Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Види, ако глеаме колку можност за инвестирање има телеком нивниот интернет до сеа требаше да е светлосни години пред кабловскиот ... А воопшто не е така,напротив..
Нетот на Телекабел во мојата населба е одличен ,.а мислам и дека во Аеродром е таков.. Е сега секогаш има можност да стане уште подобар..
А што се однесува до гарантирана брзина,мене све тоа ми е јасно..како и тоа дека кажаа ке е 4 мегабита а идеше 6,сега демек е 6 а иде и до 8..А од друга страна иди на сајтот на Комкаст и таму пишува дека брзината не е загарантирана и зависи од многу фактори..Па кога на Комкаст го пишува тоа ,што тоа ние сакаме кај нас да е???
Брат, вистина Телекабел се брзи, ама на директен линк, стварно нешто зезаат со торентиве.
Инаку Телеком се светлосни години пред сите во Македонија само не сакаат да го прикажат целиот арсенал. Што би рекле за брзина од 50 мегабита во секунда???

сега баш симињав од сајтови quick time со 600кб/с и after effects со 300 кб/с, така да мислам дека проблемот не е со интернетот. имам некоја заебанција со торентите и то је то. ако некоја знае како да се опраи ок, ако не ќе барам друго чаре.
поздрав

Не ќе да е до тебе и мене многу бавно ми спуштат од торенти, а директно од сајт оди и до 700 КБ/с

И јас го имам тој проблем. Изгледа е слаб сигналот.

Не баш.. поверојатно е дека почнале со traffic shaping/throttling :)

Сега тестирав по дома.. на сите компјутери добивам исти резултати и со и без рутер, со топ сигнал на линија - обичен download си оди нормално, додека download на било кој торент од (повеќе различни) приватни тракери од каде секогаш добивам фул брзина, сега оди со по 15-20 KB/s.

Не баш.. поверојатно е дека почнале со traffic shaping/throttling :)

Сега тестирав по дома.. на сите компјутери добивам исти резултати и со и без рутер, со топ сигнал на линија - обичен download си оди нормално, додека download на било кој торент од (повеќе различни) приватни тракери од каде секогаш добивам фул брзина, сега оди со по 15-20 KB/s.
Решение???

A?

Sega koj stedi na link Telekom ili kabelskite pederista a im rekov celo vreme

ne ni davajte full 6Mbps vo sekunda posle 50GB trebase da bide 2Mbit i posle 100GB da bide 1Mbps.

Ete kako go napravile limitot.:helou:
Ах бе дечко, не кажувај само глупости, не си свесен што брзини може да пушти Телеком ако сака.

И? има чаре за ова или... барав на нет за оваа работа и ми излегуваше нешто енкрипција на торенти или некој такви работи ама не ојт работава... :(

Cat pat mi mrdna torentov, cel den ni 5k nedigase sea i preku 20k ide...(na 256ka sum momentlano)
A traffic shaping/throttling ocigledno ima samo ne celo vreme tuku u peak times ili so bi se reklo u skripcu. Ah koj ke ostaa pak cela nkokj da brmci masinava.

Seed/Peer[all]
30/40[115/1900]
на Bitcomet
download speed 7 kb/s

КАТАСТРОФА ТК!!!!

Епа баталете ги торентите ако ви се спори, cryptload и рапидшер може да биде алтернатива.

Имам интернет од телекабел од 1500. Сега е 1 саат навечер и стварно сум изненаден од резултатот од speedtest. Во моментов стварно иде брзо, али преку ден е катастрофа поголемиот дел од времето... Во последно време слабо симинјам торенти, али како и да е на моменти е ок, на моменти ич не влече. Репер ми е youtube...се случува многу често да се утепам од чекање да се избаферира видеото...
Се на се, не сум задоволен...

Хах, интересна работа.. цел P2P сообраќај е лимитиран на околу 30 KB/s.

bobi2008: rapidshare и слични -шерови не доаѓаат во предвид.

Мислев, додека е лимитиран Р2Р сообраќајот, поарно со рапидшер, нетлоад или сл. со 500 KB/s (денски послабо, ама сигурно околу 100 KB/s ќе бидат) него torrent со 30 KB/s.

Хах, интересна работа.. цел P2P сообраќај е лимитиран на околу 30 KB/s.

bobi2008: rapidshare и слични -шерови не доаѓаат во предвид.
зш да не доаѓа у предвид rapidshare ?
симнувам со 2х150 до 200кб/сек

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom