Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Епа затоа пола свет има намален мозок! Научен факт батка, не си попаметен од научниците што со години истражувале.
А што кога пола научници конзумираат дроги?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа затоа пола свет има намален мозок! Научен факт батка, не си попаметен од научниците што со години истражувале.
Моментално најсигурниот начин на конзумирање канабис е преку Vaporizer.
Ова е направа,која го загрева растението до одредена точка,но не го гори,како што тоа е случај со пушењето на истото.
Самото име наложува на тоа:
Vaporizing=испарување.
Поентата на ова е тоа што,при ваквото загревање,не се постигнува доволна температура за да се ослободат штетни гасови(катран,јаглерод диоксид и слично),а сепак таа температура е оптимална за ослободување на активните состојки од растенијата(велам растенијата,бидејќи Vaporizer не се користи само за конзумација на марихуана,туку на широк спектар од различни видови медицински растенија).
Како и да е,ова е најнештетен начин на конзумација.
Далеку е побезбеден од цигарите и од пушењето на канабис,бидејќи во телото се внесуваат многу помалку отрови.
Друг битен елемент е неговата ефикасност.
При пушење канабис,голем дел од THC се уништува во процесот на горењето.
Всушност,кога се пуши,ние добиваме отприлика 20% од целокупната содржина на THC.
Со Vaporizer,се ослободува голем дел од активната состојка,па на тој начин е потребна многу помала конзумација.
На пример,ако по пат на пушење е потребен еден грам марихуана за да се постигне саканиот ефект,при испарување е потребно само околу четвртина грам,што е далеку помала количина.
На запад,оваа направа е широко користена,и се продава скоро насекаде.
Активистите за легализација се надеваат дека токму ова ќе биде нивниот главен адут кој ќе докаже дека канабисот има повеќе позитивни страни,отколку негативни.
Нормално,како и се останато на светов,има свои лоши страни и никој не го негира тоа,али сепак,не треба да се заборават и позитивните.
Постов не е за дебата,туку бидејќи темава е за марихуана,мислам дека треба да се знаат начините на кои таа се конзумира на запад,во земји далеку понапредни од нашата.
Еве и по некоја слика:
![]()
Ова е најпознатиот Vaporizer во светот,наречен Volcano.
И веројатно најдобриот од сите на пазарот.
![]()
![]()
Не се интересирам за вакви помагала бидејќи со нив ќе внесувам повеќе THC,туку,бидејќи за нив пишува дека се побезбедни,мислам дека тоа го прочита во мојот пост.Ако веќе почнуваш да се интересираш за вакви помагал со кои ќе внесуваш поголеми количества ТНС во себе тое е силен индикатро дека почнуваш да стануваш зависен од ТНС бидејќи си ја надминал резистентната фаза и почнуваш да влегуваш во зависната фаза.
Од кај знаеш дека конзумираат дрога?А што кога пола научници конзумираат дроги?
kOLKU si ulaf ...........pozzzТи си веројатно природно глуп,па за тоа да ти се случува.
Без навреда.
Ама,мене ниеднаш ми се нема случено тоа.
Воопшто не ми се намалува потенцијалот за размислување,туку напротив,дефитивно ми се зголемува.
Прво мислев дека тоа е некој пласибо(лажен) ефект,ама подоцна сватив дека навистина се случува нешто,особено кога почнав да го запишувам сето тоа што го размислувам додека сум хај.И секогаш кога го читам тоа наредниот ден,звучи навистина логично.
Да не бидам сватен погрешно,не викам дека марихуаната те прави паметен или ти го зголемува потенцијалот за размислување(ако е некој глуп,ќе биде глуп без разлика на се и обратно,ако е некој интелигентен,таков и ќе остане),само велам дека го нема спротивниот ефект(намалување на потенцијалот за размислување).
Јасно е сега дури.
Сите твои негативни оценки за канабисот,се базираат на твоите лоши искуства со него.
А нормално е дека ќе имаш лошо искуство.
Ако не го почитуваш растението и тоа нема да те почитува тебе.
Веројатно си го зел канабисот здраво за готово,и затоа си добил такви негативни резултати.
И најверојатно,не треба да пробуваш уште еднаш.
Од кај знаеш дека конзумираат дрога?
А тој што сакаше да си одгледува плантажи на Canabis sativa , епа на времето во америка многу се одгледувало на огромни плантажи, само има една мала разлика тие не ја користеле за пушење туку за правење коноп.
Искрено, не ме згрозува, ама несфатлив ми е фактот како некој со сила може да дрогира - со цел да биде "COOL".