави паметен намерно.
Момак уживај и среќна НОВА ГОДИНА без нервози позз..................
Некој му прави реклама на Ресторанот за Македончето вака се прави реклама.
НАШ ОДГОВОР: Од истата причина што значење имаат најпосетуваните претстави во театар, најпосетуваните концерти, најгледаните филмови во кино или емисии на ТВ.... Додека нашиот ресторан е еден од најпосетуваните во градот, до тогаш и ќе има значење. Многу едноставно.
4. На КРЕТЕНСКИ ПРАШАЊА како следното мислам дека е смешно да дадам одговор: „Чекајте бре полека....а да ве запрашам...од кај ќе знае тој дали јас купувам карти за 5машки и 3 девојки,или за 3машки и 5девојки???....шо ќе дое вечерта на маса и ќе праша дали се осеќам ко маж или ко жена??“
Здраво, јас сум менаџерот на Ресторан Дион.
Штета што порано не сум ја видел темава за да реплицирам, ама случајно налетав на ова на гугл, па си викам подобро доцна, отколку никогаш.
Искрено, немав време да ги прочитам сите 7 страници со коментари, не ни сакав бидејќи гледам дека се западнало во длабоки дискусии и меѓусебни препукувања, ама во кратки црти да пробам да Ви објаснам на сите што сте во прашалници и се расфрлате со обвинувања.
1. Наша практика е СЕКОГАШ пониска цена за ваквите типови на прослави за женскиот пол, од ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА што девојките во 99% од случаите ПОМАЛКУ ПИЈАТ, па затоа и пониска цена за неограничено пиење. Кога сме имале идентични цени за машки и женски, секогаш имало реакции од типот „јас сум девојче, пијам само 3-4 пијачки, не ми се исплати“ и слично, па затоа сме излегле во пресрет, тоест сме пресметале дека поради реалната состојба (кој колку пие), на девојките треба да им наплаќаме пониска цена.
2. Околу квалитетот или неквалитетот на „АМИР + Ивица“ не планирам да коментирам - нашата понуда била таа - тие што сакале да се забавуваат со ова дуо, си купиле карта и дошле, останатите кои сметате дека се shit и слично, никој не ве тера со сила да присуствувате на вакви прослави ;-)
3. Имаше прашања од типот „where the hell is Dion? Драчево? Јурумлери?“ - Точниот одговор е дека тоа е првиот локал кога ќе тргнете од Плоштад накај Холидеј Ин - на Кеј.
4. На КРЕТЕНСКИ ПРАШАЊА како следното мислам дека е смешно да дадам одговор: „Чекајте бре полека....а да ве запрашам...од кај ќе знае тој дали јас купувам карти за 5машки и 3 девојки,или за 3машки и 5девојки???....шо ќе дое вечерта на маса и ќе праша дали се осеќам ко маж или ко жена??“
5. ПРАШАЊЕ:
“Зашто Дион уште има значење во градов? Уствари сите такви фемси места? Кошуља, колонска вода, златни ланци, фарби за коса, миничи и двоцифрена бројка на коефициент на интелигенција.“
НАШ ОДГОВОР: Од истата причина што значење имаат најпосетуваните претстави во театар, најпосетуваните концерти, најгледаните филмови во кино или емисии на ТВ.... Додека нашиот ресторан е еден од најпосетуваните во градот, до тогаш и ќе има значење. Многу едноставно.
6. КОМЕНТАР: “Доволно е да се види "фацата" на АМИР за да оцениш какви "фаци" одат таму.“
Добро е да се знае дека има и експерти за фаци на форумов, кога ќе имам прашања околу фаците, ќе му се обратам на господинов.
Ако ве интересира уште нешто, слободно пишете, па ќе се потрудам да Ви одговорам. Видов дека во коментарот над овој има поплака за услугата при некоја прослава со неограничено пиење - за таква работа би можел да Ви помогнам на лице место во ресторанот за време на прославата, доколку како секој незадоволен гостин би дошле кај одговорното лице да се пожалите - тука на форумов нема кој да Ви помогне.
Срдечни поздрави до сите!
Не учеле дека каква култура ќе се постави од врвниот менаџмент, таква и ќе следат пониските нивоа. .
Девојките пиеле помалце![]()