Каква Ароганција - Ресторан Дион

• Креатор на темата Креатор на темата decko77
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа жените помалце јадат ехехеее ак не ви се свиѓа не идејте.................

Кажав и претходно газдата има право што сака да прави во негов локал не е државна установа па да се жали некој на дискриминација (не зборам за екстремни примери).

ЦЦЦЦ....чек бе кој си ти бате да кажуваш дали некој може да се жали или не за дискриминација? Ова е слободно општество каде што кој сака може да се жали за било што. Не значи дека ако се жалам по автоматизам сакам државата да преземе нешто и да ги казни. Се жалам бидејќи не ми се свиќа етиката на ова. Тоа е тоа. Не преувеличувај.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:27 ---
Епа жените помалце јадат ехехеее ак не ви се свиѓа не идејте.................

Ова 'ако не ви се свиѓа не идете' е толку клише фраза што ми доаѓа да повратам кога ќе ја слушнам lol. Океј и што постигна со тоа што ја кажа? Ако на некој не му се свиѓа нема да иде нормално, нема да чека ти да му го кажеш ова. Фразава никад ми немала смисла освен ако некој сака да се прави паметен намерно.

Што се напињате за небитна ствар не сфаќам, полека малце.

ЦЦЦЦ....чек бе кој си ти бате да кажуваш дали некој може да се жали или не за дискриминација? Ова е слободно општество каде што кој сака може да се жали за било што. Не значи дека ако се жалам по автоматизам сакам државата да преземе нешто и да ги казни. Се жалам бидејќи не ми се свиќа етиката на ова. Тоа е тоа. Не преувеличувај.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 17:27 ---

Ова 'ако не ви се свиѓа не идете' е толку клише фраза што ми доаѓа да повратам кога ќе ја слушнам lol. Океј и што постигна со тоа што ја кажа? Ако на некој не му се свиѓа нема да иде нормално, нема да чека ти да му го кажеш ова. Фразава никад ми немала смисла освен ако некој сака да се прави паметен намерно.

Момак уживај и среќна НОВА ГОДИНА без нервози позз..................

Некој му прави реклама на Ресторанот за Македончето вака се прави реклама.

Момак уживај и среќна НОВА ГОДИНА без нервози позз..................

Некој му прави реклама на Ресторанот за Македончето вака се прави реклама.

Не е само Дион имаше уште еден пример погоре камо среќа да можев да го едитирам првиот пост да го вклучев и тој пример.

У Мај праев Х години од матура у “ресторанов“ плаќавме по 800-1000 денара за т.н. мени + неограничено пиење (yeah right)...

Можете да замислите келнерите како шетаа... Јас такво усисување патос со нос у живот неам видено. Брука... Главата збрцана у земја, за да не ги викне некој да нарача некоја пијачка...

2 пати станав отидов да го потапшам келнерот да му кажам една вода обична, чешмовача да ми донесе, да не идам ко морон у вц да пијам.

За мене одамна се избришани....

Здраво, јас сум менаџерот на Ресторан Дион.
Штета што порано не сум ја видел темава за да реплицирам, ама случајно налетав на ова на гугл, па си викам подобро доцна, отколку никогаш.

Искрено, немав време да ги прочитам сите 7 страници со коментари, не ни сакав бидејќи гледам дека се западнало во длабоки дискусии и меѓусебни препукувања, ама во кратки црти да пробам да Ви објаснам на сите што сте во прашалници и се расфрлате со обвинувања.

1. Наша практика е СЕКОГАШ пониска цена за ваквите типови на прослави за женскиот пол, од ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА што девојките во 99% од случаите ПОМАЛКУ ПИЈАТ, па затоа и пониска цена за неограничено пиење. Кога сме имале идентични цени за машки и женски, секогаш имало реакции од типот „јас сум девојче, пијам само 3-4 пијачки, не ми се исплати“ и слично, па затоа сме излегле во пресрет, тоест сме пресметале дека поради реалната состојба (кој колку пие), на девојките треба да им наплаќаме пониска цена.

2. Околу квалитетот или неквалитетот на „АМИР + Ивица“ не планирам да коментирам - нашата понуда била таа - тие што сакале да се забавуваат со ова дуо, си купиле карта и дошле, останатите кои сметате дека се shit и слично, никој не ве тера со сила да присуствувате на вакви прослави ;-)

3. Имаше прашања од типот „where the hell is Dion? Драчево? Јурумлери?“ - Точниот одговор е дека тоа е првиот локал кога ќе тргнете од Плоштад накај Холидеј Ин - на Кеј.

4. На КРЕТЕНСКИ ПРАШАЊА како следното мислам дека е смешно да дадам одговор: „Чекајте бре полека....а да ве запрашам...од кај ќе знае тој дали јас купувам карти за 5машки и 3 девојки,или за 3машки и 5девојки???....шо ќе дое вечерта на маса и ќе праша дали се осеќам ко маж или ко жена??“

5. ПРАШАЊЕ:
“Зашто Дион уште има значење во градов? Уствари сите такви фемси места? Кошуља, колонска вода, златни ланци, фарби за коса, миничи и двоцифрена бројка на коефициент на интелигенција.“
НАШ ОДГОВОР: Од истата причина што значење имаат најпосетуваните претстави во театар, најпосетуваните концерти, најгледаните филмови во кино или емисии на ТВ.... Додека нашиот ресторан е еден од најпосетуваните во градот, до тогаш и ќе има значење. Многу едноставно.

6. КОМЕНТАР: “Доволно е да се види "фацата" на АМИР за да оцениш какви "фаци" одат таму.“
Добро е да се знае дека има и експерти за фаци на форумов, кога ќе имам прашања околу фаците, ќе му се обратам на господинов.
Ако ве интересира уште нешто, слободно пишете, па ќе се потрудам да Ви одговорам. Видов дека во коментарот над овој има поплака за услугата при некоја прослава со неограничено пиење - за таква работа би можел да Ви помогнам на лице место во ресторанот за време на прославата, доколку како секој незадоволен гостин би дошле кај одговорното лице да се пожалите - тука на форумов нема кој да Ви помогне.
Срдечни поздрави до сите!

НАШ ОДГОВОР: Од истата причина што значење имаат најпосетуваните претстави во театар, најпосетуваните концерти, најгледаните филмови во кино или емисии на ТВ.... Додека нашиот ресторан е еден од најпосетуваните во градот, до тогаш и ќе има значење. Многу едноставно.

Да споредиш културен настан со фенси биртија на фенси локација е смешно.

Убаво што дојде да се објасниш, али да користиш „Кретенски прашања“ не ти доликува како менаџер на еден од најпосетувани ресторани според твоето тврдење, во кое не се сомневам дека можеби е така, но сепак дава некаква слика за вашиот ресторан. Не учеле дека каква култура ќе се постави од врвниот менаџмент, таква и ќе следат пониските нивоа. Можеби ова е и одговорот на проблемот со прославата со неограничени пијачки.

4. На КРЕТЕНСКИ ПРАШАЊА како следното мислам дека е смешно да дадам одговор: „Чекајте бре полека....а да ве запрашам...од кај ќе знае тој дали јас купувам карти за 5машки и 3 девојки,или за 3машки и 5девојки???....шо ќе дое вечерта на маса и ќе праша дали се осеќам ко маж или ко жена??“

Искрено, како знаеш дека 5 момци нема да купат карти за девојки и да ги искористат за нив па да ти испијат се? Извини што вака кретенски те прашувам, ама не разбира како ќе се заштитите од ваквите натрапници. Немој да ми речеш дека ќе им забраниш влез зашто купиле поевтини карти. Дури тогаш ќе имаш налутени муштерии :)

Здраво, јас сум менаџерот на Ресторан Дион.
Штета што порано не сум ја видел темава за да реплицирам, ама случајно налетав на ова на гугл, па си викам подобро доцна, отколку никогаш.

Искрено, немав време да ги прочитам сите 7 страници со коментари, не ни сакав бидејќи гледам дека се западнало во длабоки дискусии и меѓусебни препукувања, ама во кратки црти да пробам да Ви објаснам на сите што сте во прашалници и се расфрлате со обвинувања.

1. Наша практика е СЕКОГАШ пониска цена за ваквите типови на прослави за женскиот пол, од ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА што девојките во 99% од случаите ПОМАЛКУ ПИЈАТ, па затоа и пониска цена за неограничено пиење. Кога сме имале идентични цени за машки и женски, секогаш имало реакции од типот „јас сум девојче, пијам само 3-4 пијачки, не ми се исплати“ и слично, па затоа сме излегле во пресрет, тоест сме пресметале дека поради реалната состојба (кој колку пие), на девојките треба да им наплаќаме пониска цена.

2. Околу квалитетот или неквалитетот на „АМИР + Ивица“ не планирам да коментирам - нашата понуда била таа - тие што сакале да се забавуваат со ова дуо, си купиле карта и дошле, останатите кои сметате дека се shit и слично, никој не ве тера со сила да присуствувате на вакви прослави ;-)

3. Имаше прашања од типот „where the hell is Dion? Драчево? Јурумлери?“ - Точниот одговор е дека тоа е првиот локал кога ќе тргнете од Плоштад накај Холидеј Ин - на Кеј.

5. ПРАШАЊЕ:
“Зашто Дион уште има значење во градов? Уствари сите такви фемси места? Кошуља, колонска вода, златни ланци, фарби за коса, миничи и двоцифрена бројка на коефициент на интелигенција.“

6. КОМЕНТАР: “Доволно е да се види "фацата" на АМИР за да оцениш какви "фаци" одат таму.“
Добро е да се знае дека има и експерти за фаци на форумов, кога ќе имам прашања околу фаците, ќе му се обратам на господинов.
Ако ве интересира уште нешто, слободно пишете, па ќе се потрудам да Ви одговорам. Видов дека во коментарот над овој има поплака за услугата при некоја прослава со неограничено пиење - за таква работа би можел да Ви помогнам на лице место во ресторанот за време на прославата, доколку како секој незадоволен гостин би дошле кај одговорното лице да се пожалите - тука на форумов нема кој да Ви помогне.
Срдечни поздрави до сите!

Ебати менаџерот член на кајгана од 2005 а после две години на форумот видел дека има поплаки за локалот каде е менаџер:D
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 05:14 ---
Не учеле дека каква култура ќе се постави од врвниот менаџмент, таква и ќе следат пониските нивоа. .

Дете на Шуклев:D

Пробале да размислуваат комплексно :LOL: Дечково ќе земе две карти секако за него и девојката па чисто попуст за втората...:pos:

Девојките пиеле помалце :pos:

:pos:

Добар виц.
Сериозно,од кај тоа дека девојките помалку пиеле?Или јас сум слепа или менаџеров живее во некоја бајка?
Јас гледам девојчиња од 15 години како се валат по земја камен пијани секоја вечер овој ми вели дека девојките помалку пиеле.И баш девојчиња има повеке на токсикологија отколку момчиња...
Нека бара друго оправдување ова кај мене не пали а богами и кај другите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom