Како вие ги негувате вашите усни ?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Pa i mazite ja neguvaat usnata gledam samo devojki pisele :vozbud:najcesto zimno vreme go pravam toa jas so cetkicka za zabi i so medce si ja trijam ustata koga imam kozicki i posle labelo i ustata mi e toop,samo moeto srcence da mi ja lizne :kesa:

ништо посебно...само лабело од NIVEA и тоа е се

Офф... како ги негувам...

од толку многу што ги негував со лабело, станав алергична на него и сега ако ставам усните ми отекуваат и ми стануваат како на Анџелина Џоли(на квадрат). Секако и кармин не можам да користам и гроздова маст.
Па така ми преостанува да користам сјај за усни од нивеа и сум презадоволна. Не е некој многу леплив, убаво мириса и ги прави усните нежни:pipi:

со бакнување :pipi:

само понекогаш кога ептен е потребно со нивеа вазелин 2-3 пати во годината можеби

..Кармини, сјаеви имам полно дома.И никогаш не купувам од пазар.После устава ми е ужас.
Инаку немам некој посебен третман, туку секогаш пред да легнам ставам на устата помада.Навистина помага.Ретко имам испукана уста.

Па бидејќи најмногу користам сјаеви и лабела, сјај последно од Oriflame си купив, а лабело од Nivea. Ама морам да се мачкам почесто, оти не ми трае долго, го гризам :kesa:А кога ми се испукани усните, тогаш со сунѓерче и лосион ги поминувам, па со гродзова

Па и машките ги негуваат усните,инаку на вакво време веднаш би испукале.Јас користам Rosal Lip Balm,milk & honey и не ми се сушат и пукаат како порано :toe:

Со оглед на тоа што имам мало усте:pipi:( а мноогу сакам голема уста,полна мислам:wink:)не ми треба нешто посебно за да ја одржувам.Лабело,сјај и кармин.Не сум голем зависник од овие работи.Не за друго немам баш на што да ги трошам.
А инаку најдобро се одржува со константно бакнување:back:Тогаш усните се најубави,најмеки,најсензуални...

Епа усните ретко ми се сушат...Најубаво ми изгледат по миење заби кога ќе им ставам сјај :) Инаку, моментално за нега на усни и сјаен изглед користам (Golden Rose)
ImageHandler.ashx
само моето е бело и светкаво, ми го донесоа од Лондон и ептен ми се свиѓа. Сите лабела и сјаеви ги земам од Лондон преку тетка ми, затоа што сум презадоволна. Имав една колекција во сите можни бои, беа во облик на лижавчиња и ги носев со секоја боја облека. Штета што ми останаа само уште 2-3 бои...

Пред да се одлучите за било кој кармин,сјај ви препорачувам навечер пред легнување кога ќе ги миете забите со четкичката да ја поминете и устата така се отстрануваат испуканите делови и се обновува кожата на неа,потоа нанесете некој богат балзам и уште сабајлето ќе имате видливи резултати.....Не е важна цената на карминот ако вашите усни не се негувани :back:

Имам многу чуствителни усни и лабелото ми е една од работите кои морам да ги имам во секое време.Користам лабела од Nivea и Rosal Lip Balm.
Имам купувано од Avon и Oriflame ама не ми се допагаат.Многу се суви некако.

Обично за да ми се меки усните ставам Нивеа крема.. и после тоа може лабело. :smir:

Сјаевите ми се слаба страна. Дома ги имам милион. Лабела користам само нивеа, а сјаеви никогаш не сум купила од пазар туку само од авон или орифлејм

Многу ми се суши устата и во лето често ... користам секогаш вазелин што се купва од аптеки. И одма ми се враќа во нормала. Многу е добар за се. :toe:

Никако:toe:,сум немал потреба до сега што знам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom