Леле страшнооо!!
Добро дали некој овде сака да дискутира или се е префрлено на инат и на мерење к*рови?
1. 98%= сите
Бар во општата статистика е така. Не само за дрога туку за се. Нема ниту една работа која е 100% па ваљда се подразбира тоа кога викам сите.
Тие 2% се редовен исклучок па затоа не се фаќај за нив ако сакаш нормална дискусија (unlikely)
2.Сите луѓе (или 98% како сакаш) се палат на забранети работи. Така најчесто се почнува и со дување. Тоа ми беше муабетот. И за тоа беше даден примерот со книгата. Ако не ми веруваш направи едно истражување, да речеме еве помеѓу тинејџерите, пошто ни се најранлива популација, колку од нив прочитале книга во последната недела или месец, или гледале некоја емисија едукативна и колку направиле нешто забрането без разлика што е: дување, пушење цигари, пијанчење, земање пари од дома, било каков прекршок...како што реков, секој со своите фетиши.
3 Едуцирана сум за повеќето дроги и опијати и за сите нивни позитивни и негативни својства познати на човекот досега.Ако мислиш дека нема трајни последици од ганџата гадно си се заебал. Си има и се сеќаваат, кај некој повеќе, кај некој помалку. Еве кај тебе на пример предизвикала недостаток концентрација и способност за расудување па неможеш да сватиш дека јас не сум против мархуаната туку само против нејзино легализирање затоа што мислам дека си е поарно вака, и дека не ги нарекувам консуматорите на марихуана глупи и неедуцирани, затоа што тогаш би се вреѓала себеси а тоа не би било логично од моја страна нели?