Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ne ja le4am... ziveam so nea dodeka taa saka da zivee so mene

Речиси цела 2007 година ја минав во тешки депресии од кои едвај излегов. Оваа година е далеку подобро, но се случува да ме удираат депресивни периоди, тогаш пуштам музика која ми е омилена, или излегувам надвор ако времето е убаво, ми помагаат таквите нешта.

poslednata bese uspesno izlecena so playstation.. ne tipuvam na sledna u bliska idnina :party2:

Музика, вежбање, прошетка, цртање, позитивно размислување...

Излегувам со друштво затоа што ако сум сама ми е уште потешко,а ако нема кандидати за излагање тогаш слушам музика и играм игрички на нет:toe:а и се товам со чоколадо.:kesa:

Не ја лечам воопшто... само и се препуштам...како и да е еден ден мора да замине...

ja si ja lecam depresijata so nesvrtuvanje doma setanje,druzenje so ljuge seee samo da n bidam sama doma

се затварам у соба,пуштам гласна музика,се убивам од плачење,викање,мавање по перница и утреденнта сум ко нова.
или ги собирам другарките кај мене и секогаш се тркаламе од смеа такада заборавам на се што ми се десило,они ми се лек за све

cim padnam u depresija ..se javuvam na komu ide ....se picnuem ..i diskoteka kafic ili takvi stvari ...toa e d best:pos2:

Вистинска депресија...?
Или раскинувањја со дечковци и девојки, па лупање глави...?
Депресија е болест, константирана само од психијатар... Не од Петко, Станко... Митко :nenene:
Има блага, умерена и јака депресија според западно-европски стандарди, и француска школа...
Се лекува, со психотерапија, и можеби антидепресиви....

Конкретно за депресивни периоди, не фаќаат сите. Некој почесто, некој поретко, I guess...
Вистинска депресија, моли се да не те фати...
Anyway...
Имам забележано кога не јадам подолго време, фаќа некоја депресивност ии тогаш решениеото е да јадеш.. аа ако е нешто друго, муабет со најблизок да те среди малку е the right choise...

Депресивност е форма на карактер, кој се лечи но не се излекува. Разликата е во тоа што тие што ја лечат (антидепресиви, психотерапија, што и да е) живеат, останатите со клиничка депресија без лекување секогаш завршуваат со самоубиство (блиски искуства), а што е најтрагично ни прихијатрите не објавуваат статистика колку пациенти им умираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom