ЕВЕ ДЕТЕ ЗЕМИ УЧИ....................(п.....ПИЧКА)
Некогаш беше многу тешко,да се дојде до п....,поточно повеќето од старата генерација до
такво нешто доаѓаа после свадбата,некој не и таа прва вечер,туку понатака има време за тоа
ќе ти одговори невестата ако веднаш запнеш.
Кога кажувам беше многу тешко,не велам де ка не се доаѓаше и до победа.
Туку напротив тоа го знаат оние кој тоа го барале пред половина век.
До таа победа или добивање п.... се одела полека, етапно.
Женската буквално се освојувала во делови,таа се предавала во парчиња,едно по едно и не така брзо,
штафетно,туку временски,пролет едно,лето друго,есен нешто трето и зимо дали ќе добиеш п.... е прашање,
или пак ќе почне идната година со пролет.
Прво доаѓа бендисувањето-погледот-меркањето, па праќаш абер и понекогаш нишан
дека си фрлил мерак на таа и таа,преку некој нејзин поблизок.
Ако прифати средба,е тогаш прво се освојува раката-ДАЛИ ЌЕ МИ ДОЗВОЛИ.
Е ако не ја веднаш тргне ако дозволи, леле каква среќа и така рака за рака се прошетувавме
по улиците и накај паркот, а рацете горат како рингла улкучена на 3.
Потоа се напаѓа-освојува лицето а тоа значи дека почнува борбата за бакнеж после едно годишно време.
А таа женската ја затворила устата како пред забар и ги стиска тоа забите како да е булдог.
Било невозмошно долго време да и ја отвориш устата,па дури и да тоа беше чиста,верна голема љубов.
За тоа било потребно да применат трикови како во боксот, замавнуваш со лева а удараш со десна.
Првиот бакнеш бил така изненаден,ТАА-женската се опуштила заталкала со мозокот некаде,
кај стоката,нивјето,чејзот...заборавила во тој момент дека си тука покрај неа и оп БАКНЕЖ.
Ја бакнуваш во уста, така и мене ми успеа оваа борба за првиот бакнеж.
Тогаш таа-женската ќе почне да турка,да клоца, море и да каса но бадијала и е иако крие,
и таа тоа го сакала и нема повеќе враќање назад,секое слатко е слатко па и за неа.
Е дури после доаѓа редот на колената,кога ќе се изредат трите годишни времиња во низа.
До сега беше,за рака може - за колено НЕ. И таа логока знае да потрае и над година-две.
Е дури потоа временски,долго колку еден воен рок во тоа време,доаѓа на ред соблекувањето.
И таа е доста долга и силна борба како во боксот во 12 рунди, а победата секогаш неизвесна,
и најчесто завршува нерешено на поени. Преку блуза може, ама на ГОЛО НЕ, ќе рече таа.
Додека се дојде до тоа рака да фати голо тврдо женско Ц.. многу кесиња карамели ќе се поарчат.
Лека полека и таа етапно се предава,во делови како што спомнав и една вечер е целосно
под тебе(мене) како од мајка родена, и таман си го наумил последниот удар како во боксот,
и целта ти е само на неколку милиметри,слушаш на увце: ... А ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ЛИ
СЕ стаписуваш што понатаму дали да продолжиш со борбата-ударот за нокаут или да одговориш.
--------------------
И не се брзај, нека си отидат гостите прво,испрати ги сите, потоа ПИЧКА ќе добиеш ти гарантирам,