Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Koja e идејата заради која е отворена темава?

Dani^^^ напиша:
Тотално се сложувам.Наместо да пропагирате користење на дроги лесни или тешки сеедно и да ги праите лек наместо она што навистина се,насочете се кон одвратување на толку многу млади деца кои што си го упропастуваат животот со користење на тие средства...
Дани, не сум чул некој да си упропастил живот дувајки трава.
Абе па верувате во бапски прикаски. Верувајте ако сакате, и тоа кажувајте им го на вашите деца. Ама било кој радознал копиљ, со барем малце интелигенција, нема да верува во бапските приказни и ќе проба кога тогаш. Некои и не само ганџа, туку и вистински опасни дроги, како хорсот. Ама тоа е за друга тема.
Марата е ист толкав порок, можда и помалце штетен од цигите и бузот(пошто не стануваш зависен).
Тоа што алкохолот, цигарите, кофеинот(и некои апови) се општествено прифатени дроги, не значи дека се помалце штетни. Тоа само значи дека човекот без дрога неможе. Неговиот мозок не издржува во реалноста, Пробајте само да лежите, со што сте физички одморни, а да не спиете, т.е. вашиот мозок да не одмара. Ќе се пореметите, а можеби и ќе умрете. Мозокот реалноста не може да ја издржи. Затоа и бара дроги, а колку се лажеме самите себе и другите околу не сме ни свесни. Ок забегав од темата, ама поентата е тоа.
Здравјето јес да е најважно, ама наместо да дробите како марата ви го нарушува(иако не ја пушите) ценетото здравје, малце повише штетно е да дремете цел ден на компјутер. Размрдајте се, идите на клизалиште, шетајте се малце у природа. Направите нешто за вашето здравје, место на форум да филозофирате за него. Гарант џоинт у природа е многу поздрав отколку 5 саати ѕверење у екран.

NikolaP напиша:
Дани, не сум чул некој да си упропастил живот дувајки трава.
Абе па верувате во бапски прикаски. Верувајте ако сакате, и тоа кажувајте им го на вашите деца.
Друже никола, тоа што не си чул не значи дека нема. Демир хисар има неколку пациенти кои што пробале марихуана влегле во филм и до ден денешен не излегле. Значи се измрдале психички.

А на моите деца нормално дека ќе им ги кажувам "бапските" прикаски, и дури ќе одам до таму ако треба да ги однесам и да видат како би можеле да изгледаат доколку се решат да се заебаваат со тоа ѓубре.

Во цигарите и алкохолот НЕМА ПСИХОТРОПНИ СУПСТАНЦИ кои што можат да те пореметат психички перманентно.

Распрашај се малку повеќе за нус појавите на марихуаната.

Ботом лајн е. Марихуаната како и сите останати пороци влијаат лошо по здравјето и на психички и на физички план.

Една испушена цигара убива стотици илјади мозочни клетки, истото тоа го прави и марихуаната со тоа што нус појава е формирање смола на кората на големиот мозок што по долготрајно конзумирање доведува до затупување (заглупување) на конзументот!

Разликата е што уништените мозочни клетки од никотинот СЕ регенерираат, а накумулираната смола од марихуаната НЕ се одстранува! Ќе си ја носиш со себе до крај!

moTaro напиша:
формирање смола*******акумулираната смола од марихуаната НЕ се одстранува! Ќе си ја носиш со себе до крај!

ММММммммМММММММммМММММмммммм! Смола..

Абе, а ја се` си мислев твојот ник иде од МОТАро..

Ништо грешно не ме сфаќај, ама и тебе те прешле со тие прикаските..

Инаку, океј е, поштуем туѓ став..

Само тука са факти.. а фактите са други :(

Офчар напиша:
ММММммммМММММММммМММММмммммм! Смола..

Абе, а ја се` си мислев твојот ник иде од МОТАро..

Ништо грешно не ме сфаќај, ама и тебе те прешле со тие прикаските..

Инаку, океј е, поштуем туѓ став..

Само тука са факти.. а фактите са други :(

Најгласните застапници дека марата не е штетна се самите корисници.

И ја поштуем туѓ став, али не поштуем некој да ми пуши мара у мое присуство.

Тоа што си мислел буљо било погрешноп, мота е фудблаер и од тој аспект по здрав ми е никот и по спортски :)

Pa deka e prilicno "stupid" e da mislis deka marra nema vlianie na zdravjeto :)

Абе преку к*р од рекла-казала и од нергументирани муабети на памет.
moTaro напиша:
Друже никола, тоа што не си чул не значи дека нема. Демир хисар има неколку пациенти кои што пробале марихуана влегле во филм и до ден денешен не излегле. Значи се измрдале психички.
Дај не треси зелени жити љубавница....:icon_eek: Посочи ми еден пример од тие во Демирхисар или во било која светска душевна болница каде пациентот одлепил од марихуана!:pos: :pos: :pos: :pos:
moTaro напиша:
Во цигарите и алкохолот НЕМА ПСИХОТРОПНИ СУПСТАНЦИ кои што можат да те пореметат психички перманентно.
Нема ни во ганџата психотропни супстанци, а веќе ако се декларираш како поборец за здравјето на децата не ги афирмирај цигарите и алкохолот. Во пакет со цигарите оди едно дебело мени на болести кои водат до сигурна смрт. Алкохолот трајно го оштетува мозокот и други органи од дигестивниот систем, создава психичка и физичка завистност и е причинител на разни инциденти во сите свери на општеството.

moTaro напиша:
Една испушена цигара убива стотици илјади мозочни клетки, истото тоа го прави и марихуаната со тоа што нус појава е формирање смола на кората на големиот мозок што по долготрајно конзумирање доведува до затупување (заглупување) на конзументот!

Разликата е што уништените мозочни клетки од никотинот СЕ регенерираат, а накумулираната смола од марихуаната НЕ се одстранува! Ќе си ја носиш со себе до крај!
Бисеро моме бисеро, шчо носиш бисер на грло.....
Прв бисер: се таложи смола на кората на големиот мозок...:pos:
Втор бисер: уништените мозочни клетки од никотинот СЕ регенерираат...:pos:
Јас би ти предложил назад во шесто одделение и книгата по биологија в рака!

Eko1 напиша:
Jas nemam komunisticko mislenje tuku imam mislenje deka na nashite idni pokolenia treba da gi nasocime kon prav pat bash od nashite iskustva.... t.e. sme probale.... ne cinelo.... pa ke im kazeme ne cinelo....:raz:

Inace Lexilium....Demitrin....i red drugi SEDATIVI se isto taka dosta koristeni vo deneshnata mladina so cel za tie da bidat "moderni" i vo tek so deneshniot vek.... cak shto znam i deca koi shto so kombinacii na nekolku SEDATIVI i BRONZA ZA SHPORETI se praat "parche"..... drugite duvaat Neostik (krivi ja serijata "Siviot Dom" ako mislish deka tie bile rodeni togash).... tretite si pafkaat po edna "shibica" na den..... sekoe od ovie "deca" ima razlicna logistika za toa shto go pravat.... nekoi najduvaat informacii od Google..... drugi od www.grass.com...... treti od Forumot na Kajgana (t.e. od tvoie postovi... kako na primer: Sexot pod dejstvoto na "mara" bil najdobro iskustvo... i tnt)

A toa shto ti sporeduvash alhokol, cigari i marihuana..... ne ti ni diskuritam..... ti si stvoril edno takvo ubeduvanje deka podobro da si pafnish edna peeska mara otkolku da se opijanish so litar whisky bidejki isto ti bilo....:lud:

tvoe mislenje ja imam drugo............DA I PODOBRO E OD LITAR WHISKEY......definitivno!!!

[FONT=Arial,Helvetica]Facts about marijuana

The drug is known to increase the production of dopamine in the brain, an excess of which produces the hallucinations characteristic of schizophrenia. Any drug that stimulates release of dopamine is therefore likely to worsen the symptoms of schizophrenia.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica] Professor Murray says that overall, results from a number of studies suggest that smoking cannabis raises risk of psychosis by two to four times - increasing the incidence from one in 100 to up to four in 100. In south London, where he works, the incidence of schizophrenia has doubled since 1964. Although this is partly accounted for by immigration - schizophrenia is higher among Afro-Caribbeans - the rate is also up within the white population.

има уште многу, али типови као гојдо тешко дека ќе сакаат ова да го прочитаат. Поголем бисер од тоа што ти сеа го напиша, НЕМА. Јас би ти предложил на тебе да одиш уште поназад од шесто.

Нема ништо полошо од игнорантно однесување.

[/FONT]

moTaro напиша:
Коа пијам алкохол, знам зашто сум спичкан. И ми се допаѓа тоа чуство. Башка да не кажувам како одредени пијалоци ми се свиѓаат и по вкус (арома). Тобако и трава, мислам дека е глупо да се споредува, не?

Трава почна да ми прави bad трипови. Као копиљ се турав од пушење, сеа не можам ни да бидам у просторија каде што ќе ми замириса на чад од запалени есенски лисја. Не знам што се десило со мене, али денеска е тоа така.

Ја разбирам да се пуши трава до одредена возраст, али НИКАКО не можам да разберам како можат одрасли луѓе да се фураат на тоа сеуште (тоа се за мене Џанаци). Значи не е исто да видам тинејџер да рола ганџа како и некој триес пет шес годишен и јаче.
Јебеш му матер некако не ми паше!

Алкофол и Тобако имаат тотално различен ефект од мара. Не би требало да ги мешаш овие работи ти као искусен господин :)

А и да додадам. Да не заборавиме од општествена гледна точка дека барем тие пороци ти што ги наведе се легални и не можеш да лежиш ќорка ако ги конзумираш или поседуваш.

i toa e tipicno....ne sporeduvaj so alkohol i tobacco..........
toa znaci deka alkohol i tutun ne se droga ili sto,ili dek vliae drugcie....?????objasni!!

moTaro напиша:
[FONT=Arial,Helvetica]Facts about marijuana

The drug is known to increase the production of dopamine in the brain, an excess of which produces the hallucinations characteristic of schizophrenia. Any drug that stimulates release of dopamine is therefore likely to worsen the symptoms of schizophrenia.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica]Professor Murray says that overall, results from a number of studies suggest that smoking cannabis raises risk of psychosis by two to four times - increasing the incidence from one in 100 to up to four in 100. In south London, where he works, the incidence of schizophrenia has doubled since 1964. Although this is partly accounted for by immigration - schizophrenia is higher among Afro-Caribbeans - the rate is also up within the white population.

има уште многу, али типови као гојдо тешко дека ќе сакаат ова да го прочитаат. Поголем бисер од тоа што ти сеа го напиша, НЕМА. Јас би ти предложил на тебе да одиш уште поназад од шесто.

Нема ништо полошо од игнорантно однесување.

[/FONT]

ubao..........a da najdese statistiki od zrtvi od drogi........da vidime kolku zrtvi im godisno od mariuhana,alkohol,nikotin,drugi substancii???
da vidime kako se odviva toa na zdravjeto....neli toa e temata...kako vliae na zdravjeto...ak umres ne e zdravo..TAKA....?????
znaci ova vazii za site najdete statistika......stavete ja tuka,pa ke vidime kolku vliae mara na zdravjeto............:) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom