Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто не може да им ги забрани цигарите? Во Словенија ги забранија па гледам ништо посебно не се деси.
Не треба да се легализира марихуаната а и нема кај нас, бар додека најголемо гласачко тело се пензионерите.
Тоа е единственото нешто на кое не плаќам 18% ддв
И те како треба! Може не плаќаш данок, ама затоа пушиш ѓубре. И после се јавуваат случаеви: "абе еден мој другар дуваше, ама се онесвести и заврши у болница на трансфузија". Па фала богу дека ќе заврши во болница кога внесува пестициди!

Боље да плаќам данок и да пушам квалитет, отколку да се кријам од алфи и да се трујам (ова му испаѓа 1 зло-1 добро против 2 зла). Е ајде де...

Ко прво, нема да плаќаш данок, туку тој што ти продава гане ќе плаќа данок.
А тоа ќе ти биде вкалкулирано во цената.
А цената ќе биде далеку по ефтина него што е сега.

Очигледно влијае да напињате на форуми а нема таква потреба.
Оставете го дебелиот да слабее со мара па макар и тоа да е невозможно.

Второ,пријателе немој пак со заблудите и да ја претставуваш како виновник за уништување на некое семејство(кое сигурно било уништено ради други скриени проблеми).Тоа исто ти се фаќа како јас да речам ако дуваш ќе создадеш дела како Боб Марли ,што нема врска затоа што се е до личноста.

Го уништува здравјето како психички така и физички.
Секој кој што конзумира треба веднаш да се откаже од тоа сурово
самоуништување затоа што на крајот ќе остане сам без семејство и пријатели и без здравје затоа што
никој не сака проблеми стресови и шокови.
Додека има време направете го тоа.
И да се надополнам зарем сеуште има луѓе кои
се убедени дека дрогирањето не е штетно и
дека не влијае врз здравјето.

Зарем навистина сте сериозни?
Доколку некој
сака да се дрогира односно уништува тоа е
негов личен избор никој не го присилува да го прави тоа
или да се откаже од истото.

Но ве молам престанете да ширите лаги и со
тоа негативно да влијаете врз јавното мислење,
доколку конзумирате марихуана или нешто потешко,
најдобро а да се најде храброст и да се откажеш од тоа.
Затоа што тоа е зависно и потоа ќе ти бидат потреби потешки психотропни супстанци и на крај да завршиш со игла сум го видел тоа како завршува на крај, во почетокот
е "кул" но потоа се завршува бедно или пак во ментална установа.

Сите што конзумираат било каква психотропна супстанца
треба да престанат со себелажењето и себеуништувањето,
затоа што потоа ќе биде предоцна и последиците ќе
бидат големи и неповратни.
И нека не биде за никого еднакво користењето на ваквите супстанци во медицината и нивното
злоупотребување односно дрогирањето.
Извинете доколку некого овој пост го повредува.
Вистината боли затоа што бара промена, но лагата навистина убива ако егото
не е преголемо оние што конзумираат било каква психотропна супстанца ќе
ја прифатат вистината и навистина ќе се откажат од истата тоа секој
го може без разлика колку е тешко.

WOW Поезија.
Сеа за марихуаната како влијае , не сум видел некој да се предува па да го носат на инфузија, ниту пак некој да заглупави, бар не повеќе од вести гледање или па пу пу не дај боже Бандини & Co. и само некој ако ми каже оти е лошо за плуќата нека прошета по партизанска од Соборен до Симпо па да видиме кој ќе се надише повеќе ѓубре. А имањето право на слободен избор секогаш е било добро за здравјето.....

Леле страшнооо!!
Добро дали некој овде сака да дискутира или се е префрлено на инат и на мерење к*рови?
1. 98%= сите
Бар во општата статистика е така. Не само за дрога туку за се. Нема ниту една работа која е 100% па ваљда се подразбира тоа кога викам сите.
Тие 2% се редовен исклучок па затоа не се фаќај за нив ако сакаш нормална дискусија (unlikely)

2.Сите луѓе (или 98% како сакаш) се палат на забранети работи. Така најчесто се почнува и со дување. Тоа ми беше муабетот. И за тоа беше даден примерот со книгата. Ако не ми веруваш направи едно истражување, да речеме еве помеѓу тинејџерите, пошто ни се најранлива популација, колку од нив прочитале книга во последната недела или месец, или гледале некоја емисија едукативна и колку направиле нешто забрането без разлика што е: дување, пушење цигари, пијанчење, земање пари од дома, било каков прекршок...како што реков, секој со своите фетиши.

3 Едуцирана сум за повеќето дроги и опијати и за сите нивни позитивни и негативни својства познати на човекот досега.Ако мислиш дека нема трајни последици од ганџата гадно си се заебал. Си има и се сеќаваат, кај некој повеќе, кај некој помалку. Еве кај тебе на пример предизвикала недостаток концентрација и способност за расудување па неможеш да сватиш дека јас не сум против мархуаната туку само против нејзино легализирање затоа што мислам дека си е поарно вака, и дека не ги нарекувам консуматорите на марихуана глупи и неедуцирани, затоа што тогаш би се вреѓала себеси а тоа не би било логично од моја страна нели?

Се гледа дека се‘ знаеш ! БРАВО ! Завршувам јас тука.. Не сум против пушењето на марихуаната, но ги плукам и осудувам корисниците = Атеист сум, но ги осудувам тие што не веруваат во Бога - е таков ти е муабетот.
:smir:
За другово мака ми е да правам муабет.
Just chill.

што е бе тука сите надувани само се карате хаххаха
шега...
еднаш имам пробано и повеќе никогаш... немој да се лажете дека ќе бидете "кул"... самите за себе сте кул, но другите не ве опишуваат така...

Мене ме интересира колку време стои во организмот?Значи од едно пушење за колку време може да го покаже на тестот?

Мене ме интересира колку време стои во организмот?Значи од едно пушење за колку време може да го покаже на тестот?

it depends..:smir: прорчкај некоја страна назад или во темата за дрога и ќе дознаеш//

18 ги имам :) ај добро не си го ризикувам здравјето чим е толку штетно
Дрогата не е за глупи луѓе (не те насловувам како глуп, само изнесувам факт).
За алкохолот: Мојата теорија е дека ако си деген - не си деген ради “лошо пијанство“ туку пошо си - деген.
Истото важи и за тревата.

едит: али сепак не - не советувам никој да пробува а е под 20 години (убаво пишаа)
таман после 20 и ќе ти падне меракот - и топ си

Дрогата не е за глупи луѓе (не те насловувам како глуп, само изнесувам факт).
За алкохолот: Мојата теорија е дека ако си деген - не си деген ради “лошо пијанство“ туку пошо си - деген.
Истото важи и за тревата.

едит: али сепак не - не советувам никој да пробува а е под 20 години (убаво пишаа)
таман после 20 и ќе ти падне меракот - и топ си

неоти имам мерак него ради реда пошо повеќето другари пробале уште на 16 години па си реков да не заостанувам јас малце.. иначе не сум по пороците освен малку џапање вотка/текила еднаш неделно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom