Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И кај мене многу бавно е цела недела. Над 1mbps не е качен. Некој со информација што е проблемов?

upload ми е поголемо од download...:) ова стварно не е во ред

Телекабел веќе неколку месеци немаат лимити.. 6 мегабита, неограничен трансфер :)

Е како може кај тебе да лета, кај нас да е тиња? :S Не се опраи нетов цела недела еј, БЕДНО Е ! :jaj:

Дечки ако не иде нетот - проверете сигнал затоа кај другите лета а кај вас е тапа ...

Кога планираат телекабел да започнат со нудење телефонија. Кабелтел веќе започнаа, а кај телекабел 1-2 години (можда и повеќе) стои наскоро.

Има некој пробано uncap на 4100-ите? :)
абе кажи што е тоа? објасни за нубовите ко мене.
Дечки ако не иде нетот - проверете сигнал затоа кај другите лета а кај вас е тапа ...
се јавив на техничка поддршка и ми кажаа дека сигналот бил топ, најверојатно модемот ми бил сјебан :S
којзнае шо е работава веќе. ТИЊААААААААААААА!
торент иде со 15кб/с :pos:

Ај некој што има добар интернет од ТК нека ги каже статистиките на http://192.168.100.1/signal.html па да споредиме со тие како мене што не им е добар интернетот.

Еве како е кај мене.

Downstream Value
Frequency 466000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 36 dB
Power Level 3 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
Upstream Value
Channel ID 3
Frequency 34000000 Hz Ranged
Power Level 44 dBmV

Downstream Value
Frequency 466000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 33 dB
Power Level 3 dBmV The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

Upstream Value
Channel ID 4
Frequency 58000000 Hz Ranged

Power Level 40 dBmV

ова е кај мене =)

абе кажи што е тоа? објасни за нубовите ко мене.
Google is your friend, дур ме чекаше мене да ти одговорам експерт можеше да станеш :)
Само ќе кажам дека со uncapping на модемот брзината ќе биде по твоја желба, а не по желба на провајдерот. :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom