ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Не мора да те мавне камион за да умреш од марихуана. Марихуаната е докажано trigger за латентните ментални заболувања кај личноста кои можат да ја доведат до смрт.A
Da tacno e stetna e ako pusis sekoj den i ne mozes da se sopresh . Sea ako nekoj se ustonira pa se ukoci na sred ulica pa go zgazi kamion ne znaci deka umrel od trava ... medicinski umrel od drugo od branik od smrt
Jas kazuvam ako znaes da ja kontroliras i ako si zrel znaes sto prais nema fizicka zavisnost ... mentalna moze da ima ama ako si jak karakter nema sansi ...
potesko e da se otkazes od cigari nego od trava
Ustvari ne ja opravduvam jas travata kako pojava na kraju kraeva i konzumiranje nejzino ne go reklamiram , sakam samo da kazam deka nepredizvikuva zavisnost eve da receme kaj nadcoveci ko mene ( ova se zezam )
На пример особа која има предиспозиции да заболи од шизофренија, манична или кататона депресија и слично со марата си создава предуслови фактички да почне да пати од тие болести, затоа што има нешто во марихуаната која ги иницира биохемиските реакции у мозок што резултираат со такви психички пореметувања. А доколку истата особа не би пробала мара би можела да живее без воопшто да ги осети симптомите. Статистички е докажано дека адолесцентите кои конзумираат марихуана, а имаат генетска или било каква предиспозиција за шизофренија, поради марата ја активираат болеста. И затоа што на пример шизофренијата покрај се води и кон суицидалност стапката на смртност кај тие луѓе е страшно висока. А тревата е главната причина поради која се активирала болеста кај конкретнава група на луѓе кои се само латентни носители на истата. Оттаму еве пример дека марата води кон смрт, а не само браникот од автомобил.
И тука ти е џабе цвст какратер и почитување на собраќајните знаци како и гледање на две страни кога преоѓаш улица.