Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дефинитивно го подобрува здравјето...![]()
![]()
шала на страна, не го одобрувам за користење, зш сепак е мн штетно![]()
Da ne si greska!Na bolnite od cancer im se prepisuva MORFIUM a toa ti e ednakvo na heroin,hors kako sakas a ne marihuana.Не е точно. Сите знаат дека има позитивен ефект во некои случаеви. Нели ја препишуваа за болни од рак што земаат хемотерапија.
Воопшто не е грешка.Da ne si greska!Na bolnite od cancer im se prepisuva MORFIUM a toa ti e ednakvo na heroin,hors kako sakas a ne marihuana.
Канабисот не е за секого.Холандија се спомнува,одете па видете како е.
Се е штетно за телото ако се зема без граници.Една или две цигари со канбис сатива не преставува никаков проблем.Проблем престанува хроонично употреба на канбис,акутното не влиеаје многу.Ај сега пазете на своето здравје пошто не се купува.
Е и? :uvo:[zEUs];1819855 напиша:Абе најака работа![]()
Добро, разбравме. Сега да те прашам нешто ... зошто обожаваш да користиш нешто што е лек? Болен си?Воопшто не е грешка.
Точно е дека на болните од рак им препишуваат морфиум,сепак,тоа е за болките предизвикани од болеста.
Марихуаната се препишува при хемотерапија,првично за подобрување на апетитот,а ако се покаже дека има добро влијание врз пациентот,тогаш може да се земе дури и како алтернатива(и тоа далеку понештетна) за морфиумот,бидејќи некои видови канабис(оние од типот Indica),имаат силно аналгетско дејство(сепак,во зависност на организмот на личноста,бидејќи не секогаш се добива бараниот ефект).
Хаха...Е и? :uvo:
Добро, разбравме. Сега да те прашам нешто ... зошто обожаваш да користиш нешто што е лек? Болен си?
Хаха...
Неможеш да го дефинираш канабисот како обичен лек за некоја болест,произведен од некоја компанија.
Има повеќе ефекти,од кои бенефит може да имаат и здравите,а не само пациенти од рак.
И на крај,зошто го користам?
Зошто ми се може!
Foureyes,ја неам никаков проблем со тебе.
Зошто се мешаш у дискусија у која си најмалку компетентен(а уште помалку повикан) да се вмешуваш?
Или сакаш да бидеш кул?
Да покажеш колку си реметоспособен пред твојата шефица?
Не ти одат тие работи,сериозно,откажи се.
Ќути си во ќошето,црткај си во Фотошоп,слушај ги Кис,плачи оти девојката шо ја сакаш ти лупнала корпа,депресирај се...прави нешто продуктивно.
Остави ги тие што знаат нешто,да разговараат на темава.
Сите станаа потпароли...
Прво,ако ја читаше дискусијата,јас воопшто не предизвикав никаква кавга,само објаснуев нешто што го знам.
Второ,точно е дека ја не сум тој што може да кажува кој може да дискутира,а кој не.Сепак,за дотичниот,знам дека воопшто не е компетентен,бидејќи и порано сме имале слични "разговори",и знам какви познавања има(поточно нема),за конкретната тема.
Трето,искрено,не ни сакам да бидам некој пример за младите(не би требало воопшто да има примери,треба слободна волја).
Четврто,и цигарите се дрога.
И алкохолот.
Кафето.
Дури и чајот.
И сите си имаат свои негативни и позитивни страни.
Затоа и сме тука,да разговараме за нив(барем јас),а не да се навредуваме.
Inace imam slusnato deka bilo zdravo da se pusi marihuana ednas mesecno...
ama sepak ne se slozuvam so toa..:smir: