Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
суги напиша:
jakite na zboroj ko tebe stanvat najgolemi zavisnici
Како тебе или?

Јас само ти кажувам некои факти, а ти изиграваш Баба Ванѓа и велиш дека сите противници на марихуаната стануваат најголеми зависници. Која ти е логиката? :lud:

Na Discovery gledav deka dolgotrajnoto konzumiranje marihuana doveduva do susenje na mozocnite kletki.Skeniran mozok na sizofrenicar i pusac na marihuana bil ist,barem taka bese kazano.

astrion напиша:
Na Discovery gledav deka dolgotrajnoto konzumiranje marihuana doveduva do susenje na mozocnite kletki.Skeniran mozok na sizofrenicar i pusac na marihuana bil ist,barem taka bese kazano.
Сега ќе ти се нафрлат и ќе ти тропнат нешто како: „Ти си пушел па за да знаеш каков е мозокот, а?“ :pos:

Acid напиша:
Сега ќе ти се нафрлат и ќе ти тропнат нешто како: „Ти си пушел па за да знаеш каков е мозокот, а?“ :pos:

EEEeEeee so ke mi kazale big dial, pa koj nema probano treva ili laze ili imal nekoja fobija od cad,jas sum probal 5-6 pati ali faktot za sizofrenija vazi za postojani konzumeri koi pusat sekoj den po 5-6 pati a ne za nekoj so probal od ljubopitnost a sea so ke kazele pa valjda ne se popametni od nekoi naucnici so go utvrdile toa.

astrion напиша:
EEEeEeee so ke mi kazale big dial, pa koj nema probano treva ili laze ili imal nekoja fobija od cad,jas sum probal 5-6 pati ali faktot za sizofrenija vazi za postojani konzumeri koi pusat sekoj den po 5-6 pati a ne za nekoj so probal od ljubopitnost a sea so ke kazele pa valjda ne se popametni od nekoi naucnici so go utvrdile toa.

Да, а? Значи нема шанси да има и друга опција, како на пример - НЕ САКА ДА ПРОБА? :lud:

P.Overdrive напиша:
Да, а? Значи нема шанси да има и друга опција, како на пример - НЕ САКА ДА ПРОБА? :lud:

Za proba pari ne se zima:icon_lol: ,jas u vojska probav od dosada a tebe ne te tera na sila nikoj da probas jas si kazav mojot stav i mislenje za nea deka e stetna i deka imam probano i deka 90% imat probano a toa ne znaci deka se uzivateli na marihuana,kapiras ,ne se trevozi tolku,barem jas si imam licno mislenje za marihuanata ne treba nekoj pamet da mi soli :icon_lol:

дали може да се шмрка марихуаната?

astrion напиша:
Za proba pari ne se zima:icon_lol: ,jas u vojska probav od dosada a tebe ne te tera na sila nikoj da probas jas si kazav mojot stav i mislenje za nea deka e stetna i deka imam probano i deka 90% imat probano a toa ne znaci deka se uzivateli na marihuana,kapiras ,ne se trevozi tolku,barem jas si imam licno mislenje za marihuanata ne treba nekoj pamet da mi soli :icon_lol:

Најдобрата работа е тоа што можеш да пробаш без да се навлечеш, можеш еден период константно да ја конзумираш и пак да не бидеш зависен...

gOJDO напиша:
дали може да се шмрка марихуаната?

Да бе ако сакаш можеш и у вена да се шприцаш со марихуана, па коа ќе почнат да ти се сушат вените исто као што ти се суши грлото коа ќе дуваш... :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

а некаде прочитав дека како зачин во колачи и плескавици се става. Може ли дами подметнат некаде, а да не забележам?

Бев читал во весник дека марихуаната на некој африканци им овозможувала да гледаат подобро во ноќе и така да ловат... нешто слично на природен најтвижн (night vision)..

Е сеа коа сме кај најтвижн тоа ти се очила кој ти овозможуваат да гледаш у темно... Составени се од над 100 инфрацрвени сензори и бла бла и би светлина.. а уствари е темно (за надвор мислам де).

Е ок, да се вратиме на темата... Е сеа тие африканците.. ахм, тоа го кажав. Потоа читав дека готвачите во енглеска земале кокаин и марихуана за да можат да работат во ноќните смени, затоа што работата била многу напорна.

А какво влијание има марихуаната на мене... :pop:

Аууу, абе темата беше за здравјето и марихуаната. Извинете. Епа мислам дека е лоша по здравјето. ОК?

Ја сум тотал Анти drug расположен.
Ако некој каже дека марата не била дрога, тогаш одма да додадам дека покрај анти драг, тогаш сум и анти марихуански расположен.

Ај дон нид а фикс,
Аем нот гоинг даун
Аем нот гоинг даун....

Хмм...чудни луѓе сте вие што сте контра марата а не сте пробале досега....може да зборувате против само ако сте пробале и ви било лошо или слично а не така од памет...сум пробал 2 пати многу одамна и од тогаш немам дувано а изгледа нема ни да дувам...не дека ми беше нешто лошо од тие 2 пати или слично...напротив филингот беше cool...а за штетните дејствија...тоа е веќе дискутабилно...медицински е докажано дека една испушена кутија цигари во текот на денот е многу поштетно од пушењето на еден џоинт...а да не зборувам за тоа дека и воздухот што сите го дишиме е толку загаден од разни штетни материи(издувни гасови од автомобили,фабрики,радиоактивно зрачење итн)...така да...ако човек направи детална анализа на тоа што е штетно а што не тогаш ќе се утврди дека денеска во 21-виот век СЕ е штетно за човековото здравје...и затоа не фрлајте дрва и камења по нешто кое што е можеби малку штетно(на пример нередовно пушење на мара),а од друга страна се труете со цигари,алкохол и слични МНОГУ по штетни работи отколку што е марихуаната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom