Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
неоти имам мерак него ради реда пошо повеќето другари пробале уште на 16 години па си реков да не заостанувам јас малце.. иначе не сум по пороците освен малку џапање вотка/текила еднаш неделно
Ако ти е за тоа боље не пробувај...никад.

неоти имам мерак него ради реда пошо повеќето другари пробале уште на 16 години па си реков да не заостанувам јас малце.. иначе не сум по пороците освен малку џапање вотка/текила еднаш неделно

Yeah.
Дрогата не е за дегени.
Убаво рече Марио.
Don't try.

Немам запалено добри 15-16 години, немам испушено многу за разлика од типови кој ги знам (ајде отприлика кило), досега без консеквенции. Повеќе мака видов од цигарите.

Ова подолу напишаново во спојлер е наменето за членови на млади сили од ВМРО (сите партии) и СДСМ.

Заклучок- Марихуаната не е штетна по здравјето барем не кај мене.

• "I have now seen with my own eyes basal cell carcinoma (skin Cancer) CURED with the topical application of Cannabis extract. There is a foundation here in Colorado Springs called the Phoenix Tears Foundation. They are helping terminally ill patients get free high-dose therapy along the lines of Rick Simpson's formula. As they are treating patients and start to accumulate testimonials and data."
    Dr. Melamede, Pres. & CEO, Cannabis Science / Program Administrator, Phoenix Tears Foundation

• The Medical Establishment named them specifically "Cannabinoid Receptors" for a reason:
    CB1 & CB2 are in our bones, brain, C cells, central nervous system, colon, dendritic cells, heart, immune system, intestines, kidney, liver, macrophages, pancreas, retina, ribs, skin, spleen, testis, uterus, vascular system, white blood cells & bone marrow (stem cells) etc. Without the 600+ Million year old Endocannabinoid System*, Stem Cells would act like a car without a driver.
    *Dr. Guy, GW Pharmaceuticals
Еве го и со српски превод целиот документарец:

ако гледате така што уништува подобро не живејте.. Ако тоа ги прави среќни во животот нека дуваат..

Иначе сите мои другари дуваат,јас не ни пушам.. Најпроста работа е да дуваш ради реда..Ни ќе те направи посилен,ни попаметен туку тоа е моментално задоволство кое си има последици :)

Џоинт навечер, после напоред ден или добро завршена работа уз добра музика (реге,ккн,архангел) е најубава работа на свет.

Абе да ве прашам легално ли е во Македонија да поседуваш до 5 грама марихуана пошто тука пишува дека може да се поседува мала количина,а дека е забрането да се дила со неа?

Абе да ве прашам легално ли е во Македонија да поседуваш до 5 грама марихуана пошто тука пишува дека може да се поседува мала количина,а дека е забрането да се дила со неа?
Остај тоа, забрането е.
У охрид случај со еден грам у него го уапсиле.

пошто марихуаната е зелено растени како можи да делува освен поволно ??

Бујрум, народе. Start learning..... :)

Vikernes напиша:

Да да легално е,во Чешка и Холандија,колку што знам :) А во Македонија марихуаната не е легална,но (сепак има „но“:)) доколку пронајдат кај тебе до 5 грама не се сметаш за дилер и нема да робијаш. Сепак ќе бидеш малтретиран и многу веројатно ќе има пријави ебавања па адвокати па истражни судии и на крај после многу нервози и напнатост и фрлен кеш ќе се извлечеш,но,велам НО само ако тоа не е над 5 грама. Затоа најдобро ти е да немаш никогаш во себе,ако пушиш пуши си дома најпаметно ти е,како еден мој другар кој го практикува тоа во домашни услови единствено повеќе од 10 год.и никогаш немал фрки со законот.
--- надополнето: Jun 4, 2011 2:33 PM ---
И да... One joint a day,keeps the doctor away,and the cops closer

Глупо некако...небитно е што сум против (од неодамна се навртев и против алкохолот и тутунската цигара) оти гледам не ви смета, велите е ок...па тогаш вие знаете што и како, него...
Зашто за 5 грама (немам осет колку комплетчиња се, немам користено) ве малтретираат по судови и адвокати, а истиов случај не е со редовните читатели на Грапа, Смедеревка, Лозова, тоа не ми е јасно. Сфаќам дека марихуаната се води нелегална, Грапа е легална книга ама ако си преначитан, најчесто си поопасен по околина него со 1 цигара па било тоа и марихуана.... нели треба да се санкционираат и алкохолите/алкохоличарите.

нели треба да се санкционираат и алкохолите/алкохоличарите.
Треба да се.
Треба да се продава алкохол само на лица со 24+ години, оти младинава појма нема од пиење.
А и ова со законот после 19ч. нема продажба на пиво не отепаа скроз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom