Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Ke stoniras na Celine Dion? :pos2:

A koga ljubovta i drugata ljubov idat zaedno? Koa ljubov + joint = mn pojse ljubov? :D:D:D

Тоа би ти дошло еднакво на најлош исход на крај. Нема да ги пишувам примерите, да не ви згрешам случајно, па кој ќе ве чита после ...

...ne poshtuem takvi stvari...nikad ne sum gi mislel...i pojma neam kako vlijae toa na lugeto...ne ni sakam da znam...

Мене моите од мал ме учеле да не си играм со дроги, треви и слични психотропни супстанции, кои му штетат на здравјето и мозокот.
Јас цел живот се водам кон тоа да не навлезам во искушение да пробам било каква дрога. Досега искрено не сум пробал никаква дрога, дури ни алкохол не пијам. Знам тие се лоши работи кои ги прават деца без свест дека тоа е лошо, а јас сум примерен дечко и свесен сум дека сите дроги се лоши.

Ma pusti gi be neka se trujat, neka gnijat ko pacovi dzanacive! Poveke e od jasno deka bilo koja droga stvara zavisnost i te unistuva! Marata pravela da si kreativen i si mozel so karakter da se kontroliras. Kako ne be.

Ќе ја препишуваат, нормално, кога е бизнис, и тоа огромен.
Една ебана Холандија која е држава на курви и дрога не е никаков показател за тоа што е здраво а што не. Ехеј, во цел свет е забранета, ама битно во Холандија е легална, значи здрава е. Дај бе нека не ве прават мајмуни, некој профитира од вашата завист.

po iljadi pat NE E LEGALNA nitu vo NL nitu vo druga drzava na svetov

Не мора да те мавне камион за да умреш од марихуана. Марихуаната е докажано trigger за латентните ментални заболувања кај личноста кои можат да ја доведат до смрт.
На пример особа која има предиспозиции да заболи од шизофренија, манична или кататона депресија и слично со марата си создава предуслови фактички да почне да пати од тие болести, затоа што има нешто во марихуаната која ги иницира биохемиските реакции у мозок што резултираат со такви психички пореметувања. А доколку истата особа не би пробала мара би можела да живее без воопшто да ги осети симптомите. Статистички е докажано дека адолесцентите кои конзумираат марихуана, а имаат генетска или било каква предиспозиција за шизофренија, поради марата ја активираат болеста. И затоа што на пример шизофренијата покрај се води и кон суицидалност стапката на смртност кај тие луѓе е страшно висока. А тревата е главната причина поради која се активирала болеста кај конкретнава група на луѓе кои се само латентни носители на истата. Оттаму еве пример дека марата води кон смрт, а не само браникот од автомобил.
И тука ти е џабе цвст какратер и почитување на собраќајните знаци како и гледање на две страни кога преоѓаш улица.

toa zavisi od nacin na konzumiranje, kolicina i najbitno dali e mesana so tutun deka tutunot e pricinata koja gi predizvikuva tie hronicni bolesti....

Ааааааааај важи. Поголема глупост слушната *Невр*..
Брат ти бе знаеш шо збориш? За да се симнеш од хорс на ништо Господ непомага, а ни сам неможе.. Па камоли ние.. Ја не реков дека марата е штетна.. Но ти направи едноставно НЕспоредлива *споредба*.

Кај бегаш од грас на хорс? Мара рулз.. Така да.. Не ми ја мешај со некој САМОубиства таму :P

so vrzanje vo podrum, se leci H

Како фармацевт и медицинско лице можам само да кажам
-Филингот е прекрасен,последиците се тешки.

kako za sekoja druga supstanca, ajde preciziraj

Друго ... преку глава ми е од луѓе што не признаваат дека се зависници затоа што тревата тоа не го може. А знаете што? И зависник од хероин ми го има кажано тоа. Факт е дека никој никогаш и ништо неможе да признае ... дека сте жива интелигенција во движење, затоа.
И уште нешто ... грл, немој толку да ја браниш тревата и да тврдиш дека само од неа може да се откаже човек. Знам на овој муабет и некој што се симнал од хероин, дури и без болници ... карактер што би рекол Свидн. Значи не е се` така како што вие сте замислиле, нали. Има и вакви и такви примери, само важно е сите што летате толку високо уште од пелени, да се симнете и да почнете да го живеете животот кој не е така лош онака општо на суво. Креативни сте, смислете и најдете начин ... можете ако сакате, да?

isto kako alkoholicar koj vika ne pijam
isto kako kradec koj vika ne kradam
isto kako brane sto vika ne smrkam
itn...itn.....

Ma pusti gi be neka se trujat, neka gnijat ko pacovi dzanacive! Poveke e od jasno deka bilo koja droga stvara zavisnost i te unistuva! Marata pravela da si kreativen i si mozel so karakter da se kontroliras. Kako ne be.

ti granat na den pies povekje od pet piva:pos2:

Ради неправда и страв од тоа да си искажам реално што мислам за оваа работа од некои екстерно-администрациони тирании,сакам да прашам каде е истиот аршин и каде зборот сељак е понавредлив од пцовка или споменување гениталија како замена за член на форум?Тргнете го банот на Бејко,не е фер:smir:

Он топик

Се случува да земам.Одморот во Охрид помина со многу мара у системот на 5 деца за 10 дена.Обично се одеше на влечење по една двојка за секого на вечер уз коњак.Уз весник,пред одење на плажа и додека игравме тенис со нога во дворот.Немаше контроли и бевме распуштени.Кога си дојдов дома после секое јадење обавезно повраќав,изгледав катастрофално,пушев три дена по кутија цигари од ден(не сум пушач),се на се...бев најлошата можна појава која за себе можам да ја замислам.И НЕ,не ствара зависност.После тоа поминаа месец и кусур и немам потреба да земам.

Разбирам мали деца и остали ствари го читаат ова,ама нека се запише дека се работи за став и дека секој е посебен ентитет и различно реагира на супстанците кои ги прима,со тоа што е или карактерно послаб,или сугестивно поподложен.Некои може да јадат мара без да има некои посериозни последици,други може да ги дотолчи или навлече на повисоко скалило во пирамидата на себеуништувањето.

Ради неправда и страв од тоа да си искажам реално што мислам за оваа работа од некои екстерно-администрациони тирании,сакам да прашам каде е истиот аршин и каде зборот сељак е понавредлив од пцовка или споменување гениталија како замена за член на форум?Тргнете го банот на Бејко,не е фер:smir:
Не се прави многу паметен, не провоцирај и не се ставај во улога на нечиј адвокат. Ако во секоја дискусија секој на секого почне да му се обраќа така, како што се обрати "тиранизираниот" член, каде ќе биде крајот? Ги знаеш правилата на форумот.

Никој на никого не му брани реално да искаже став, не забегувај.

Марихуаната не е ништо поштетна од алкохолот и цигарите, но е видно поскапа.

па цигарите се 100% поштетни од марихуаната!
не сум многу спремен за темава-но мислам дека мара не праи некои сериозни последици по здравјето и животот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom