Како го организирате денот?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Koga stanuvate od sabajle dali imate slika pred sebe sto treba da pravite toj den?
Dali uste togas go organizirate vremeto?

Ja koja sebe si se smetam za dobar organizator navecer pred spienje go planiram naredniot den,sekogas znam sto i koga treba da napravam.
Mrazam da mi se zatrupuvaat obvrski ili da ostavam "za nekoj drug den".
Pa kako se organizirate vie?

pa jas sum sovrhen planer...pravam plan duri po saati,koga kaj kje bidam i sto kje pravam,do koga kje bidam tamu...i sekao nikogas ne mi ispagjaat planovite :) porano s enervirav,ali sea vise se naviknav :) :)

Обично работите ми се организирани една недела пред време , обично пред да си легнам или наутро кога станувам уште еднаш во глава преминувам преку списокот и обврските.
Кога , каде и со кого.Секогаш се ми е испланирано , и секогаш имам време за се , така да :3: .Подобро е така.

Мојот план:
станувам во 7.30 - 7.45,
идам на работа негде помеѓу 8.00 - 8.30
се глупирам на работа до 4.30 (+-, зависност од ситуација)
идам дома, се туширам, се пресоблекувам... и се губам од дома до најкасно што е можно :)

многу сум организиран... нема што :)

па го организирам денот али уште од предходната вечер така да си знам се како ми тече и како се одвиваат работите во колку да си станам а за легнување се знае рано накај 5 наутро

Не организирам ништо посебно. Основните дневни активности (будење, одење и враќање од работа не ги ставам во организација, зашто тоа е спонтано :) и е секојдневие. А за слободното време зависи дали воопшто ќе го имам па да пробам нешто да изорганизирам.

Pa obicno u tek na ucebna godina sum organizirana,sea nekako ne mi odi zaso mnogu neplanirani raboti iskacaat,pa se se menja,ama nekat i niso ne se desava pa dosadno mi e.Ama vo glavno planiram,kako standard mi se stanuvanje,pienje kafe pred pc ova se za na raspust.A koa sum u skolo eeee toa filozofii se....

Си станувам сабајле и почнувам со организирање на денот и кога ќе завршам гледам дека се стемнило и си легнувам!

Станува-накаде после 12 часот
Одмор-од 12 до 18
после 18 излегувам и до касно не се прибирам дома
вака одприлика ми изгледа еден летен ден

Sekogas navecer planiram so ke pravam naredniot den,prilicno detalno i mnogu me nervira nenadejna promena na planot.:pishtoldz

До вчера денот го планирав од вечер.
Од денес,не планирам ништо до вечер.

Обично, на легнување, испружен во кревет, си викам утре тоа, тоа, таму, ваму... и се е испланирано.

ја пошто сум поголем дел од денот на компјутер со едно програмче си ги регулирам тие ствари, шо треба да правам и какви задачи имам во однос на времето,

а ако не го практикувам тоа неорганизирано ми тече денот.

Ако не заспијам во истиот момент кога си легнувам, знам да си правам планови уште вечерта за наредниот ден. Ако да, кога станувам, додека се спремам си планирам што и како. Како што кажа Буковец, немам што да организирам во одење и враќање од работа и работите кои морам тој ден да ги завршам (знам дека морам пред или после работа да се готови, па како ќе е поздогно) па останува да си направам некое планче што со слободното време кое колку-толку го имам.

Јас кога легнувам , и да сакам да заспијам тешко ми оди тоа , така да си прам некој шеми за наредниот ден , а понекогаш знам и ич да не заспијам. Само ми се врти нешто во главата :) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom