gOJDO
Пациент, неизлечив
- Член од
- 4 јануари 2006
- Мислења
- 1.304
- Поени од реакции
- 20
Има илјадници студии за марихуаната, а чии ставови се совпаѓаат или се спротиставуваат во зависност од тоа кој е авторот.moTaro напиша:[FONT=Arial,Helvetica]Facts about marijuana....
има уште многу, али типови као гојдо тешко дека ќе сакаат ова да го прочитаат. Поголем бисер од тоа што ти сеа го напиша, НЕМА. Јас би ти предложил на тебе да одиш уште поназад од шесто.
Нема ништо полошо од игнорантно однесување.
[/FONT]
1) Допамин е хемиско соединение кое природно се произведува и се троши. Не е ниту смола, ниту лепак, ниту незнам си каков талог кој останува засекогоаш. Произведството на допамин во мозокот е стимулирано од разни соединенија, меѓу кои и тетрахидроканабинол.
2) Некој си проф. Мареј рекол дека според резулатите од повеќе студии дека пушењето канабис го зголемува ризикот за заболување од психоза од 2 до 4 пати. Од зголемување ризик за заболување поради редовно пушење канабис и психчко измрдување(до степен да завршиш во инстутуција како душевната болница во Демир Хисар) од пробување на канабис има разлика како што Дрслајца се разликува од Токио.
3) Бројот на клетки кои го сочинуваат човечкиот организам изнесува околу 100 трилиони, од кои 70 трилиони го сочинуваат нервниот систем. Нервните клетки не се регенерираат, нивниот број се намалува со нивното изумирање. За разлика од нив, останатите клетки имаат регенеративни својства.
Типови како гојдо не се такви стручњаци ко тебе, тоа малку што успеале во животот да го прочитаат го сватиле и не зборат на памет.
Не гледам причина за игноратно однесување, сепак нашиот дијалог се одвива јавно на некое завидно ниво. Мене ме загрижува инаетчиското однесување, мислам дека нема потреба.
Јас како тип - гојдо, не ги сакам средствата кои ја изопачуваат реалноста и ми ја менуваат функционалноста: цигари, алкохол, ганџа, дрога и сл.
Моите причини ги аргументирам вака:
1) Кога ќе се надувам, дента не сум способен за интелектуална и физичка работа, ме мрзи и сум поспан.
2) Кога ќе се начукам, дента не сум способен за интелектуална и физичка работа, а утре дента ме боли глава, жеден сум и мамурен и повторно сум неспособен.
3) Цигари мразам, повеќе би седел во кенеф полн со гомна, одошто во просторија зачадена од цигари.
Немам ништо против тоа ако некој одлучил да пие, пуши или дува, негова определба и негов проблем. Имам против дрога, не оправдувам и мразам џанаци.