- Член од
- 18 октомври 2010
- Мислења
- 523
- Поени од реакции
- 164
Кого лажеш...? Ти верувам дека немаш пушено, ама доколку не те тргне некој навреме тешко дека ќе можеш да речеш дека не е заразно. Секако, не е тоа телесна зависност, туку психолошка. Изгубив еден од најдобрите другари заради марихуаната. Му беше даден избор да го намали консумирањето на марихуана (кое што беше по неколку пати дневно) или да остане со друштвото и после 2-3 недели тајно консумирање одлучи дека повеќе му значи марихуаната.Да од толку работи во постот ти се фати за курот во него.. Нејсе, ја не знам каде виде дека алудирав да пробаш трева (не дрога), туку поентата ми беше дека темата е како влијае на здравјето и кога би пишала на темата треба да дадеш барем некои докази, научни поткрепи за тоа дали е штетна или не а не даваш некои сумливи поговорки или искуства од другари кои не ни кажуваат ништо важно и веродостојно за напредување на темата. Како јас што не се разбирам во фустанчиња и штикли така не се ни мешам во тие теми а најмалку да им кажувам што да прават и што е штетно со нив. Така и ти во овој случај, доколку имаш некое свое искуство, некое конкретно искуство со детали на твојот другар или некои научни работи што би помогнале на темата тогаш повели дискутирај али сите други постови од тврдоглави и ограничени луѓе ептен ме пизди. Инаку да поставеше учтиво прашање без да алудираш на тоа дали е некој будала или не тогаш уште поучтиво ќе ти одговорев дали и зошто и зошто не би пушел со мојте деца и ќе ти кажев лични лоши искуства кои се „сајд-ефектс“ на користењето на марихуана. Позитивните и да ги кажам не би ги сфатила.
и извини ако се навреди со зборот„кур“ али воопшто не ни беше наменет за тебе лично туку кажано беше во фигуративна форма али сигурен сум дека тоа го знаеш
ПС. Колку ете за информација за атер на темата за здравјето, неам пушено 4 недели . Значи не е заразно, доколку сакаш да прекинеш или да направиш пауза можеш да го направиш тоа без проблем за разлика од цигарите за кој ви требаа месеци напор и различни методи за откажување![]()
Затоа, немој многу да се залетувате. Се додека не е повеќе од еднаш неделно не е опасно. Кога ќе стане повеќе од тоа сметајте дека сте почнале длабоко да навлегувате во тоа.