Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно го подобрува здравјето... :pos: :pos: :pos:
шала на страна, не го одобрувам за користење, зш сепак е мн штетно :)

Не е точно. Сите знаат дека има позитивен ефект во некои случаеви. Нели ја препишуваа за болни од рак што земаат хемотерапија.
Da ne si greska!Na bolnite od cancer im se prepisuva MORFIUM a toa ti e ednakvo na heroin,hors kako sakas a ne marihuana.

Da ne si greska!Na bolnite od cancer im se prepisuva MORFIUM a toa ti e ednakvo na heroin,hors kako sakas a ne marihuana.
Воопшто не е грешка.
Точно е дека на болните од рак им препишуваат морфиум,сепак,тоа е за болките предизвикани од болеста.
Марихуаната се препишува при хемотерапија,првично за подобрување на апетитот,а ако се покаже дека има добро влијание врз пациентот,тогаш може да се земе дури и како алтернатива(и тоа далеку понештетна) за морфиумот,бидејќи некои видови канабис(оние од типот Indica),имаат силно аналгетско дејство(сепак,во зависност на организмот на личноста,бидејќи не секогаш се добива бараниот ефект).

Канабисот не е за секого.Холандија се спомнува,одете па видете како е.
Се е штетно за телото ако се зема без граници.Една или две цигари со канбис сатива не преставува никаков проблем.Проблем престанува хроонично употреба на канбис,акутното не влиеаје многу.Ај сега пазете на своето здравје пошто не се купува.

eh da odime vo amsterdam holandija neli imas razbrano deka amsterdam vo veles go premestija :toe:

[zEUs];1819855 напиша:
Абе најака работа :vozbud:
Е и? :uvo:

Воопшто не е грешка.
Точно е дека на болните од рак им препишуваат морфиум,сепак,тоа е за болките предизвикани од болеста.
Марихуаната се препишува при хемотерапија,првично за подобрување на апетитот,а ако се покаже дека има добро влијание врз пациентот,тогаш може да се земе дури и како алтернатива(и тоа далеку понештетна) за морфиумот,бидејќи некои видови канабис(оние од типот Indica),имаат силно аналгетско дејство(сепак,во зависност на организмот на личноста,бидејќи не секогаш се добива бараниот ефект).
Добро, разбравме. Сега да те прашам нешто ... зошто обожаваш да користиш нешто што е лек? Болен си?

Е и? :uvo:

Добро, разбравме. Сега да те прашам нешто ... зошто обожаваш да користиш нешто што е лек? Болен си?
Хаха...
Неможеш да го дефинираш канабисот како обичен лек за некоја болест,произведен од некоја компанија.
Има повеќе ефекти,од кои бенефит може да имаат и здравите,а не само пациенти од рак.
И на крај,зошто го користам?
Зошто ми се може!

Хаха...
Неможеш да го дефинираш канабисот како обичен лек за некоја болест,произведен од некоја компанија.
Има повеќе ефекти,од кои бенефит може да имаат и здравите,а не само пациенти од рак.
И на крај,зошто го користам?
Зошто ми се може!

Ти се може и да се нафиксаш и да умриш од предозирање. Ако не ти се можит, еве јас ќе ти овозможам. Ќе го напрајш то пошо ти се мојт?

Foureyes,ја неам никаков проблем со тебе.
Зошто се мешаш у дискусија у која си најмалку компетентен(а уште помалку повикан) да се вмешуваш?
Или сакаш да бидеш кул?
Да покажеш колку си реметоспособен пред твојата шефица?
Не ти одат тие работи,сериозно,откажи се.
Ќути си во ќошето,црткај си во Фотошоп,слушај ги Кис,плачи оти девојката шо ја сакаш ти лупнала корпа,депресирај се...прави нешто продуктивно.
Остави ги тие што знаат нешто,да разговараат на темава.

Па ова е јавна дискусија и секој може да си го изнесе мислењето, а ти не си тој што ќе каже дали некој е компетентен да дискутира или не.
Што ти дава за право?
А да, ми текна пушиш марихуана зошто ти се може фраер си и се чувствуваш многу компетентно да навредуваш некој, а искрено и не си некој пример за помладите.
Не зависно што марихуаната може да биде корисна како лек против непријатни и болни симптоми и ја намалува болката сепак е ДРОГА.:salut:

Сите станаа потпароли...
Прво,ако ја читаше дискусијата,јас воопшто не предизвикав никаква кавга,само објаснуев нешто што го знам.
Второ,точно е дека ја не сум тој што може да кажува кој може да дискутира,а кој не.Сепак,за дотичниот,знам дека воопшто не е компетентен,бидејќи и порано сме имале слични "разговори",и знам какви познавања има(поточно нема),за конкретната тема.
Трето,искрено,не ни сакам да бидам некој пример за младите(не би требало воопшто да има примери,треба слободна волја).
Четврто,и цигарите се дрога.
И алкохолот.
Кафето.
Дури и чајот.
И сите си имаат свои негативни и позитивни страни.
Затоа и сме тука,да разговараме за нив(барем јас),а не да се навредуваме.

Марихуаната содржи 20 пати повеќе канцероген амонијак отколку тутунот,пет пати повеќе хидроген цијанид и азотен оксид, кои предизвикуваат оштетувања на срцето и градите, а и влијаат на циркулацијата и имунолошкиот систем, ова е за тутунот што е поштетен и од кафето и чајот.
Значи како и да е од сите овие марихуаната има повеќе негативни отколку позитивни ефекти и е на многу пониска скала на зависност од кафето, чајот, алкохолот....итн.

Eте како влијае марихуаната на здравјето... :)
Те прави нетолерантен момак. Лошо, Фабулозен...
Исто, те банира од тема. Лошо, обиван, јкд...

Ајде да видиме шо друго прави марихуаната по здравјето:tv:

Inace imam slusnato deka bilo zdravo da se pusi marihuana ednas mesecno...
ama sepak ne se slozuvam so toa..:smir:

јас не сум љубител на марихуана али имам пушено некои си 7-8 пати и тоа порано
не го сметам за добро по здравје али е многу филм работа...сите се палат мислат
манги се ако пушат трева у некои тешки филмови се става дечурланава...али јбг
сеа може не сеа му е филм ке му дојде памет по некое време ако не забега....
не ги зборам оние бабини деветини демек ке земеш трева па после се на појако
ке идеш тоа нема везе...али у случај ако си љубител на марихуана и ако
секојдневно ја користиш кога тогаш ке ти дое мерак за да пробаш таблета
ексер на пример...после ако си слаб карактер ке си речеш...не бе не се забегува
од таблети сеа наместо трева овие ке ги конзумирам....и тако даље.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom