Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ја не пишувам јасно или овој е кретен?

Го уништува здравјето како психички така и физички.
Секој кој што конзумира треба веднаш да се откаже од тоа сурово
самоуништување затоа што на крајот ќе остане сам без семејство и пријатели и без здравје затоа што
никој не сака проблеми стресови и шокови.
Додека има време направете го тоа.

Значи за тебе е кретен некој што го намалил апетитот пушејќи мара??браво,што друго да кажам,само уште да си чул за пласибо ефект,ама не,сигурно пак ке излезе некој идиот,кретен и што знам...веројатно со тоа си ја оправдуваш совеста,туку така стана тоа денес,како се однесуваат повеќето тоа е нормално без разлика дали вистински е нормално...
Следниот пат ако не му е доволно солен хамбургерот - шеќер нека си стаи.

Ти сакаш повише да правиш нешто ако е легално или ако мора да се криеш и да се вртиш позади и бидеш претпазлив да не те забележи некој? Забрането е и да се убива, краде... го прави некој тоа само зашто забранетото му е послатко или од други причини?
Децата... тие дуваат од љубопитност за да и го откријат дејството.

Да! Тоа зборувам цело време. И не само јас. Секој. Секој на оваа планета сака да прави забранети работи во некоја точка од својот живот затоа што дига адреналин и е возбудливо и те прави жив. За некој тоа е дување трава, за некој е секс на јавни места, за некој убиство... Секој со своите фетиши.
И не почуваат ради љубопитство. Зошто не се љубопитни да се запишат во библиотека и да читаат нешто. Затоа што насила ги тераат да го прават тоа. сите се љубопитни за работите што им ги забрануваат: цигари, алкохол, дрога итн итн.

--- надополнето ---

Кога веќе не може да им забрани да пушат цигари, може бар да наметне акцизи и да си го претвори тоа во своја корист. Значи ти си свесен дека цигарите ти штетат, ама на своја одговорност си ги купуваш. Државата освен со пропаганда не може да влијае на твојот избор. Па така, како за цигарите, може и со легализација на марихуана да се иде.

Зошто не може да им ги забрани цигарите? Во Словенија ги забранија па гледам ништо посебно не се деси.
Не треба да се легализира марихуаната а и нема кај нас, бар додека најголемо гласачко тело се пензионерите.
Тоа е единственото нешто на кое не плаќам 18% ддв

Да! Тоа зборувам цело време. И не само јас. Секој. Секој на оваа планета сака да прави забранети работи во некоја точка од својот живот затоа што дига адреналин и е возбудливо и те прави жив. За некој тоа е дување трава, за некој е секс на јавни места, за некој убиство... Секој со своите фетиши.
И не почуваат ради љубопитство. Зошто не се љубопитни да се запишат во библиотека и да читаат нешто. Затоа што насила ги тераат да го прават тоа. сите се љубопитни за работите што им ги забрануваат: цигари, алкохол, дрога итн итн.

--- надополнето ---

Зошто не може да им ги забрани цигарите? Во Словенија ги забранија па гледам ништо посебно не се деси.
Не треба да се легализира марихуаната а и нема кај нас, бар додека најголемо гласачко тело се пензионерите.

Немој бе.. Од каде знаеш дека ако дувам дека не сум член во Библиотека ? Значи какви предрасуди си имате поставено за тие што дуваат, па не сте возможни. Иди пафни па после дојди и јади гомна за нешто што не ни знаеш какви ефекти има..

дека е штетна е штетна, но ист отака е штетна и кока колата, и цигарите, и алкохолот и ред други работи па ги конзумираме, а и да не заборавиме дека од наведениве само марихуана се користи во медицината како лек.

--- надополнето ---

И аман со тоа предрасудите, дувал и одма слика у главата на Фреди Кругер... најголемите умови на планетава користеле опојни дроги.

--- надополнето ---

http://9gag.com/gag/112550/

Немој бе.. Од каде знаеш дека ако дувам дека не сум член во Библиотека ? Значи какви предрасуди си имате поставено за тие што дуваат, па не сте возможни. Иди пафни па после дојди и јади гомна за нешто што не ни знаеш какви ефекти има..

-.-
Добро, дали на клингонски пишувам?
И дали ми го прочита постот убаво и до крај?

Фино си го болдирал делот ама дали сфати на што се однесува?
98% од сите што почнале да дуваат е ради тоа што е забрането.Особено дечишта меѓу 12-17 години.
Некои од нив и редовно го прават тоа само заради тоа што е забрането. Не е чиста љубопитност во прашање, оти ако беше ќе се насочеше и на некои други работи. Ама трендот на љубопитност, особено кај младите, е в правец на забранети работи (ако воопшто прочита за што дискутирав пред тоа)

Ти нажалост ја потврдуваш мојата ,,предрасуда,,. Ај шо не го сфати постот, ама бар да го прочиташе до крај...

Мојава логика иде во друг правец, ама па ја сум ептен досадна личност во чиј живот отсуствуваат возбудливи работи...

Чек малце, марихуаната е забранета да се конзумира, а на цигарите им се наметнува само ограничување. Со оглед на последиците од пасивното пушење, државата едино може да интервенира да забрани пушење на јавни затворени места.

Болдот... едино место кај што се слагам со тебе. А и не само пензионерите, и другите би биле против легализацијата.

-.-
Добро, дали на клингонски пишувам?
И дали ми го прочита постот убаво и до крај?

Фино си го болдирал делот ама дали сфати на што се однесува?
98% од сите што почнале да дуваат е ради тоа што е забрането.Особено дечишта меѓу 12-17 години.
Некои од нив и редовно го прават тоа само заради тоа што е забрането. Не е чиста љубопитност во прашање, оти ако беше ќе се насочеше и на некои други работи. Ама трендот на љубопитност, особено кај младите, е в правец на забранети работи (ако воопшто прочита за што дискутирав пред тоа)

Ти нажалост ја потврдуваш мојата ,,предрасуда,,. Ај шо не го сфати постот, ама бар да го прочиташе до крај...
Добро го прочитав.. И гледаш сега одма ја потврдувам твојата предрасуда (без ‘‘ ) .А книга ради што би читал според тебе ? Не од љубопитство за тоа што го содржи ?. Прво викаш сите го прават, потоа 98% одлучи се девојко еднаш.. Веднаш на заклучок кој никој не смее да ви се спротистави..Стоп малце.. Дали знаеш колку милиони луѓе во светот дуваат ? Знаеш колку има смртни случаеви ? да не те мачам одговорот е 0. Ете јас не почнав да дувам од љубопитност..И сега шо прајме ? Дали сето она што го напиша пропаѓа во вода ?
Имаш интернет и можеш да се едуцираш во врска со сите дроги и ќе видиш што е како е. (но не да бараш само негативни ефекти, пошо ако го бараш тоа ќе дознаеш дека и густиот сок е поштетен од гането..)

Добро го прочитав.. И гледаш сега одма ја потврдувам твојата предрасуда (без ‘‘ ) .А книга ради што би читал според тебе ? Не од љубопитство за тоа што го содржи ?. Прво викаш сите го прават, потоа 98% одлучи се девојко еднаш.. Веднаш на заклучок кој никој не смее да ви се спротистави..Стоп малце.. Дали знаеш колку милиони луѓе во светот дуваат ? Знаеш колку има смртни случаеви ? да не те мачам одговорот е 0. Ете јас не почнав да дувам од љубопитност..И сега шо прајме ? Дали сето она што го напиша пропаѓа во вода ?
Имаш интернет и можеш да се едуцираш во врска со сите дроги и ќе видиш што е како е. (но не да бараш само негативни ефекти, пошо ако го бараш тоа ќе дознаеш дека и густиот сок е поштетен од гането..)

Леле страшнооо!!
Добро дали некој овде сака да дискутира или се е префрлено на инат и на мерење к*рови?
1. 98%= сите
Бар во општата статистика е така. Не само за дрога туку за се. Нема ниту една работа која е 100% па ваљда се подразбира тоа кога викам сите.
Тие 2% се редовен исклучок па затоа не се фаќај за нив ако сакаш нормална дискусија (unlikely)

2.Сите луѓе (или 98% како сакаш) се палат на забранети работи. Така најчесто се почнува и со дување. Тоа ми беше муабетот. И за тоа беше даден примерот со книгата. Ако не ми веруваш направи едно истражување, да речеме еве помеѓу тинејџерите, пошто ни се најранлива популација, колку од нив прочитале книга во последната недела или месец, или гледале некоја емисија едукативна и колку направиле нешто забрането без разлика што е: дување, пушење цигари, пијанчење, земање пари од дома, било каков прекршок...како што реков, секој со своите фетиши.

3 Едуцирана сум за повеќето дроги и опијати и за сите нивни позитивни и негативни својства познати на човекот досега.Ако мислиш дека нема трајни последици од ганџата гадно си се заебал. Си има и се сеќаваат, кај некој повеќе, кај некој помалку. Еве кај тебе на пример предизвикала недостаток концентрација и способност за расудување па неможеш да сватиш дека јас не сум против мархуаната туку само против нејзино легализирање затоа што мислам дека си е поарно вака, и дека не ги нарекувам консуматорите на марихуана глупи и неедуцирани, затоа што тогаш би се вреѓала себеси а тоа не би било логично од моја страна нели?

Ете доказ дека е штетна за здравје. Се напнавте...

Дувај си, ќути си. Нека се напињаат како после грав.
Другите - Шо ви е гајле, за нив е тоа а не за вас. Како да ви зборам дека од недување полошо ќе биде.

Само да не дојде Филозофка на темава...

fmo2e1.jpg

Vnimavajte!

самоуништување затоа што на крајот ќе остане сам без семејство и пријатели и без здравје затоа што
И да се надополнам зарем сеуште има луѓе кои
се убедени дека дрогирањето не е штетно и
дека не влијае врз здравјето.

Зарем навистина сте сериозни?
Доколку некој
сака да се дрогира односно уништува тоа е
негов личен избор никој не го присилува да го прави тоа
или да се откаже од истото.

Но ве молам престанете да ширите лаги и со
тоа негативно да влијаете врз јавното мислење,
доколку конзумирате марихуана или нешто потешко,
најдобро а да се најде храброст и да се откажеш од тоа.
Затоа што тоа е зависно и потоа ќе ти бидат потреби потешки психотропни супстанци и на крај да завршиш со игла сум го видел тоа како завршува на крај, во почетокот
е "кул" но потоа се завршува бедно или пак во ментална установа.

Сите што конзумираат било каква психотропна супстанца
треба да престанат со себелажењето и себеуништувањето,
затоа што потоа ќе биде предоцна и последиците ќе
бидат големи и неповратни.
И нека не биде за никого еднакво користењето на ваквите супстанци во медицината и нивното
злоупотребување односно дрогирањето.
Извинете доколку некого овој пост го повредува.
Вистината боли затоа што бара промена, но лагата навистина убива ако егото
не е преголемо оние што конзумираат било каква психотропна супстанца ќе
ја прифатат вистината и навистина ќе се откажат од истата тоа секој
го може без разлика колку е тешко.

И да се надополнам зарем сеуште има луѓе кои
се убедени дека дрогирањето не е штетно и
дека не влијае врз здравјето.

Зарем навистина сте сериозни?
Доколку некој
сака да се дрогира односно уништува тоа е
негов личен избор никој не го присилува да го прави тоа
или да се откаже од истото.

Но ве молам престанете да ширите лаги и со
тоа негативно да влијаете врз јавното мислење,
доколку конзумирате марихуана или нешто потешко,
најдобро а да се најде храброст и да се откажеш од тоа.
Затоа што тоа е зависно и потоа ќе ти бидат потреби потешки психотропни супстанци и на крај да завршиш со игла сум го видел тоа како завршува на крај, во почетокот
е "кул" но потоа се завршува бедно или пак во ментална установа.

Сите што конзумираат било каква психотропна супстанца
треба да престанат со себелажењето и себеуништувањето,
затоа што потоа ќе биде предоцна и последиците ќе
бидат големи и неповратни.
И нека не биде за никого еднакво користењето на ваквите супстанци во медицината и нивното
злоупотребување односно дрогирањето.
Извинете доколку некого овој пост го повредува.
Вистината боли затоа што бара промена, но лагата навистина убива ако егото
не е преголемо оние што конзумираат било каква психотропна супстанца ќе
ја прифатат вистината и навистина ќе се откажат од истата тоа секој
го може без разлика колку е тешко.

Леле пријателе, 23 години имаш, како некое тин-шема списание да читам...
Истите фрази, истиот муабет, непоткрепени со никакви факти.
Сачувај боже..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom