Каква Ароганција - Ресторан Дион

• Креатор на темата Креатор на темата decko77
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тука јас ја гледам ароганцијата кај цените.Едната вечер што ќе ја прославиш и наредниот ден што?Пак на работа...........Да не има вклучено и ноќно капење со седумдесет и две девици?
Народов тотално забегал.

Ахахахаха.... :pos:

За таква работа и по 5000 ќе платат, само оди најди толку девици во Скопјево. ;)

Него дека аздисуваат со цени аздисуваат, ја повеќе од 1000рка не даам (иако сметам дека и тоа е многу; коњак 460 ден литар, кока кола 75 ден 2 литра и има да се напраам свирипичино за 500 и кусур денари), па макар добил и блоу џаб во веце.

За таква работа и по 5000 ќе платат, само оди најди толку девици во Скопјево. ;)

Него дека аздисуваат со цени аздисуваат, ја повеќе од 1000рка не даам (иако сметам дека и тоа е многу; коњак 460 ден литар, кока кола 75 ден 2 литра и има да се напраам свирипичино за 500 и кусур денари), па макар добил и блоу џаб во веце.

свирипичино - zbor koj me nasmea

Така е, аздисуваат и тоа многу почнаа да аздисуваат.Како ние да сме метропола тука.И онака ти слегуваш со такси пред кафе-барот или пак пред дискотеката за да си ја поминеш незаборавно новата ни ебана година и ти поминува одеднаш сари-дикинела со неговиот коњ, неговиот коњ во тој момент ја обележува територијата пред тебе т.ест се просерува пред тебе, да се изразам литературно, а позади него на кочија влече украдена раткапна, мотор, две-три шахти и др.Моментот да ти го доловам за метрополата наша кое е секојдневие кај нас...........Мислам, сепак ова е Скопје со прекрасниот радиоактивен Вардар, со раскошните барок-стил кентаури, пикачу споменици и др. не е ова грозниот Њујорк, Њујорк може вода да му носи на Скопје, се разбира во делот за стрижење овци.....
Треба да се спуштат доле луѓево.Додуша паметни донекаде сопствениците на локалите за ноќна забава, ресторани и др. Глуп е народов.
Јас ќе одам со колеги од работа за петстотче ќе си славам.Се разбира, за два дена ќе одам, значи пред нова година.За нова година ќе си славам во кревет кога ќе се струполам да спијам, да си одморам преморена душичка.....

2000 да трошам само за една ноќ која е преценета?

Порадо би гледал маратон од Господарот на прстените/Војна на звездите,а тие двеиљадарки да ги дадам за нешто попрактично.

Не е само он веќе неколку клубови видов на ист принцип. Може минатата година имале кусок на девојки па сега сакаат да си зголемат шанси ама ако видат дека имаат повеќе штета него корист (заради јавното мислење) ќе сменат став.

Само сѐ ми се чини и покрај бунењето ќе биде преполно.
Ќе биде полно,има многу глуперди што не си се ценат самите себеси.

Чекајте бре полека....а да ве запрашам...од кај ќе знае тој дали јас купувам карти за 5машки и 3 девојки,или за 3машки и 5девојки???....шо ќе дое вечерта на маса и ќе праша дали се осеќам ко маж или ко жена??

добро бре......нели Македонија е демократска земја...со право на избор....
ве фати некој за врат за да платите Х пари за нова година? Не. Ако на некој му одговара ќе си плати колку треба.
Можеби во понудата за мажите се дава бугарка....
толкава врева зашто било скапо...било ефтино....држ недај....

Ќе биде полно,има многу глуперди што не си се ценат самите себеси.

Кажав и претходно газдата има право што сака да прави во негов локал не е државна установа па да се жали некој на дискриминација (не зборам за екстремни примери).

Дион не го знам, музиката ќе биде тиња ама ако плаќаат девојки (било каде) помалку од мене не го сметам за дискриминација и плус стварно повеќе и јадеме и пиеме од нив.

Да видев реклама каде пишува за девојки влез гратис исто немаше да ми текне да се бунам, такви се правилата на игра и не е ова сеа прв пат па сме демек сите изненадени. Кога идеме у диско сакаме да има што повеќе девојки нели, макар и ги пуштиле гратис.

Уште нешто, во конкретниов случај не плаќаат машките повеќе туку девојките помалку. Значи ако почне премногу да се збори (демек дискриминација) нема никој да симне цени туку ќе ги качат тие за девојките и со тоа ама баш никој нема ништо да добие.

Јас сум за тоа девојките да си имаат одредени привилегии во општеството и ако е ова една од нив мене ама ич не ми смета.

Колку би му наплатиле на Боки 13?
1850

INFO na latinica...
AMIR & Ivica Live комбинација големи мали букви
НЕОГРАНИЧЕНО ПИЈАЛОЦИ + Храна. кај мали и големи букви па и граматички е ептен точно. НЕОГРАНИЧЕНО ПИЈАЛОЦИ?

само ја го приметив ова или ?

Денес жените пијат повеќе од мажите, можеби треба да се размисли на варијантата да ги сменат цените во полза на мажите.

Да беше обратна ситуација, одма муабетот ќе беше мажите се шовинисти аааааааааааа... а вака жените кои се борат за еднакви права, никаде ги нема. Сум рекла еднаш, ќе речам и пак: Жените се борат за рамноправност само нив кога им одговара.
Најголемиот проблем на феминистките е што немаат поддршка од најголем број жени :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom