Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
moTaro напиша:
Зашто па ти толку ја застапуваш страната на дрогата и напаѓаш секој што ќе напише поинаку од твоето ебено мислење, а на момент самиот си се истакна дека си бил против тие срања?
1. За мене трева спаѓа во категорија на лесни дроги заедно во пакет со цигарите и алкохолот.
2. Јас не ги подржувам и не ги практикувам срањата под 1, т.е. не дувам, не пушам и се пијанам еднаш месечно во просек.
3. Јас сум против дрогите чија употреба вилјае не само на уживателот, но и на средината во која тој живее.
4. Моето ебано мислење се потпира врз факти и аргументи, не врз чаршиски муабети и текстови на интернет од непознати автори.
moTaro напиша:
Trust me? Ќе речеш!
TRUST ME!!?
FU!
Не треси глупости (ова е исто у твој стил)

Малку си ми фрики. Или си бил пичка па цел живот не си запалил тревка и си ги глеал другарите како се дрогирале па тоа те фасцинирало (оние со 10ка просек, и едни од најбољите фраери на електро па најверојатно и ти си сакал да станеш као нив), и сеа врз база на тоа коментираш. Или си тежок наркоман (џанак) до ден денешен па си ги оправдуваш делата со тоа што се тресеш врз форумскиве никови како травата била ок и како си имал првенци другари и триста курци примери кои што очигледно укажуваат дека да се пуши трава е кул и доблест а не маана?
Точна ти е констатацијата, јас сум не малку, туку многу фрики. Точно е и дека сум голема пичка, но само за некои работи. За мене не се курови тие што имале храброст да запалат џоинт, да се ебат у гз, да украдат или не знам каква "голема" работа да направат.
Бедно е, мизерно е и не е за фалење ова, но таа е вистината, а јас не бегам од неа:
Додека бев во средно на плуќава и приуштив барем 5 кила трева, изедов околу 50 екстази и 15 картони и изшмркав некои 10 грама кока. Се имам бавено и со продажба на ганџа и екстази. Со срањево расчистив кога наполнив 18 и од тогаш до сега не сум чепнал ништо.
moTaro напиша:

Дрогата убива, и марихуаната е дрога. Затоа немој да ги залажувате луѓето дека не е штетна!!!
Пријателе, се е дрога: кафе, сок, храна, цигари, алкохол, ганџа. Дрога е и мониторот што те зрачи додека го читаш ова. Ти си газда на своето здравје, ти одлучуваш како ќе си го потрошиш. Абсурдно е да дебатираме на теми за ситните задоволства, никому нема да му се променат ставовите и гледиштата. Не за џабе постои латинксата поговорка de gustibus non dispotamus!

PEACE

Acid напиша:
Работава е, пафкајте колку сакате (иако е нелегално), ама немојте да пропагирате нездрави работи и да ме (не') убедувате дека не е лошо и неможе ништо да ни се случи. Кога велам нездрави, мислам штетни на здравјето...

Од старт да ти укажам дека ТИ не си воопшто компатибилен за водење на една ваква дискусија. Пази, не реков дека не си доволно едуциран, туку самиот факт што не си пробал трева е повеќе од доволен за во темава да изиграваш "публика". За тебе таа претставува ништо повеќе од една делумна апстракција(можеби си ја видел како изгледа, но никогаш не си е пробал).
Марихуаната е штетна по здравјето. Никој не го спори тоа. Деталите околу нејзиното користење секој различно ги толкува. Марихуаната не ствара физичка зависност(ако не ја конзумираш, нема да ти се треси телото, што е пример кај зависниците од хероин). Едноставно делува на психичка база, и не значи дека секогаш си "хај" од нејзиното користење. Обично, убавите филмови што ни се вртат во глава ги претвара во НАЈубави и обратно, неубавите во нешто најлошо.
Никого не сум го убедвел да пуши или да не пуши. Според мене доволно стабилна(психички) личност може да живее СО и БЕЗ трева цел свој живот.
Единствено нешто кое индиректно ја окривува тревата, е фактот што еден ден можеби, нејзиниот корисник ќе стане имун на истата, и ќе побара нешто појако... што всушност е чекор напред кон самоубиство и опасност за средината во која живее.

- А за нарушување на здравјето? :)
Искрено, големината на времето што ја минуваш ТИ, онлајн пред пц-то е многу поштетна од едно "цигарче" во денот.

п.с Горенаведеното е базирано и оформено од сопствено искуство. Не е извадок од весник, интернет, или било каква едукативна форма за превенција од дрога :)

Eko1 напиша:
Ne mozete da sporedite cigari i marihuana i tocka.

Jas odma mozam da prepoznaam nekoj "trevkash" (redoven).... no nikogash ne mozam da prepoznaam nekoj "pushach" (isto redoven)

Sednete i citajte efektite na cigarite.... alkoholot.... marihuanata.....vo coveckoto telo..... doktori.... naucnici.... niv gi oddelile i ne gi ostavile vo eden kup.

da taka e....ama zs ne gi stavile na eden kup....RAZMISLI MALCE PODLABOKO.....
imame industrija za tutun i alkohol,sekoja drzava prima danok na tie sredstva...taka
zasto se vika alkoholicar-alkoholicar a ne narkoman so u vsusnost e sisti kurac......
znaci alkoholicar e dobar...a narkoman e los......a dvete se bolni...

ma vie pagjate site na propagandi....e toa e razlikata megju alk i mara....trefkarite mislat(mozebi i premnogu) a alkoholicarite...povrakjat a na drugiot den mislat dali voopsto povrakjale......:lud:

Ако е така, зошто тогаш едноставно не направиле индустрија за марихуана? Мислиш не им текнално?

moTaro напиша:
Апсолутно ова е само од моја гледна точка! И ништо повеќе!

Незнам за факти, аргументи и испитувања. :)

Имаш зеленко за постот. Потполно си во право. И дискусијата ептен ти држи!

ama toa ti go postuvam....deka si edinstven dosega koj sto si go kaza svojot staf.......:cuc: :cuc: :cuc:

Acid напиша:
Ако е така, зошто тогаш едноставно не направиле индустрија за марихуана? Мислиш не им текнално?

acid vidi sea ovaka......
toa e mn dlaboka tema.......
industrijata ne e samo alk i tutun.......tuku i farmacija,tekstil,hartija i taka dalje......sto mislis ako ima industriski konop......kolku ke gubat na nekoj proizvodi deka tie togas ne se vise potrebni!!!!!

суги напиша:
Од старт да ти укажам дека ТИ не си воопшто компатибилен за водење на една ваква дискусија. Пази, не реков дека не си доволно едуциран, туку самиот факт што не си пробал трева е повеќе од доволен за во темава да изиграваш "публика". За тебе таа претставува ништо повеќе од една делумна апстракција(можеби си ја видел како изгледа, но никогаш не си е пробал).
Баш сум компатибилен затоа што не сум пробал и немам Permanent Brain Damage. Добро, можеби прегрубо се изразив... Али, знаеш и самиот ( а можеби и незнаеш ) колку е тешко да му докажеш на зависник дека треба да се откаже.

Иначе фала, не ни сакам да пробам. Ти сакаш да имаш сексуална интеракција со коза? Пошто гарант не си пробал. Ни јас, ама нејќам воопшто да пробам.

суги напиша:
Марихуаната е штетна по здравјето. Никој не го спори тоа. Деталите околу нејзиното користење секој различно ги толкува. Марихуаната не ствара физичка зависност(ако не ја конзумираш, нема да ти се треси телото, што е пример кај зависниците од хероин). Едноставно делува на психичка база, и не значи дека секогаш си "хај" од нејзиното користење. Обично, убавите филмови што ни се вртат во глава ги претвара во НАЈубави и обратно, неубавите во нешто најлошо.
Не ствара физичка зависност, туку психичка? :pop:

Зависност е зависност. Башка, нормално дека делува на психичка база. Психотропно средство е. Си играш со мозокот, а тоа е најлошото нешто што можеш да го направиш!

суги напиша:
Никого не сум го убедвел да пуши или да не пуши. Според мене доволно стабилна(психички) личност може да живее СО и БЕЗ трева цел свој живот.
Индиректно ги убедуваш тие што не пробале досега - да пробаат. Со самото тоа што тврдиш дека не создава зависност, дека не е лоша и дека „мора да се проба“ за да станеш „компатибилен“ (па и за водење дискусија на форум) ти пропагираш употребување на дрога.

суги напиша:
- А за нарушување на здравјето? :)
Искрено, големината на времето што ја минуваш ТИ, онлајн пред пц-то е многу поштетна од едно "цигарче" во денот.
Како тоа? Како делува на организмот времето поминато на интернет во споредба со марихуаната?
суги напиша:
п.с Горенаведеното е базирано и оформено од сопствено искуство. Не е извадок од весник, интернет, или било каква едукативна форма за превенција од дрога :)
Тогаш, се ми е јасно. :wink:

Човеку, ти некои работи не ги сваќаш, мешаш баби жаби и кози во муабетов. Како тоа кога не си пробал? Како можеш да правиш споредба. :=) Ам ние не сме од вчера море. Мислиш дека способноста и големината на твојот речник и сеир истовремено те прави овде МИРОДАВЕН да кажиш што е правилно а што не!? ХАХА безвезе:)

Цело време се трудам да ти објаснам дека не се работи за нешто видено, чуено, напишано... Се работи за чувства. Од тука следи фактот дека ти комотно мојш само да си читаш овде.
Јас нема да се чувствувам увреден од една обична реплика, најмалце од твоја реплика.

Стварно немам време, а и да би имал, нема да го трошам овде да убедам некого во спротивното. Сите си имаме свој ставови и сваќања за работите.

Прочитај малце повеќе, посебно за видовите на зависност, пошо гледам дека немаш благе везе(без навреда).

Цитирам "Али, знаеш и самиот ( а можеби и незнаеш ) колку е тешко да му докажеш на зависник дека треба да се откаже."

1. Не сум зависник
2. Тешко е исто толку, колку што е тешко на една личност со перманентно НЕоштетен мозок да се докаже дека не е тоа и толку трагично како што изгледа.

Acid напиша:

Тоа што гането е забрането у САД у почетокот на 20 век, се должи на тоа што канабисот може секој да си го чува дома. СЕКОЈ, без многу марифети.. и да си пуши од ИСТАТА.

Некаде пишував за тоа. На сметка на популарноста на канабисот, алкохолот и цигарите би изгубиле многу како индустрија.

суги напиша:
способноста и големината на твојот речник и сеир истовремено те прави овде МИРОДАВЕН да кажиш што е правилно а што не
Ми се спие бе, а за да не се „нафиксам” од седењето на компутер - ќе си легнам сега. Го прочитав само ова цитираново горе. Добиваш зелено за него. :je:
Офчар напиша:
Тоа што гането е забрането у САД у почетокот на 20 век, се должи на тоа што канабисот може секој да си го чува дома. СЕКОЈ, без многу марифети.. и да си пуши од ИСТАТА.

Некаде пишував за тоа. На сметка на популарноста на канабисот, алкохолот и цигарите би изгубиле многу како индустрија.
Абе ме здоболе мене кога и кој го забранил... Битно е дека е забрането тука и дека е штетно. Толку. Крај на приказната. :)

Офчар напиша:
Истото како и форумов.

Мац, губиш тука.

Суги е во право. Скроз.
Не ме цитираше до крај. Еве што имам кажано:

„Зависно е зависност“.
„Марихуаната е психотропна, предизвикува халуцинации“
„Си играш со мозокот, а тоа е последното нешто со кое некој треба да си игра“
„Не е легална“.

Да продолжам?

Acid напиша:
Абе ме здоболе мене кога и кој го забранил... Битно е дека е забрането тука и дека е штетно. Толку. Крај на приказната. :)

1. сељакот во мене: ме боли па мене шо е штетно и забрането, ќе си пушам.

2. офчарот у мене: абе.. ондак оставаш простор и за забрана на цигарите и алкохолот ;)

Нормално, свесен сум дека и алкохолот и цигарите се штетни.
Ако се забранат, нема да тегнам пиво и чигариња исто како што (од пред 2-3 недели) не пушам на јавни места. ;)

Acid напиша:
1. „Зависно е зависност“.

Епа ај.. од точка 4. иде да го забраниме и чоколадото, и интернетот и све шо ствара зависност..
Acid напиша:
„Марихуаната е психотропна, предизвикува халуцинации“
2. Тит, ГРЕШКА. Научно докажано. Најди таму линковите кај шо ги имав. + Искуство.
Acid напиша:
„Си играш со мозокот, а тоа е последното нешто со кое некој треба да си игра“
3. Тоа ја си знам.
Acid напиша:
„Не е легална“.
4. Го поврзувам со 1.

А и пушење на јавни места не е легално. Цигари. И?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom