Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Да од толку работи во постот ти се фати за курот во него.. Нејсе, ја не знам каде виде дека алудирав да пробаш трева (не дрога), туку поентата ми беше дека темата е како влијае на здравјето и кога би пишала на темата треба да дадеш барем некои докази, научни поткрепи за тоа дали е штетна или не а не даваш некои сумливи поговорки или искуства од другари кои не ни кажуваат ништо важно и веродостојно за напредување на темата. Како јас што не се разбирам во фустанчиња и штикли така не се ни мешам во тие теми а најмалку да им кажувам што да прават и што е штетно со нив. Така и ти во овој случај, доколку имаш некое свое искуство, некое конкретно искуство со детали на твојот другар или некои научни работи што би помогнале на темата тогаш повели дискутирај али сите други постови од тврдоглави и ограничени луѓе ептен ме пизди. Инаку да поставеше учтиво прашање без да алудираш на тоа дали е некој будала или не тогаш уште поучтиво ќе ти одговорев дали и зошто и зошто не би пушел со мојте деца и ќе ти кажев лични лоши искуства кои се „сајд-ефектс“ на користењето на марихуана. Позитивните и да ги кажам не би ги сфатила. (y)

и извини ако се навреди со зборот„кур“ али воопшто не ни беше наменет за тебе лично туку кажано беше во фигуративна форма али сигурен сум дека тоа го знаеш :cool:

ПС. Колку ете за информација за атер на темата за здравјето, неам пушено 4 недели . Значи не е заразно, доколку сакаш да прекинеш или да направиш пауза можеш да го направиш тоа без проблем за разлика од цигарите за кој ви требаа месеци напор и различни методи за откажување ;)
Кого лажеш...? Ти верувам дека немаш пушено, ама доколку не те тргне некој навреме тешко дека ќе можеш да речеш дека не е заразно. Секако, не е тоа телесна зависност, туку психолошка. Изгубив еден од најдобрите другари заради марихуаната. Му беше даден избор да го намали консумирањето на марихуана (кое што беше по неколку пати дневно) или да остане со друштвото и после 2-3 недели тајно консумирање одлучи дека повеќе му значи марихуаната.
Затоа, немој многу да се залетувате. Се додека не е повеќе од еднаш неделно не е опасно. Кога ќе стане повеќе од тоа сметајте дека сте почнале длабоко да навлегувате во тоа.

Кого лажеш...? Ти верувам дека немаш пушено, ама доколку не те тргне некој навреме тешко дека ќе можеш да речеш дека не е заразно. Секако, не е тоа телесна зависност, туку психолошка. Изгубив еден од најдобрите другари заради марихуаната. Му беше даден избор да го намали консумирањето на марихуана (кое што беше по неколку пати дневно) или да остане со друштвото и после 2-3 недели тајно консумирање одлучи дека повеќе му значи марихуаната.
Затоа, немој многу да се залетувате. Се додека не е повеќе од еднаш неделно не е опасно. Кога ќе стане повеќе од тоа сметајте дека сте почнале длабоко да навлегувате во тоа.

Извини што се мешам во ваши субјективни работи али ја на мој другар да му дадам ултиматум за било која работа без се обидем да му помогнем .. тоа и не е баш однесување како што доликува на најдобри другари у друштво.. а плус сте сметале дека има проблеми и вие сте го шутнале. good thinking (y) сигурно и за да заборавите на тоа сте се начукале вечерта и утредента како ништо да не било :ROFLMAO:

Инаку да, ни јас не го оправдувам секојдневното конзумирање, ми нема поента освен ако не си имал некој долг напорен ден па после сите извршени обврски да си запалиш еден. Т.е се` што се конзумира прекумерно дури и вода па може да е штетно.

Одамна не сум се раскарала на темава, но имам кажано свој став, па нема да се повторувам или да ве напињам. Не после една случка, која не сакам да ја спомнам. Сакам само да те прашам нешто, на што секако можат да ми одговорат и другите.
Би пушел трева со твоето дете? Ако да, од која негова возраст би му дал да пропуши?

п.с. Не мораш да пробаш нешто за да знаеш дали чини или не. Доволно е да си имал луѓе околу тебе кои го правеле тоа. Будалата учи од свои грешки. И не, не велам дека вие сте будали, само таква е поговорката.
Еве едно прашање на прашање би имала ли секс пред твоето дете? Ништо повеќе не прашувам.

Смешки.
Психолошка зависност е „морам да земам инаку ќе полудам“, а не „ќе земам пошто ми се сака“. Проблемот во тоа што сте го изгубиле другарот е во друштвото , не до него. Личен избор друже, ако ти пушиш неможе некој да ти поставува ултиматум дека ако запалиш повеќе од 3 цигари нема веќе да те дружи. Ти се сакало, ќе си запалиш и 5 и 6 цигари.

Не одлучил он дека повеќе му значи марихуаната, вие сте испаднале шупаци со тоа што не сте го почитувале неговиот избор.
Чист пример за тоа дека не ствара зависност е фактот што иако конзумираш секој ден по 2-3 пати дури, ако се најдеш во услови каде што нема да можеш да конзумираш да речеме 3-4 месеци - нема да имаш никакви проблеми.
Да , ќе ти се сака можда, ама нема да кризираш. Како чоколадо за време на диета.

Ја би пушел трева со моето дете откако проценам дека е созреано за таква ствар, најверојатно 18 плус минус година. Баш би ми било задоволство, одвреме навреме да испушиме една добра двојка и да си помуабетиме лежејќи у двор, отворено као татко и син, или татко и ќерка. А и жена ми гарант ке сака во името на младоста да стегне некој дим па така фамилијарно да се смееме 2-3 часа. А тек гости кога ке ни дојдат, па тоа седенка у дврор, палачинки, ладен чај, и како и секогаш добацување џоинт и отварање тешка дискусија за универзумот, животот и квантна физика :)
:cuc::cuc::cuc:
Замисли дотогаш да е и легализирана, да можеш и по дома да си ја одгледуваш. Да си насадиш во двор, околу тревникот, и во летната вечер да завиткаш џоинт, додека лежиш на тревата, и во позадина пуштена оваа песна

Ја би пушел трева со моето дете откако проценам дека е созреано за таква ствар, најверојатно 18 плус минус година. Баш би ми било задоволство, одвреме навреме да испушиме една добра двојка и да си помуабетиме лежејќи у двор, отворено као татко и син, или татко и ќерка. А и жена ми гарант ке сака во името на младоста да стегне некој дим па така фамилијарно да се смееме 2-3 часа. А тек гости кога ке ни дојдат, па тоа седенка у дврор, палачинки, ладен чај, и како и секогаш добацување џоинт и отварање тешка дискусија за универзумот, животот и квантна физика :)

:eek: браво... а кога нема да ви прави толку задоволство тоа ќе преминете на нешто појако?! ...
не знаев дека за добар помин и секако добро смеење е потребно џоинт... не знам како јас досега сум успевала со моиве дома а и со друштвото да си поминам убаво без да земаме нешто.. мора да ни фали нас нешто.. тоа ќе да е

:eek: браво... а кога нема да ви прави толку задоволство тоа ќе преминете на нешто појако?! ...
не знаев дека за добар помин и секако добро смеење е потребно џоинт... не знам како јас досега сум успевала со моиве дома а и со друштвото да си поминам убаво без да земаме нешто.. мора да ни фали нас нешто.. тоа ќе да е
Леле аман со овој муабет! Ти ако сега пиеш пиво и си љубител на пиво, утре ако немаш, ќе посегнеш по ракија? Мора ли да значи?
Значи дај, стварно кога не знаете, подобро ќутете, глуп е овој муабет. Познавам луѓе, меѓу кои и јас, пушиме трава со години па не сме поминале на појако.

Ми изгледа ко да имаш/имате вишок на напнатост, инаку немаше да ја имаш оваа потреба да го напишеш мислењето за да се направиш паметна само. Може да ти фали нешто, веројатно секс ама глупо е да го правиш тоа дома со твоите... Можеш во друштво :D
За болдот, тебе кога веќе нема да ти прави мерак половиот орган на партнерот ќе му се качиш на обелискот во Вашингтон?

После идеме на хероин у вена, нормално како и сите нормални фамилии.
Нимфора, тебе не ти е јасно зашто не живееме у исти свет. И мене не ми прави кеф турбо фолк на пример, не ми прави кеф дискотека, ама некој се ежи од адреналин на таква музика. Ја 10 години си користам марихуана во исхраната па да не се фалам ама сум у супер форма, подобра физичка и психичка сабилност него ли некои што никад ни цигара не запалиле. Мислиш дека битен фактор за здрав живот е марихуаната или исхраната и водата која ја пиеме? Тебе ти направил погрешна слика некој џанкер на амфетамин и трип, па уз тоа сече со џоинт да се спушти малце и ти мислиш он е на марихуана и марихуаната го сјебала уствари он се сам сјебал ни јаде ни пие ни спортува, скапан цел, знам ги добро таквите имам у друштво со оглеалце у џеб си шета за да може у секој момент линија да си направи. Они и без марихуана пак се сјебани зашто немат желба за други работи у живот.
Значи ја можам да ти давам примери и све тоа џабе зашто нема да можеш да ме сватиш, ти мислиш дека ме сваќаш ама не ме сваќаш зашто не ме познаваш.
Свати само дека 10 години си пушам контролирано, значи викендашки, значи кога се пуши се пуши кога се спортува се спортува, кога се планинари се планинари, за се си има време и место.

Леле аман со овој муабет! Ти ако сега пиеш пиво и си љубител на пиво, утре ако немаш, ќе посегнеш по ракија? Мора ли да значи?
Значи дај, стварно кога не знаете, подобро ќутете, глуп е овој муабет. Познавам луѓе, меѓу кои и јас, пушиме трава со години па не сме поминале на појако.
Едно е да пробаш со друштво и да го правиш тоа оти сметаш дека е убаво за тебе... друго е како родител да го земеш детето со тебе и да му дадеш џоинт или било што. Да се биде родител е многу одговорна работа.. а секоја лудост што сме ја направиле како млади не треба да биде нешто со што треба да се гордееме или да ги бордиме нашите деца да го прават истото. Патем и пивото и ракијата и џоинтот си имаат како позитивини така и негативни страни.. е сега треба човек да ги стави на вага и двете и доброто и лошото и да процени дали е паметно нешто да прави и колку тоа него би го уништило.

Ми изгледа ко да имаш/имате вишок на напнатост, инаку немаше да ја имаш оваа потреба да го напишеш мислењето за да се направиш паметна само. Може да ти фали нешто, веројатно секс ама глупо е да го правиш тоа дома со твоите... Можеш во друштво :D
За болдот, тебе кога веќе нема да ти прави мерак половиот орган на партнерот ќе му се качиш на обелискот во Вашингтон?

Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:31 ---
После идеме на хероин у вена, нормално како и сите нормални фамилии.
Нимфора, тебе не ти е јасно зашто не живееме у исти свет. И мене не ми прави кеф турбо фолк на пример, не ми прави кеф дискотека, ама некој се ежи од адреналин на таква музика. Ја 10 години си користам марихуана во исхраната па да не се фалам ама сум у супер форма, подобра физичка и психичка сабилност него ли некои што никад ни цигара не запалиле. Мислиш дека битен фактор за здрав живот е марихуаната или исхраната и водата која ја пиеме? Тебе ти направил погрешна слика некој џанкер на амфетамин и трип, па уз тоа сече со џоинт да се спушти малце и ти мислиш он е на марихуана и марихуаната го сјебала уствари он се сам сјебал ни јаде ни пие ни спортува, скапан цел, знам ги добро таквите имам у друштво со оглеалце у џеб си шета за да може у секој момент линија да си направи. Они и без марихуана пак се сјебани зашто немат желба за други работи у живот.
Значи ја можам да ти давам примери и све тоа џабе зашто нема да можеш да ме сватиш, ти мислиш дека ме сваќаш ама не ме сваќаш зашто не ме познаваш.
Свати само дека 10 години си пушам контролирано, значи викендашки, значи кога се пуши се пуши кога се спортува се спортува, кога се планинари се планинари, за се си има време и место.

Точно.. јас и ти очигледно не живееме во исти свет, и немаме исти гледишта на некои работи... така да бесполезно е да докажуваме кој е во право, затоа што на крај ќе испадне дека и двајцата сме во право, затоа што никако не може на ова да најдеме средина кај што би се согласиле :)

Што се однесува до болдот... многу битен фактор е исхраната пријателе... многу битен фактор... тоа јас не го измислувам.. тоа може секој тука на форумов а и надвор од него да ти го каже..

Едно е да пробаш со друштво и да го правиш тоа оти сметаш дека е убаво за тебе... друго е како родител да го земеш детето со тебе и да му дадеш џоинт или било што. Да се биде родител е многу одговорна работа.. а секоја лудост што сме ја направиле како млади не треба да биде нешто со што треба да се гордееме или да ги бордиме нашите деца да го прават истото. Патем и пивото и ракијата и џоинтот си имаат како позитивини така и негативни страни.. е сега треба човек да ги стави на вага и двете и доброто и лошото и да процени дали е паметно нешто да прави и колку тоа него би го уништило.
Подобро јас ќе му давам на моето дете ганџа отколку да зема од којзнае кој. Подобро со мене да пуши, него ли да го апсат за еден џоинт и да кисне по станици. Крај краева, јас не гледам ништо лошо во травата. Од 16 години пушам, моите дознаа кога имав 17 ипол сега имам скоро 22, не направија некоја голема врева, ме казнија и никому ништо. Сега кога би знаеле дека уште пушам, сигурно нема да ме замараат. Моја работа е тоа. Јас си ја знам мојата граница до каде е.
Муабетот дека ако во моментот немаш трава ќе земеш нешто појако е приказни за добра ноќ што бабите им ги кажуваат на внуците. Ао се преминуваше така, јас досега ќе бев на којзнае што. Тие што преминуваат на појако, тоа го прават по сопствен избор, не ги тера травата.

Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
1.Ова е исто како родители пушачи кога им бранат на своите деца цигари, а обично ќе добијат контраефект.

2.Второто.

Муабетов, сличен ваков слушам со години. Јас со друштвото ни се дешава да запалиме викендашки, или пак некој период почесто, и пак никому ништо. Еве денес живи здрави прави сме, си функционираме најнормално. Нит сме зависни нит болни. Не сакам кога некој не знае или нема пробано, марихуаната ја споредува со кокаин, хероин и такви слични.
http://mk.wikipedia.org/wiki/Марихуана еве линк тука се убаво пишува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom