Како вие ги негувате вашите усни ?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
labelo imam od nivea sea, i sjaj, od sestrami zeam i jas, maka mi e da setam i da baram :)

Користам лабело и тоа во зима почесто поради тоа што устата ми пука од студот. Исто така има некоја крема од Авон која што е ОДЛИЧНА (ако ве интересира можам да погледнам како се вика) и која помага за отстранување на мртвите клетки и ја прави устата мазна и убава. Се става навечер и уште следниот ден е очигледно каква е промената.

Користам лабело и тоа во зима почесто поради тоа што устата ми пука од студот. Исто така има некоја крема од Авон која што е ОДЛИЧНА (ако ве интересира можам да погледнам како се вика) и која помага за отстранување на мртвите клетки и ја прави устата мазна и убава. Се става навечер и уште следниот ден е очигледно каква е промената.

Ја мислев ќе речеш дека ти се природно меки и ќе цитирав со: same here.
Btw кремите си се мултифункционални. Воглавно немам проблеми со пукање освен у зима.

Порано користев Нивеа, Росал, курци палци лабела, ал видов дека немаат никаков ефект и онака, од навика ги ставав, а во зима устата пак ми беше како мајмунски гз.

Сега си ставам гроздова маст. Многумина реагирале со “ииииу“ кога сум им кажала, ама подобра нега од оваа никогаш немала мојата уста. Увек ми е мека и од кога користам гроздова маст не ми испукала ниеднаш.
Плус, делува како да имам ставено сјај и баш фино доаѓа и кармин одозгора кога ќе ставам. :)

Моментално користам едно лабелце од Орифлејм, со арома на праска.. Задоволна сум и е единствено лабело што го користам редовно.. Порано користев Нивеа само ( од Росал не можам да ги смислам ), ама едно ставање и ми проаѓал ќејфот, колку и да било добро лабелото :).. Сеа иам цела колекција лабела, започнати и недовршени..
Сепак, кажав, од Орифлејм лабелото што го имам сега се покажало најдобро..

Користам квалитетни сјаеви за усни и лабела на росал и нивеа.Не купувам секакви бидејки ми е важен квалитетот :)

Лабело или росал или нивеа,сјаеви секакви имам користено моментални имам а гош,убаф е...таман ми е устата ама летово во тренд ми беа зголемени усни изнакупив на макс фактор на севентине од авон ...и сите завшија во корпа (пешат лутат,штипат-не ги поднесувам)...а кармин ставам само за испагање и тоа само од авон,не сум испробала други таман ми се и овие.

Ако имате премногу испукани усни консумирајте што повеке Б витамин,или пилили б-комплекс (3 пати на ден)...за 1 недела ке ја видите разликата...бтВВ неморав со волку голем фонт:vozbud:

Нивеа лабело зимно време ништо повеќе :)

Лабело користам секогаш...Нивеа Темно-плавото витаминско лабело..:И сјај ретко, некогаш на излегување...:)

Не користам многу кармини, а за сјај, ич не правам муабет. Не ги сакам. Некако некоја тешина осеќам. Нешто што најмногу користам за усни, лабело Lip Balm на Rosal. Го обожавам она со вкус на малина (мислам дека беше) и чоколадо.

Не ги негувам нешто посебно. Сепак добивам соодветен третман :back:

Устата ја негувам така што ставам лабело.Кармин не користам ама секогаш кога купувам сјај не е некој ефтин секогаш некој квалитетни од парфимерија:pipi:

Со туѓа плункааааааа :)
лабело, купувам какво ќе ми се бендиса во моментот на бирање, ама да е над 70 ден.

Користам лабело, не можам без тоа, два дена без да се намачкам и мислам дека устата ќе ми умре. :)
Иначе имам читано статија у која беше потврдено дека од некои состојки во лабелото, устата станува зависна и по активна употреба не може сама да ја одржува влажноста, па затоа одма ми се суши ако не ставам некое време...
Ама јебига, касно е сеа. :icon_lol:

Користам Росал pretty girl најчесто.

Лабело обавезно, а некогаш кога ќе ми испукаат усните вака особено во студени денови, ги мачкам со мед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom