Како возвраќате на лошите работи?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Едноставно вртам грб на минатото, некои луѓе не вредат на нив да го трошам своето време.

Едноставно вртам грб на минатото, некои луѓе не вредат на нив да го трошам своето време.

Kako be taka !!!
Pa zarem ne zimash zolju da ga pucash !!! AAAaaaaaaaa
biggrin.png

Nema veze, shala na strana, vo pravo si, nekoi lugje ama bash ic ne zasluzuvaat nikakvo vnimanie !!!

Ја са каљаша, разумеш
vozbud.gif
icon_mrgr.gif

Ал’ пластичан, на воду ....
icon_mrgr.gif

Зависи кај кој.. повеќето случаи со лошо.. сум пробал со добро со многу луѓе или тоа ќе го искористат и ќе те заебат уште повеќе.. затоа мора со лошо..

Исклучок ми е фамилија.. секогаш пробувам со добро кај нив..

Ако некој ми направи добро јас него со дупло ке му вратам, ама ако ми направи лошо јас нему тродупло. Незнам таков карактер сум никому не му останувам должна можеби тоа е лоша особина ама таква сум си :eek:. А ова старото со образот ако некој ме удри по едниот образ јас сум во состојба да му ги скршам и обете раце па потоа што сака нека биде :cautious:

Око за око , заб за заб , крв за крв! нема друго може не одма но кога тогаш ќе стигне денот за расчистување на сметките :)

ne vrakam nikako samo pomisluvam gospod neka vi vrati toj znae kako i koj nacin.

Камо среќа секој да ја користеше и да се раководеше со изреката : Ако ти го удрат десниот, сврти го и левиот образ. Поубава поука од тоа нема. А на лошите работи возвраќам со достоинство, крената глава и насмевка. И солзи кога сум сама дома или со најблиските. Ама никогаш, никогаш не сум се одмаздила некому и никогаш не враќам. Доволна казна на тој човек е што зезнал некој друг и што прави некому лошо. Не враќам, затоа што нема ништо да постигнам, кога лошата работа веќе е направена, кога веќе нешто ме повредило, залудно е да враќам на тој што ме повредил. Покажувањето достоинство и рамнодушност кон тој што направил лошо е доволно. Доволно е да не му се исполни душата со тоа што ќе ме види како патам. А тоа значи дека не успеал/а во намерата. Барем така ќе си мисли таа личност.

taka e.mn.ubavo kazano.se slozuvam,ista sum i jas samo ,ne sekad, ako mi presedne vrakam,i toa duplo.kazuvam i sto treba i sto ne treba(sto mozebi i ne e dobro ama moj,pa preku moj) poso iam trpenie,ali se si ima granica neli.inaku,uvek so krenata glava i nikogas pokazuvanje slabost. imase i edna ubava izreka poima neam kade ja iam procitano,glasese nekako vaka : nikogas ne dozvoluvajte im na lugeto koi ve povredile da vidat deka ste povredeni,zatoa sto nad rusevinite na vasata taga,tie ke izgradat kuli na nivnata sreka.;)

И да ми згрешил нема ни да се налутам ниту пак да се изнервирам едноставно ке си поќутам ке дојде и мојот ред коа нешто него ке му притреба или ке му се случи е тогаш нека ме фати зајајца :D

Na losite raboti vozvrakam uste poloso bez razlika dali ja pravam istata losotija ili ne bidejki dodeka tie uzivaat vo losotijata veruvajte deka KOJ POSLEDEN SE SMEE NAJSLATKO SE SMEE

Зависи. Ако „лошото“ е рецимо, некоја вербална провокација, покушај за навреда, онда им се смеам у фаца. Ретко кога викам, врескам, скокам. Според мене, тоа е покажување слабост и губење контрола врз себе, а така секој може да те победи.
А ако праиме муабет за нешто поконкретно, нешто злобно и смислено, намерно со цел да повреди кај шо не треба - тогаш е друг муабет. Ќе вратам-дефинитивно.
У секој случај, хистерија не е мој стил

Во ова време кога секој секого мрази и презира и лошо му мисли, најдобро е да се настапи агресив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom