Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
A
Da tacno e stetna e ako pusis sekoj den i ne mozes da se sopresh . Sea ako nekoj se ustonira pa se ukoci na sred ulica pa go zgazi kamion ne znaci deka umrel od trava ... medicinski umrel od drugo od branik od smrt :)

Jas kazuvam ako znaes da ja kontroliras i ako si zrel znaes sto prais nema fizicka zavisnost ... mentalna moze da ima ama ako si jak karakter nema sansi ...

potesko e da se otkazes od cigari nego od trava

Ustvari ne ja opravduvam jas travata kako pojava na kraju kraeva i konzumiranje nejzino ne go reklamiram , sakam samo da kazam deka nepredizvikuva zavisnost eve da receme kaj nadcoveci ko mene ( ova se zezam )
Не мора да те мавне камион за да умреш од марихуана. Марихуаната е докажано trigger за латентните ментални заболувања кај личноста кои можат да ја доведат до смрт.
На пример особа која има предиспозиции да заболи од шизофренија, манична или кататона депресија и слично со марата си создава предуслови фактички да почне да пати од тие болести, затоа што има нешто во марихуаната која ги иницира биохемиските реакции у мозок што резултираат со такви психички пореметувања. А доколку истата особа не би пробала мара би можела да живее без воопшто да ги осети симптомите. Статистички е докажано дека адолесцентите кои конзумираат марихуана, а имаат генетска или било каква предиспозиција за шизофренија, поради марата ја активираат болеста. И затоа што на пример шизофренијата покрај се води и кон суицидалност стапката на смртност кај тие луѓе е страшно висока. А тревата е главната причина поради која се активирала болеста кај конкретнава група на луѓе кои се само латентни носители на истата. Оттаму еве пример дека марата води кон смрт, а не само браникот од автомобил.
И тука ти е џабе цвст какратер и почитување на собраќајните знаци како и гледање на две страни кога преоѓаш улица.

Он топик...
Не влијае добро. Сега може секое позитивно истражување да го прочитате, дрога си е дрога, освен ако немаш астма нема шо да земаш мара во медицински сврхи. Нити лечи некаква ментална болест нити ништо. Инстант проширување на хоризонтите и пливање по кората на мозкот али со лоши ефекти као помалце мозочни клетки и трапавост. И така.

Abe se slagam jas so tebe

zatoa predlagam marata da bide za zreli osobi samo nad 25 godini

dobro se slagam so izlagackava sto kaza ova naucno ama jas kazuvam pak

ako znaes da ja vozis i spremen si , ne stvara zavisnost

ne rekov ne e opasna , ne rekov nema da ti se susi mozokot

ama deka ne mozes se odkazes koa i da posakas ako si karakter toa ne moze da me ubedi nikoj

luge od hors se simnale na golo pa za edna mara ... kur se trese

adа има помалку од 25, ама е позрела од повеќе од пола што имаат над 50 години.
гет д поинт?

Pa sea , toa kolku e zrela e diskutabilno ... ne ja znam licno da mozam da kazam

ama poentata mi e mene deka pozrel ke bide nekoj so 25 od nekoj so 15 koj ke se prai chup i ne znae kolku kako i zasto pusi mara ...

I ke go sjebe oti e dete bez usul , pusi prskanici se samodokazue ...

eve na primer pusis ti misticen cigari ?

I ke go sjebe oti e dete bez usul , pusi prskanici se samodokazue ...
Знаеш која е поентата што јас учествувам на темава?
Единствено што нејќам некој што се сјебал себе си да сјебе и други деца со лажни и охрабрувачки информации дека нема никакви последици. Оу, па дури дека е и здрава и препорачлива, дека дава креативност и слични срање муабети.

Тоа е поентата друже Свенска, а ти како сакаш, тебе не ти солам памет, возрасен си.

luge od hors se simnale na golo pa za edna mara ... kur se trese
Ааааааааај важи. Поголема глупост слушната *Невр*..
Брат ти бе знаеш шо збориш? За да се симнеш од хорс на ништо Господ непомага, а ни сам неможе.. Па камоли ние.. Ја не реков дека марата е штетна.. Но ти направи едноставно НЕспоредлива *споредба*.

Кај бегаш од грас на хорс? Мара рулз.. Така да.. Не ми ја мешај со некој САМОубиства таму :P

Знаеш која е поентата што јас учествувам на темава?
Единствено што нејќам некој што се сјебал себе си да сјебе и други деца со лажни и охрабрувачки информации дека нема никакви последици. Оу, па дури дека е и здрава и препорачлива, дека дава креативност и слични срање муабети.

Тоа е поентата друже Свенска, а ти како сакаш, тебе не ти солам памет, возрасен си.

Abe pravilen e tvojot stav i taka treba ... koa ke razmislam imas pravo !

Eve ja ke pomognam okolu posledici za koi sum se interesiral pred da probam pa moze ke odvratam nekoj :

koj pushi trava dugacko vreme stanuva impotenten i sterilen ( posebno od prskanicite )

posle dolgo vreme se namaluva brojot na nervi , ednostavno zaglupuesh ... socijalno bidejki plovis u drug svet

reakciite na covek koj dolgo pusi trava se karakteristicni spori , tromi i da tocno e deka teraat duri i na samoubistvo

Nemojte deca stvarno za trava ne se izbrzuvajte , ako veke probuvate pred da probate ili pusite barem informirajte se za stetnosta imate internet.

Ete tolku od mene

PS ti devojce nad mene spremaj se za 10 god se gledame znaesh veke kade , imam pisano edno 20 ce so tvoe ime na nego

Toкму така, никој не им го оспорува филингот на конзументите, ама ме пиздат кога не ги признаваат последиците врз своето здравје, а со тоа свесно или несвесно сакаат да им го зезнат здравјето и на другите, подлажувајќи ги.

Ama da ne bidam licemeren deka dava momentalna kreativnost dava ... ako znaesh da ja vozis , sea da ne se lazeme sto jeste jeste samo sto posle toa ako si papan i pusis ko da ti e zadnje ... padjash daun i koa si daun ako ne znaes da se iskontrolirash ... si sjeban ... ama ova ne go kazuvaat tie sto vi nudat mara pred da pocnete oti ke nema posle na koj da prodavaat pa od kibriotot ko na pocetnik da vi davaat samo 60 posto a drugo da vi butaat nane , temjan i slicni travki ... a vie da vikate auuuu jeah ama e cool covece

Toкму така, никој не им го оспорува филингот на конзументите, ама ме пиздат кога не ги признаваат последиците врз своето здравје, а со тоа свесно или несвесно сакаат да им го зезнат здравјето и на другите, подлажувајќи ги.

Па да така е, еве сум пробал неколку пати иако знам дека има последици по здравјето. Но за среќа не сум ја конзумирал премногу значи 1-2 пати ама поради тие конзумирања немав здраствени проблеми,туку незнам некако се спасив да немам проблеми во врска со професијата што ми следи.

За да ја конзумирам понатаму Не! пошто си имам професија и не сакам да си ја загрозам. Ипак и немам потреба да ја конзумирам. Тие 1-2 конзумирања се десиле во друштво и немале големо влијание за понатамошно конзумирање.

Колку и да ги игнорираме,здраствени проблеми ни се појавуваат со седење пред компјутер а не па од конзумирање на опојна дрога која делува врз Централниот Нервен Систем.

Sto e be muabetot so tie Alfi tolku li se stetni po zdravje ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom