Како возвраќате на лошите работи?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Или пак има некој што сеуште го почитува она старото и глупо правило ако некој те удри по едниот образ ти сврти му го другиот?​

Ако ме удри некој по едниот образ ја го удирам по 2та :kickbox: секогаш морам да вратам па и да знам дека тоа ке има лоши последици не можам да се воздржам

некои цитати не заслужуваат одговор- и покрај тоа што најчесто си мислат луѓево дека ако не им вратиш тогаш те заебале. Е сега ја не викам дека не е некогаш така, ама кога не можеш да се мериш со човековата глупост не можеш, што е поентата да се нервираш понатаму

Враќам бе !!! На никој не му ќутам и секогаш се плескам во фаца али сепак имам граница [ако заслужила таа личност да ја поставам границата].Се знае,на доброто враќам со добро,а на лошото со лошо !!! Ептееееен ретки се случаевите кога не враќам,не дека ми е жал туку сметам дека не би требало да се замарам,или па немам идеа со што да вратам :pos2: .

Во моментот може да сум ептен изнервирана и да си дудлам во себе,се најлошо да помислам,да замислувам како му стапнувам на фаца и едноставно све.После 5 минути ко друга сум,размислувам со ладна глава.Не враќам,па на крај краишта се се плаќа во овој живот така да...just smile back:smir:

Ако сум ептен изнервирам ептен не му ја мислам враќам одма а ако сум смирен преќутувам.Ако претера тогаш не се ќути,одма враќам.

не сум личност што е злопамтило..
кој и да бил, што и да ми направил не ме интересира...
тој може ќе се освести и ќе пати..
а ако не, тогаш нека се мачи сам да сфати.....

Можеби на некого ова ќе му е чудно,ама јас не возвраќам..
Не ни сакам, ќе ми направи некој нешто, незнам да вратам.
А зошто да вратам? Тој мене ќе ми згреши нешто, друг ден него или неа не е важно, друг пат него.
Иако ова е една излитена изрека сепак се се врти во круг. Животот е бумеранг, јас не возвраќам, друг го прави тоа.

Никогаш не враќам.. Кога тогаш животот ќе им врати..
Јас немам срце за одмазди.. :toe:

Колцето си се врти.На лошите работи се одмаздувам некаде 8 пати со полошо но не веднаш.Како што реков секогаш си чекам шанса а колцето се врти па кога тогаш ќе си вратам јас

Искрено многу ретко вракам добри работи,повеќе заб за заб око за око.Мислам оваа е кај сите луѓе,ретко некој да врака добро.

Често знам да преќутам и да се напраам ко ништо да не се случило. Но често знам да вратам и тоа мн полошо... Се зависи од тоа кој ме повредил и дали свесно. Ипак не можам да вратам на некој мој близок или на некој кој не го направил тоа намерно на крајот на краиштата сите грешиме

Зависи од настанот. Ако е нешто против мене, што ги засега моите интереси и особено ако е направено во јавност, следи културно омаловажување кон дотичната личност од моја страна.
Ако е нешто изречено, направено на моја сметка, но во 4 очи или потесен круг на познати луѓе, е тогаш дипломатски ќе премолчам, со одреден степен на иронична насмевка, и ќе го чекам вистинскиот момент да вратам 25 пати повеќе.:helou:

Ретки се тие луѓе што на лошото возвраќаат со добро, посебно на денешницава што сите гледаат на секој можен начин да те заебат. На комшијата козата !

Јас лично на лошото, возвраќам со лошо бидејќи само така ќе те ценат луѓето.

Зависи што ми направил тој некој, обично дур сум лута се ми иде да му направам на тој некој али после од кога ќе ми помине лутината и да сакам срцето не ми дава:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom